Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez valami táplálkozási zavar...

Ez valami táplálkozási zavar lehet nálam?

Figyelt kérdés

Kezdjük ott, hogy vékony vagyok, ilyen a testalkatom. Régebben 168-9 centiméterhez voltam 52 kg, akkor néztem ki a legjobban. Mielőtt azt gondolnátok, hogy túl sovány voltam, leírnám, hogy nem voltam az, mert a nagy melleim ellensúlyozták a dolgot, még a nők is el voltak ájulva az alakomtól, nemhogy a férfiak. Hónapok óta, sőt már lassan egy éve, minden este falási rohamok jönnek rám, csak zabálok mindenfélét, hol chipset, hol édességet, persze olyan is gyakran előfordul, hogy kombinálom őket és mindkettőt eszem. Ennek eredményeként felhíztam 56 kilóra, ami még mindig nem olyan sok, de meglátszik. Majdhogynem a testtömegem 10%-át felszedtem. Ez még nem is lenne akkora probléma, de ha ezek a falási rohamok ugyanígy folytatódnak, akkor lesz ebből sokkal nagyobb hízás is. Azt szeretném tisztázni, hogy napközben normálisan eszem, sosem sanyargattam magam, mindig azt, és annyit eszem, amennyi jól esik. Soha nem nézem a kalóriákat, mert bármennyi is legyen, úgyis éppen azt eszek, amit megkívánok, mert imádok enni. Amikor 52 kiló voltam, akkor is másoltam elég szépen, csak nem ennyit és nem este 10-11 után. Úgy gondolom, hogy összességében nagyon jó géneket örököltem, mert más ember ekkora mértékű zabálasoktól már rég felszedett volna 10-20 kilót, úgyhogy senkit ne tévesszen meg, hogy én csak 4-et.

Ez valami táplálkozási zavar lenne, vagy csak szimplán nagyon szeretek enni?

2022. jún. 22. 12:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Lelkileg jól vagy? Nem vagy nagyon stresszes, nem ért sok rossz az utóbbi időben?

Ezek hatására is törhet elő falási roham.

2022. jún. 22. 12:45
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nézesd meg a cukrod.
2022. jún. 22. 12:53
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

#1 sajnos ért rossz dolog, meghalt tavaly a hozzám legközelebb álló személy.😪 Stresszes nem vagyok, vagy legalábbis nem érzem magam annak, de tudat alatt nem tartom kizártnak.

#2 az szerencsére rendben szokott lenni.

2022. jún. 22. 12:58
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Zabaroham jöhet elő még vitaminhiány miatt is (mint pl nálam), érdemes lenne évente vért vetetni.
2022. jún. 22. 13:14
 5/6 anonim ***** válasza:
Ugyanezen problémával küzdők, illetve mára már kevésbé szerencsére. Nálam az vált be, hogy szigorúan órára pontosan betartom a napi 5 étkezést, ami nálam azt jelenti, hogy reggel 6-kor reggeli, 9-kor tízórai, 12-kor ebéd, 15-kor uzsonna és 18-20 között pedig vacsora. Emellett próbálok minél egészségesebben enni, ezt a nassolásra is kiterjesztve pl. Szafi lisztes sütik, gyümölcsök, zöldségek meg sok-sok víz egésznap.
2022. jún. 22. 13:49
 6/6 anonim ***** válasza:

Ugyanez volt a problémám. Úgy éreztem hogy ez már nem normális dolog. A cukrom nekem is mindig jó. Viszont most voltam terheléses cukor vizsgálaton az éhgyomri jjó de a 60 és a 120 perces nem jó és az inzulin is ugyanígy. Nem csökken vissza. Mióta elkezdtem az inzulinrezisztensek diétáját sokkal jobb, nem zabálok.

Nem biztos hogy ez a bajod de érdemes lenne megnézetni.

2022. jún. 22. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!