Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Mit esztek? Sok zsír és...

Mit esztek? Sok zsír és fehérje, kevés szénhidrát? De akkor mit lehet enni?

Figyelt kérdés

A családi szokás nálunk a "jómagyar" féle, tészta, rizs, krumpli és persze a kenyér.

Lecseréltem barnára, tk.-ra, stb. de a lényeg nem változott. A ch az alapja mindennek.

IR-em van, meg sem lepődöm rajta és persze elértem már a 100kg-t is.

3x1000 metformint kaptam és a tanácsot, hogy 160g ch-t egyek és sok fehérjét, zsírt, kevés ch-t.

Ha kiszámolom a ch-t, akkor éhes vagyok. Ennem kéne hozzá fehérjét, zsírt, de mit egyek konkrétan? Nem vagyok dietetikus, nem értek hozzá, sorolnátok olyan ételeket, amiket ilyenkor "mellé lehet enni" a ch-nak, hogy ne legyek folyton éhes?

2020. aug. 3. 18:03
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Tojás, túró, joghurt, kefír, sajt, bármilyen hús, hal, tenger gyümölcsei. A szénhidrátot pedig úgy tudod csökkenteni, hogy a hagyományos köreteidet zöldségekre cseréled (legalább részben).
2020. aug. 3. 18:16
 2/22 A kérdező kommentje:
Ha metformin mellé tejterméket eszem akkor kikészül a gyomrom és vizes hasmenésem lesz, így a túró, joghurt, kefír, sajtok kilőve.
2020. aug. 3. 18:20
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Fehérje forrásként a hüvelyeseket is érdemes többet enni, főleg, ha a tejtermékek kilőve. Levesnek, salátának, főzeléknek.

[link]

2020. aug. 3. 18:37
 4/22 anonim válasza:
100%

Sok "jómagyar" husi, felvágott, májkrém. :)

Gomba, tojás.

Sok zoldseg: itt nem csak friss salatakent ehetoekben (paradicsom, uborka, salata, paprika...) lehet gondolkodni, hanem pl. párolva (vagy hússal, rakottan, tk-liszttel rántva) brokkoli, cukkini, padlizsán, patiszon, karfiol, répa (,bár utóbbiaknak azért érdemes számolni a szénhidrát tartalmával, de téfogatra jóval többet tudsz enni belőlük, mint pl. rizsből. :)) Esetleg savanyúságként koviubi, káposzta, stb.

És ahogy előttem írták a hüvelyesek (lencse, borsó,bab...) is tök jók! :)

Olajos magvak nasinak(mogyi, dió ...) (Nagyrészt zsír, szóval fogyó esetén mértékkel.;))

Sok sikert a diétához!

Egyébként a laktózmentes tejtermék is rosszat tesz?

2020. aug. 3. 19:51
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Egy tipp, ha a magyar kajákkal kell együtt élned. Mikróban, jénai üvegtálban nagyon kényelmesen lehet párolt zöldséget készíteni. Fagyasztott zöldségből főleg. A kívánt zöldségeket összedarabolod, megsózod, ha nem fagyasztott, akkor pár kanál vizet is teszel rá. Rá a fedő, max fokozaton be a mikróba. Pár perc után elkezdi emelgetni a tetejét, akkor átállítod kisebb fokozatra, és még párolod tíz percig. Más fűszert is tehetsz rá persze, ízlés szerint. Olaj nem szükséges hozzá, de ha belefér a kalóriakeretedbe, finomabb lesz 1-2 evőkanál bármilyen olajjal.
2020. aug. 3. 20:18
 6/22 anonim ***** válasza:
56%

napi 1200 kcal-ban 45 gr zsír, 40 gr fehérje, 165 gr szénhidrát...ez a napi adag. Még nem sikerült a 165 gr ch-t átlépni.

Kaloriabazis.hu

Ez segít.

2020. aug. 3. 20:31
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

Köretnek a rizs mellé (vagy helyett) párolhatsz vegyes zöldségeket. Esetleg csinálsz nyers zöldséges salátát (ubi paradicson paprika retek)

Szkeptikus voltam, de a nyers káposzta elég jól megy a rantott húshoz (legalábbis nekem ízlett)

Reggelire lehet még zabkása vagy banán palacsinta. Vacsinak meg jó sűrű levesek/főzelékek/lepények (pl cukkiniből tócsi)/tojás. Én ezeket külön főzöm csak magamnak.

2020. aug. 3. 20:36
 8/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok tippet, jegyzeteltem! :)

Finomítanom kell persze itt-ott, mivel tilos pl. a banán, vagy számolandó a tojás (a "parancsosztáskor" azt kaptam, hogy max. heti 3db), de pl. fogalmam sincs, hogy a laktózmentes tejtermék és a metformin hogyan reagálnak egymásra. Lehet, hogy kipróbálom egy "úgyis itthon leszek" napon ;) hátha megúszom a következményeket :)

Köszi a tippeket! :) A Kalóriabázist beizzítottam!

2020. aug. 3. 23:38
 9/22 anonim ***** válasza:
0%

Ha csak csokit eszel, de elég nagy kalória deficitben vagy ... fogyni fogsz. Egyátalán nem egészséges, fentarthatatlan és tuti egészségügyileg károd, de fognyi fogsz.

Vannak magas zsírtartalmú és magas szénhidrát tartalmú diéták is.

A szénhidráttal semmi baj. Testépítők szoktak szénhidrát megvonást tartani, de ők csak verseny vagy fotózás előtt kb 1 héttel, majd újból feltöltik magukat chval a verseny előtti és a verseny napon.

Amúgy ők sem feltétlenűl viszokoznak a szénhidráttól.

Szóval nyugodtam egyed.

2020. aug. 4. 00:11
 10/22 A kérdező kommentje:
Orvosi tanácsra tartom ezt a diétát komplex betegség miatt, és ehhez van beállítva a gyógyszer mennyisége is, nem divatból csinálom, vagy mert olvastam róla valahol. Én nem merném ezt felülírni, nincs meg a kellő tudásom hozzá. Nem tehetem meg, hogy 1000 mg metformin mellé nem eszek kellő szénhidrátot vagy kétszer annyit, amennyit ajánlottak, mert ismert számomra a következménye. A betegtájékoztató maga kb. 2 méter hosszú, szóval ez nem egy egyszerű döntés kérdése azért.
2020. aug. 4. 00:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!