Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Van aki vegán vagy vegetáriánu...

Van aki vegán vagy vegetáriánus ketogén diétát folytat?!

Figyelt kérdés

Vegán vagyok, de az utóbbi időben kissé meghìztam, úgy érzem főleg a magas szénhidrát tartalmú ételek miatt.

Sok burgonyát és tésztát ettem.

Olvastam erről a neten, és többen mondták, hogy egy két hét alacsonyabb szénhidrátos hét, kb. 50-100g/nap segìtett egy két kiló leadásában.

Fontos, hogy nem akarom örökre ezt csinálni, csak egy kicsit felpögetni a vegán étrendemet. Gondolkoztam, hogy a kúra idejére visszavezetem a tojást is.

Kíváncsi lennék Magyarországon vannak-e akik kipróbálták-e ezt. Mit esztek? Működik?

2021. jún. 9. 15:12
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
62%

Azzal akarod felpörgetni a **vegán** étrendedet, hogy kb mindent kihúzol róla? A keto az közel nulla szénhidráttal működik csak.

Kb nincs olyan étel ami megfelelne ennek a diétának.

2021. jún. 9. 15:33
 2/25 anonim ***** válasza:
79%
Vegánként elég nehézkes keto-t csinálni. Én még vegyes étrenden se tudok ilyen 40gchra sem lemenni mert érzem hogy az már nekem kevés, így egy lazább lowcarb ( lchf)- et csinálok 80-90g szénhidráttal, ez viszont 2+ év eltelte alatt életmóddá vált és nem is akarom abbahagyni. Egy ehhez hasonló étrend is segíthet, nem muszáj ketózni.
2021. jún. 9. 16:08
 3/25 A kérdező kommentje:

Nem is akartam annyira mélyre elmenni. Kb. 50-100g közé próbáltam belőni a ch-t. Elhagyom a gabonákat, kenyeret, krumplit, de más gyökérzöldséget, pl. répa fogyaztok majd.

Szerintem pár hét alacsonyabb ch-tartalmú étkezés nem árthat annyira. Szóval próbálkozom majd.

Vannak ötleteitek mit lehetne ilyenkor fogyasztani?

2021. jún. 9. 18:51
 4/25 anonim ***** válasza:
84%

50-100g baromira nem keto.

Egyél tofut, lencsét,lightosabb zöldségeket pl cukkini,salátafélék. Avokádó is jó, olajos magvak,zabban egész jó a fehérje-ch arány.

Lenmag,chia mag omega3 források pl.

Amiket írtam főleg zsírban gazdagok,amire a keto épül.

De menj dietetikushoz ha ilyenbe vágsz,nem könnyű.

2021. jún. 9. 19:46
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
A Keto hivatalosan 50g ch alatt kezdődik, de sokaknak le kell menni 20-30 grammra, hogy tényleg ketózisban legyenek. Ez már olyan szint ahol a zöldségeket is meg kell válogatni, macerás, nem valami változatos, főleg vega és vegán személyeknek, de még vegyes étrend mellett sem. Túl sok a lemondás, de ez csak szeményes véleményem. Van aki így érzi jól magát:)
2021. jún. 9. 19:53
 6/25 anonim ***** válasza:
80%
Ketózni vegánként? Miért? Nincs elő ember, aki tényleg közvetlenül a szénhidráttól hízna. Ha úgyis vegán vagy, inkább a teljesértékű növényi étrendnek (TÉNÉ) nézz utánna. Amúgy annyi a lényeg, hogy a zsírra figyelj és ne egyél feldolgozott ételeket. A tojást visszahozni pláne értelmetlen. A kalória többlet miatt hízik az ember, nem a szénhidráttól.
2021. jún. 9. 22:03
 7/25 anonim ***** válasza:
78%
YouTube-on pl csomo keto vegan recept van...
2021. jún. 9. 22:27
 8/25 A kérdező kommentje:

Okés, szóval a verdikt, hogy mivel nem lehetne normálisan csinálni, ezért inkább bele se kezdjek.

Azt hiszem megpróbálom tofuval és alacsony kalória tartalmú zöldségekkel egy darabig, tészta, kenyér, rizs és krumpli nélkül és meglátom mi lesz, aztán majd update-lek, higy sikerült-e.

2021. jún. 10. 09:28
 9/25 A kérdező kommentje:

Csak azért juttott ez az eszembe, mert próbáltam magas CH, alacsony zsìr mellett fogyni, de azzal nem értem el sok eredményt.

Egyébként nagyjából TÉNÉ vagyok, bár olajat még fogyasztok. Mostmár azt is inkább almaecettel helyettesìtettem a salátában, az az 1-2 ek. olívaolaj meg nem hiszem, hogy olyan sokat számít, amit főzéshez használok.

Igyekszem a lisztes dolgok helyett teljes egész szemű gabonákat fogyasztani, mert ezek alacsonyabb GI-ek. És alapvetően tényleg figyelek a feldolgozatlan jellegre.

2021. jún. 10. 09:31
 10/25 anonim ***** válasza:
60%

Pedig éppen a high carb - low fat ennek az étrendnek a lényege. Valószínűleg nem olyan alacsony az a zsírbevitel, mint lennie kéne. Az az 1-2 kanál is kb 200-250 kalória. Ha leírod miket eszel pontosan, szívesen segítek kideríteni hol lehet a hiba.

Egyél barna rizst nyugodtan, de a krumplival sincs semmi baj. A krumpli akkor necces hízás szempontjából, ha olajban sütik. A krumpli 77 kcal/100 g. A tojás, amit vissza akarsz hozni, kétszer annyi. Önmagában a kenyér se rossz amúgy, de tényleg jobban jársz a barna rizs, bulgur, hajdina, quinia, árpa, zab gabonákkal. A tofu nem rossz, de helyette is sokkal jobban jársz, ha hüvelyeseket eszel inkább.

2021. jún. 10. 10:20
1 2 3

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!