Fogyás érdekében mivel érdemes kiváltani az egyes alapanyagokat a konyhában?
Például sűrítéshez tápiókakeményítő, zabpehelyliszt, zabkorpa, zsiradékként kókuszolaj, tejtermék helyett növényi alapú helyettesítő, köretként bulgur, quinoa, köles stb. mennyire megfelelő?
Milyen alapanyagokat érdemes használni főzésnél, sütésnél?
Nem rosszak amiket leírtàl de azt pl nem gondolom, hogy a tejtermékekkel gond lenne. Persze egyéni tolerancia függvénye. És amúgy ízlés dolga is.
Én köretként nagyrészt zöldségeket eszem hús mellé, vagy pàrolva, vagy salàta formàjàban, vacsihoz simàn nyersen. Fehér lisztes tésztàt durum tésztàra cseréltem és egy adag csak 40 gramm, havonta csak kétszer szoktam enni. Krumplit úgyszintén. Abból egy adag 150-200gramm. Kenyérből csökkentett szénhidràttartalmút veszek ami nem dobja meg úgy a vércukrom és az inzulinszintem. Étolajat sertészsírra cseréltem, csipsz helyett olajos magvakat eszem ami tàpanyagokban gazdag, és nagyon finomak is:), cukros édességek helyett diabetikusak, szigorúan mértékkel.
Én ezeken vàltoztattam, és nagyon jó hatàssal vannak ràm. Az emésztésem is rendbe jött, mióta leàlltam az étolajjal. plusz szépen lassan mennek le a fölös kilók szenvedés- koplalàs nélkül. Néha eszem hüvelyeseket is. Jó a vàltozatossàg.
Régebben próbàltam bulgurt, kölest, zabot, egyéb hasonlókat, de nem ízlenek, még a rizst sem szeretem.
Ha neked bejönnek, mindenképp jobbak mint a finomlisztből készült dolgok.:)
Mit sűrítenél? Felesleges ezért plusz CH-t bevinned.
A fő irányvonal a párolt, grillezett/kevés zsíradékon sült húsok, tojás, plusz párolt/grillezett/nyers zöldségek vagy saláták legyenek. Itt a nyár kanaán van.
A rizs, burgonya sem ördögtől való, ha nem sok és megy mellé zöldségköret is. Meg este hanyagolod és nem eszed köretként, csak ebédre.
Inkább a lisztes dolgokat, cukrot kerüld.
Csokika, rágcsák, sütike, péksütik, kenyér, tészta, cukros lötyik.
A gyümölcsök is nagyon sunyi, alattomos ételek a magas cukortartalmukkal, főleg a dinnye, szőlő. Hiába egészségesek egyébként rost, vitamin, ásványi anyag, antioxidáns tartalmuk miatt. Itt is kell a tudatosság.
A tejtermékeket sem kell kiváltani növényi cuccokra, ha nem vagy tejfehérje érzékeny.
De pl. a tej magas inzulinválaszt vált ki, amire semmi szükség, főleg diétában.
Sűrítèsre vettem dia welness 50% szènhidrátcsökkentett lisztet meg zèró6 lisztet aminek magas a rost tartalma
Fèl kilósak kb 2ezerből kijön a 2 liszt, na most ezt csak sűrítêshez használom főzelèkek stb... Îgy sokáig elèg ès magas rost tartalma miatt laktató ès egêszsègesebb lesz mint a sima fehèr lisztel
Egyèbkènt szerintem kb ennyi amit változtatni kell, kenyèrnek a spár teljes kiőrlèsü toast kenyerêt szoktam venni max 2dbot eszsm belőle de próbálom elhagyni a kenyeret amennyire tudom
Igazából szerintem nem kell mindent drasztikusan lecserêlned egêszsêgesebb verzióra mert igen sokszor az egèszsègesebb verzióba több kalória van ahogy írták is
Egyszerűen a mèrtèk a kulcs, de a fent említett lisztkeverêket èn csak ajánlani tudom ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!