Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Mit esztek? Sok zsír és...

Mit esztek? Sok zsír és fehérje, kevés szénhidrát? De akkor mit lehet enni?

Figyelt kérdés

A családi szokás nálunk a "jómagyar" féle, tészta, rizs, krumpli és persze a kenyér.

Lecseréltem barnára, tk.-ra, stb. de a lényeg nem változott. A ch az alapja mindennek.

IR-em van, meg sem lepődöm rajta és persze elértem már a 100kg-t is.

3x1000 metformint kaptam és a tanácsot, hogy 160g ch-t egyek és sok fehérjét, zsírt, kevés ch-t.

Ha kiszámolom a ch-t, akkor éhes vagyok. Ennem kéne hozzá fehérjét, zsírt, de mit egyek konkrétan? Nem vagyok dietetikus, nem értek hozzá, sorolnátok olyan ételeket, amiket ilyenkor "mellé lehet enni" a ch-nak, hogy ne legyek folyton éhes?

2020. aug. 3. 18:03
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
* mert NEM ismert számomra a következménye (a nem szó kimaradt az előbb)
2020. aug. 4. 00:21
 12/22 anonim ***** válasza:
Ohh bocsi, én meg figyelmetlen voltam aki csak az első 2 bekezdést olvasta el, de már felidegesített a jelenség :D de ezek szerint nem erről van szó. Bocsi.
2020. aug. 4. 00:23
 13/22 A kérdező kommentje:
Megértem, rengeteg divatdiéta kering, és sokszor bosszantó egy-egy tápanyag teljes kizárása az étrendből, és sokszor persze nem is tartható hosszútávon. Én csak alternatív lehetőségeket keresek, mert nagyon nehéz összerakni egy tartható diétát a korábbi szokásaimból, ami ilyen rossz szituba vezetett, ezeket le kell raknom. :) Új listát írok az új, hosszan tartható életmódhoz. :)
2020. aug. 4. 00:26
 14/22 A kérdező kommentje:
Minden bizonnyal nem véletlenül vannak dietetikusok, lehet, hogy majd végül felkeresek egyet, ha nagyon nem boldogulok, de még optimista vagyok :D
2020. aug. 4. 00:28
 15/22 anonim ***** válasza:
57%

Ilyen sok "problémával" szerintem nem itt kellene segítséget keresned hanem dietetikusnál.

Amiket írtál az mind olyan szénhidrát és keményítő ami nem igazán lesz a barátod ha fogyni szeretnél,ezek mind gyors szénhidrátok,sokat is lehet belőlük enni,nem is laktatnak túlzottan és hamar éhes leszel.

Én a helyedben dietetikushoz mennék és nem diétát hanem életmódváltást eszközölnék.

Fogyáshoz csak kalóriadeficit kell,mindegy mit eszel ha kalóriadeficitben vagy fogyni fogsz,csak ugye nem mindegy,hogy mondjuk egésznap 3 tábla csokival viszel be 1500 kalóriát és szenvedsz az éhségtől egésznap,emellett egészségtelen is vagy mondjuk megeszel 300g csirkemellet liba vagy kacsazsírban sütve,zöldségkörettel meg mondjuk 100g zabból zabkását csinálsz vmi gyümölccsel,mindegyik 1500 kalória de melyik az egészségesebb és melyikkel lesz kényelmesebb tartani a kalóriadeficitet?nah ugye mennyire egyszerű.

Szóval amiket leírtál szénhidrátokat én elhagynám teljesmértékben,emelnék a bevitt zsírmennyiségen azokat a szénhidrátokat meg lecserélném zöldségre,gyümölcsre,hüvelyesekre,zabra,bulgur,kuszkusz,hajdina,ezek mind nagyon jó szénhidrátforrások,de mint mondtam a gyógyszerek meg IR miatt én beszélnék egy modern gondolkodású orvossal vagy dietetikussal.

2020. aug. 4. 07:48
 16/22 anonim ***** válasza:
Miért csak heti 3 tojást ehetsz? Van valamilyen betegséged, ami ezt indokolja? (Az IR nyilván nem.)
2020. aug. 4. 13:28
 17/22 A kérdező kommentje:
Nem tudom, a tojást miért korlátozta az orvos. Annyit tett hozzá, hogy ennél több nem egészséges. Más betegségem nincs, pajzsmirigyem és hormonjaim is rendben, "csak" IR-em van.
2020. aug. 4. 13:52
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ne foglalkozz vele, a tojás egészséges. Én IR-esként évek óta napi 3-at eszem. Emellett mindenféle húsokat (sültet, zsírosabb fajtákat, bőrét, belsőségeket is), húslevest, olajos magvakat, néha sajtot is (laktózérzékeny vagyok, de a natúr kemény sajtoktól és a fetasajttól nincs bajom). A zöldséges ételekből (leves, főzelék, párolt zöldségek) sem sajnálom a zsírt, a salátákra olivaolajat is teszek. Ezekből elég fehérjéhez és zsírhoz jutok. Tésztát, kenyeret nem eszem, rizst, krumplit, zabot ritkán és akkor se sokat. A szénhidrátot főleg zöldségekből, olajos magvakból és egy kis gyümölcsből viszem be, a súlyfeleslegemet már sikerült így leadnom, és azóta se jött vissza.
2020. aug. 4. 14:34
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Régen azt gondolták, hogy ha sok magas koleszterintartalmú ételt eszel, akkor magas lesz a koleszterinszinted. És a tojás például ilyen. De azóta kiderült, hogy pont hogy a szénhidrátok vannak rossz hatással a koleszterin káros fajtájára. Szóval a tojás miatt szerintem ne aggódj, valószínűleg csak nem frissítette a tudását az orvos.
2020. aug. 4. 21:14
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Részvétem a gyógyszerek miatt. IR miatt Nekem is szednem kellett+160ch. Egy rühes grammot nem fogytam hónapok alatt sem, a gyógyszertől állandóan hasmenésem volt, hányingerem. Már a munkahelyemen is probléma volt. Szerintem nem embernek való élet ez... Őszinte leszek. Akkor lett elegem mikor az egyik vasárnap nem volt időm eljutni a wcig, pedig siettem ahogy tudtam.... A másik bogyó mellékhatásáról nem is szólva amit magas prolaktinra kaptam. Akkor és ott vágtam a kukába a gyógyszereimet.

Szóval kutakodtam, és váltottam egy másik, ígéretesnek tűnő életmódra. (LCHF).

80-85 g szénhidrát mellett eszem sok fehérjét, sok zsírt.

Tojást, húsokat, zöldségeket, sajtokat és laktózmentes tejtermékeket, olajos magvakat, húskészítményeket, szênhidrátcsökkentett kenyeret- tésztát, diabetikus édességeket mértékkel.

53 kilót dobtam le eddig. Lényegében màr nem is azért eszem így mert beteg vagyok, hanem mert imádok így enni, ez esik jól.

2020. aug. 5. 09:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!