Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Tippek zabálás ellen?

Tippek zabálás ellen?

Figyelt kérdés
Kb 30 kg-tól kellene megszabadulnom. De már -10 kg is jó lenne kezdetnek. A gond az, hogy semmilyen diétát nen tudok betartani, mert az evés egyrészt pótcselekvés (ha unatkozok, eszek, ha ideges vagyok, eszek), másrészt cukorfüggő is vagyok és nem bírom ki édes íz nélkül. Tippek?

2022. aug. 30. 22:42
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

10 vagyok

Csak azért írtam az orvosi vizsgálatot, mert nekem is 30 kiló plusz súlyom volt és egyszerűen olyan mintha ha én írtam volna ki a kérdést. Az éhgyomri cukrom mindig jó volt, ezért nem is gyanakodott senki inzulinrezisztenciára. De én is iszonyatosan kívántam az édeset, minden diétát feladtam mert nem bírtam stb…

Mióta tudom az ir-t és annak megfelelően eszem és számolom a kalóriát is, fogytam egy csomót és ami a legjobb hogy megszűntek a falásrohamok stb…

Szóval járj utána hogy egészséges vagy e, és annak megfelelően kezdj neki.

2022. aug. 31. 09:10
 12/29 anonim ***** válasza:
86%

Én most találtam egy új módszert, ami eddig elég jól működik.

A kalóriaszámolást már korábban is csináltam, fogytam is vele, csak aztán egyszer csak elegem lett és abbahagytam. Az volt a baj, hogy nagyon komolyan vettem a keretet, a mennyiségeket lebecsültem a mozgást pedig fel, hogy a karatban maradjak, és egyre jobban idegesített, hogy elvileg nem léphetem volna túl a keretet. Aztán többet ettem, és próbáltam mindig lemozogni, de azt meg nem csinàltam olyan intenzíven, így hiába tekertem a biciklin egy órát.

Szóval most változtattam a szabályokon. Beállítottam 1000 kalóriát egy napra, de túlléphetem a keretet, sőt, túl is lépem minden nap. Arra figyelek, hogy mindent rendesen lemérek és beírok a rendszerbe, szóval nem csalok, és figyelem, hogy a napi kalóriaszükséglet alatt maradjak, ami nekem kb 1800 kcal. Szóval 1000 és 1800 között szoktam fogyasztani, 1200 már egy sikeres nap, 1400 átlagos, 1600+ kellemetlen, de belefér. Így lassan fogyok, csak naponta párszáz kcal a hiány, de nem lesz belőle nagyon elegem.

Próbálok sokszor enni kevesebbet, hogy jobban bírjam, és ne legyek mindig éhes. Reggelire kb 300 kcal, aztáb későn ebédelek, ebéd után még 3-4 kis étkezés van. Egyik gyümölcs, másik kávé egy kis darab csokival vagy sütivel, aztán vacsora, és néha még egy kis gyümölcs vagy fél szelet kenyér valamivel. Előfordul, hogy nagyon éhes vagyok, és nem tudok ellenállni egy zacskó csipsznek, az se tragédia. Ugyanúgy felírom, és az egy rosszabb nap volt, a következő majd jobb lesz.

Szóval röviden: engem minden diétában a merev szabályok készítenek ki, azon kellett változtatni.

2022. aug. 31. 09:40
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom sportolsz-e, de ha nem, mindenképp kezdj el. Napi fél óra séta már jobb a semminél, nem fogja túlterhelni az ízületeidet, jót fog tenni.

Foglald el magad hogy ne unatkozz, keress hobbikat, bármit amivel lekötöd magad hogy ne folyton a kaján járjon az eszed.

Az édes íz iránti sóvárgásodat próbáld inkább gyümölcsökkel kielégíteni, a feldolgozott, hozzáadott cukros dolgokból vegyél vissza.

2022. aug. 31. 11:13
 14/29 A kérdező kommentje:

Nyilván akaraterő kell hozzá, nyitott kapukat döngetnek azok a válaszok, amelyek ezt az okosságot írják. Csakhogy a kényszerevésnek kevéssé az evéshez, inkább a kényszerességhez van köze, ahol a függőség tárgya az étel és nem pl. az alkohol. Lehet át kellett volna írnom sörre a kérdést és akkor úgy mindenki megérti.

#10-es pajzsmirigy alulműködésem van, de az éhomi cukrom mindig jó volt. Köszi ezt a tippet is, amit leírtál.

#12-es, neked is köszönöm, hogy leírtad a hasznos tapasztalataidat.

#13-as, ezek is jó tippek!

Összeségében köszönöm a hasznos válaszokat! Gyakori forevör

2022. aug. 31. 12:57
 15/29 anonim ***** válasza:
30%

Akaraterő kérdése, semmi más. :)

Ha unatkozol, eszel. Miért unatkozol egyáltalán? Tessék elfoglalni magad, találj egy hobbit, ha nincsen.

2022. aug. 31. 14:06
 16/29 anonim ***** válasza:
23%

Miért, szerinted az alkoholt, vagy bármilyen más függőséget, hogyan szüntetik meg?

Elhatározzák, hogy nem cigiznek pl, és betartják. Kva nehéz? Igen, de megéri.

Neked is megérné, és ahelyett, hogy mit nem tudsz, arra koncerntálj, mit nyerhetsz a fogyással. Az egészéged pl megköszöni.

2022. aug. 31. 14:08
 17/29 anonim ***** válasza:
65%
Azért vicces, hogy a kettes is segíteni akart láthatóan a kérdéséből, erre levegőnek nézi őt a kérdező. Ezúton gratulálok is... -.- Válaszként a kérdésre én is csak azt tudom mondani amit a többiek: önuralom.
2022. aug. 31. 14:47
 18/29 NTBS ***** válasza:
23%
Önfegyelem.
2022. aug. 31. 15:11
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
2022. aug. 31. 15:27
 20/29 A kérdező kommentje:

17-es, tudatosan leszavazok minden olyan választ ezen az oldalon, amely kérdéssel "válaszol" egy kérdésre.

Majdnem mindenkinek válaszoltam, amit a kérdezők nem is szoktak, erre a leghaszontalabbra nyilván nem reagálok, de én vagyok a gonosz. :D

Ahogy írtam, beböfögni, hogy "önuralom" nem releváns, mert konkrét tippekre voltam kíváncsi, amit szerencsére többektől (nem tőled) kaptam is.

2022. aug. 31. 15:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!