Így sikerülhet fogynom? Mit csináljak még?
Mond az a szó valamit, hogy kalóriadeficit?
Olvasgass a témában, mert ez a tipikus beszűkült látásod van, ami nem fog semmire vezetni.
Na pont úgy néz ki egy Femina.hu cikk, mint a kérdésleírásod. Bárhonnan is tájékozódsz táplálkozás és fogyás témakörben, engedd el. Olvasd el helyette ezt a cikket:
Alapvetően az egészséges étkezés egy jó dolog. Nem minden kalória egyenlő, bárki bármit mond. Másképp telít el, más makró, és mikro tápanyagok vannak benne, máshogy hat a hormonrendszeredre... Stb. Szóval a nasik, chips ilyenek elhagyása mindenképpen jó, ugyanúgy, ahogy a több zöldség, gyümölcs fogyasztása. A kenyeret szerintem felesleges démonizálni, jó minőségű felvágottal, sok zöldséggel kifejezetten laktató tud lenni. Ha pedig nem szereted a tk péktermékeket, felesleges váltani.
Szóval ezeknek mindenképpen lesz pozitív hatása, viszont fogyni nem biztos, hogy fogsz tőle. Az egyedül a deficiten is múlik, bár az esetek nagy részében azért ez teljesül, ha normálisan kezdesz enni.
Én meg veled vitatkoznék kicsit, 5-ös...
Először is: IGEN, a kalóriadeficit elengedhetetlen. Ha megeszek 3000 kalóriát egy nap csirkemellből meg párold zöldségből, hízni fogok, ez tuti.
DE. Az embernek nemcsak "objektív", fizikai működése van. A legtöbb diéta azért bukik el, mert (micsoda meglepetés), az alany éhes... nem érzi jóllakottnak magát, és nem bírja ki az éhséget (ami teljesen érthető).
AZT kell megtalálnia mindenkinek, amivel az ADOTT KALÓRIAKERETEN BELÜL a lehető leginkább jóllakottnak érzi magát. És ez elég egyéni tud lenni.
Mondok egy példát. Együtt reggelizünk a férjemmel, mindketten 50-esek vagyunk, heti 3x sportolunk, egészségesen, a kalóriakeretre ügyelve étkezünk. Ő zabkását eszik, 50 gr zab, gabonatej, kis gyümölcs. Én 2 tojást eszem, zöldségekkel. Kb. ugyanannyi kalória, de én nem lakok jól a zabkásával sehogy sem. Egy óra múlva éhes vagyok. A 2 tojással délben éhezem meg... ahogy a férjem is a zabkása után.
Mind a kettő jó, egészséges, fenntartható megoldás. De hogy egy adott embernek mi működik... na, azt neki kell megtalálni.
Én így értelmezem azt, hogy "nem minden kalória egyforma"...
Az írány nagyon jó, hogy egészségesen étkeznél és többet mozognál, viszont nem ettől fogsz.
A fogyás a kalóriadeficitből következik, ami annyit takar, hogy több kalóriát égetsz el, mint amnennyit beviszel. Ennek nézz utána.
5#, 7#
Kalória az kalória, viszont nem mindegy, hogy a 2000 kalóriát normális, tápanyagdús ételből viszed be, vagy 3db tábla csokival. Mindkettővel lehet fogyni, de nem mindegy, hogy mennyire bírod mentálisan. A tábla csokis megoldással hiába 2000 kalóriát viszel be, garantálom, hogy a falat fogod kapargatni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!