Van aki vegán vagy vegetáriánus ketogén diétát folytat?!
Vegán vagyok, de az utóbbi időben kissé meghìztam, úgy érzem főleg a magas szénhidrát tartalmú ételek miatt.
Sok burgonyát és tésztát ettem.
Olvastam erről a neten, és többen mondták, hogy egy két hét alacsonyabb szénhidrátos hét, kb. 50-100g/nap segìtett egy két kiló leadásában.
Fontos, hogy nem akarom örökre ezt csinálni, csak egy kicsit felpögetni a vegán étrendemet. Gondolkoztam, hogy a kúra idejére visszavezetem a tojást is.
Kíváncsi lennék Magyarországon vannak-e akik kipróbálták-e ezt. Mit esztek? Működik?
Azzal akarod felpörgetni a **vegán** étrendedet, hogy kb mindent kihúzol róla? A keto az közel nulla szénhidráttal működik csak.
Kb nincs olyan étel ami megfelelne ennek a diétának.
Nem is akartam annyira mélyre elmenni. Kb. 50-100g közé próbáltam belőni a ch-t. Elhagyom a gabonákat, kenyeret, krumplit, de más gyökérzöldséget, pl. répa fogyaztok majd.
Szerintem pár hét alacsonyabb ch-tartalmú étkezés nem árthat annyira. Szóval próbálkozom majd.
Vannak ötleteitek mit lehetne ilyenkor fogyasztani?
50-100g baromira nem keto.
Egyél tofut, lencsét,lightosabb zöldségeket pl cukkini,salátafélék. Avokádó is jó, olajos magvak,zabban egész jó a fehérje-ch arány.
Lenmag,chia mag omega3 források pl.
Amiket írtam főleg zsírban gazdagok,amire a keto épül.
De menj dietetikushoz ha ilyenbe vágsz,nem könnyű.
Okés, szóval a verdikt, hogy mivel nem lehetne normálisan csinálni, ezért inkább bele se kezdjek.
Azt hiszem megpróbálom tofuval és alacsony kalória tartalmú zöldségekkel egy darabig, tészta, kenyér, rizs és krumpli nélkül és meglátom mi lesz, aztán majd update-lek, higy sikerült-e.
Csak azért juttott ez az eszembe, mert próbáltam magas CH, alacsony zsìr mellett fogyni, de azzal nem értem el sok eredményt.
Egyébként nagyjából TÉNÉ vagyok, bár olajat még fogyasztok. Mostmár azt is inkább almaecettel helyettesìtettem a salátában, az az 1-2 ek. olívaolaj meg nem hiszem, hogy olyan sokat számít, amit főzéshez használok.
Igyekszem a lisztes dolgok helyett teljes egész szemű gabonákat fogyasztani, mert ezek alacsonyabb GI-ek. És alapvetően tényleg figyelek a feldolgozatlan jellegre.
Pedig éppen a high carb - low fat ennek az étrendnek a lényege. Valószínűleg nem olyan alacsony az a zsírbevitel, mint lennie kéne. Az az 1-2 kanál is kb 200-250 kalória. Ha leírod miket eszel pontosan, szívesen segítek kideríteni hol lehet a hiba.
Egyél barna rizst nyugodtan, de a krumplival sincs semmi baj. A krumpli akkor necces hízás szempontjából, ha olajban sütik. A krumpli 77 kcal/100 g. A tojás, amit vissza akarsz hozni, kétszer annyi. Önmagában a kenyér se rossz amúgy, de tényleg jobban jársz a barna rizs, bulgur, hajdina, quinia, árpa, zab gabonákkal. A tofu nem rossz, de helyette is sokkal jobban jársz, ha hüvelyeseket eszel inkább.
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!