Van aki vegán vagy vegetáriánus ketogén diétát folytat?!
Vegán vagyok, de az utóbbi időben kissé meghìztam, úgy érzem főleg a magas szénhidrát tartalmú ételek miatt.
Sok burgonyát és tésztát ettem.
Olvastam erről a neten, és többen mondták, hogy egy két hét alacsonyabb szénhidrátos hét, kb. 50-100g/nap segìtett egy két kiló leadásában.
Fontos, hogy nem akarom örökre ezt csinálni, csak egy kicsit felpögetni a vegán étrendemet. Gondolkoztam, hogy a kúra idejére visszavezetem a tojást is.
Kíváncsi lennék Magyarországon vannak-e akik kipróbálták-e ezt. Mit esztek? Működik?
Utolsó, azért mert te IR-es vagy, még más nyugodtan ehet krumplit, meg bulgurt. Miért kéne már mindent kizárni az étkezésből? A növényi étrendben épp a változatosság a lényeg, hogy minden tápanyagot bevigyünk, a bagonafélékben nagyon értékes tápanyagok vannak. Ne erőlted már a hülyeségeidet, lehet azért érzed magad jól, mert IR-es vagy, és te így érzed magad jól, de nem mindenki IR-es. A kalória számlálás meg nem baromság, hanem a legokosabb módja a fogyókúrának, mert nem vaktában csinálod, aztán vagy működik, vagy nem.
"Ugyanis a megevett zsírt az emberi szervezet nem képes testzsírrá alakítani."
Ezt a butaságot honnan szedted? Ennek éppen az ellenkezője az igaz, a legújabb kutatások szerint!
Kedves utolsó! Hát tényleg elég nyomorultúl hangozhat így elsőre az a 40-50 gramm napi CH. Főleg, hogy azt mondja, hogy krumplit és rizst sem fogyaszt. De ha valaki inzulin rezisztens, akkor tényleg figyelni kell erre. Nagyon becsülendő amit tesz!
A kenyeret és búzaféléket, tésztát én is elhagytam, alapvetően glutén mentes, alacsony GI étrendet követek. De ennek ellenére az ebédhez való köretről, pl. Rizs/Burgonya/Köles/Quinoa valamint a napi 3 adag gyümölcs még nem tudtam lemondani, de néhznek látom, hogy ez sikerüljet a közeljövőben.
Viszont abban is biztos vagyok, ha visszavezetném a gabonaféléket sokkal több trigger food lenne az étrendemben, és a fogyás is nehezebben menne. Valahol meg kell húzni a határt!
Egyébként a gabonákban található ásványi anyagok és vitaminok a teljes gabonaszemben találhatóak meg. A loszt formájában jóval kisebb mennyiségben, és 100 másik forrásból ugyanúgy hozzájutna az ember.
Én értem hogy inzulin rezisztens, és azért csinálja, nagyon sajnálom, és nagyon nehéz lehet neki...
De minek vagy gluténmentes étrenden? Semmi értelmes magyarázat nincs erre, nagy divat most mindenféle mentes ételeket enni, de semmi értelme, az ember megnehezíti magának az étkezést, tápanyagkiányhoz vezethet. Fogadok egyikőtök sem használja a cronometert? Nem kell mindenféle divatot követni, a fogyás főleg elhatározás kérdése. Mozogni kell, nem koplalni. Én azóta már 12 kilótól szabadultam meg. Baromi nehéz sokszor úgy megtervezni a napi menüt, hogy sikerüljön bevinnem 1100 kalóriával minden tápanyagot, sokszor nem is sikerül, pedig sokat kattogok rajta.
Ajánlom Dr. Greger fógyókúrás receptes könyvét egyébként, iszonyat hasznos.
Mindegy, nem akarok vitatkozni, nem kötekedni akarok, igazából az embereket féltem a tápanyaghiánytól... Minél jobban ismerem a növényi étrendet, annál jobban látom a buktatóit, és az előnyeit.
"De ennek ellenére az ebédhez való köretről, pl. Rizs/Burgonya/Köles/Quinoa valamint a napi 3 adag gyümölcs még nem tudtam lemondani"
Miért kéne lemondani? Ne butáskodj. A daily dozen is napi 3 adag gyümölcsöt ír elő, nagyon jó hogy tartod magad hozzá. Egyébként a cukrozatlan aszalt gyümölcs sem ördögtől való. Nem értem miért kell már minden kaját üldözni, minenki táplálkozási zavaros kezd lenni, én azt látom.
"Ugyanis a megevett zsírt az emberi szervezet nem képes testzsírrá alakítani."
????
Akkor mégis hová a rákba tűnik a megevett zsír? Ezt mégis mire alapozod? Vegetáriánusként lehetne ennél több eszed. Azonnal lépj be a teljesértékű növényi étrend csoportba! IR miatt is a zsírt kellene csökkentened, nem napi 40-50 g ch-kkal bohóckodni.
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!