Édesítőszeres üdítők tényleg hízlalnak? Tapasztalatok?
Ne igyál és kész. Probléma megoldva. El nem tudom képzelni miért adnak ki az emberek pénzt ilyen mű vackokra, azon kívül hogy szörnyű ízük van, 0 kalória ide vagy oda nem hiszem hogy sok pozitív hozadéka lenne szervezetre.
Szerintem -(bár most nem olvastam utána csak valami régi leírás ugrik be ... keress rá a google-n hogy édesítőszer inzulin reakció)- te arra gondolhattál hogy hiába 0 kalóriás mivel édes a szervezet erre azzal reagál hogy ugyanolyan inzulin reakciót vált ki mintha cukros lenne.
innentől már csak laikusként logikázok (ezért lehet hülyeséget írok) tehát ha édesítő szeres ital magában iszod akkor "megúszod" a zsírosodást, ha vizont mellé éppen eszel valamit akkor a megemelt inzulin szint miatt több zsír rakodik le mintha csak pl sima vizet innál ... de mondom ezt ne vedd kéz pénznek, most nincs kedve leellenőrizni ...
A kísérletek alapján az édesítőszeres üdítőket fogyasztók több felesleggel rendelkeztek, s a metabolikus szindrómájuk se javult. Több magyarázat is született, hogy az íz miatt cukorként reagál rá a szervezet; hogy mégis kalóriát nyer belőle a szervezet (pl. rostokból baktériumok révén jutunk mégis kalóriához); hogy többet esznek, mert azt hiszik, így már szabad; hogy befolyásolja az anyagcsere-folyamatokat, hormonokat stb.
A lényeg, hogy rendszeresen nehezebben fogytak az édesítőszeresek, mint azok, akik nem ittak ilyeneket.
Az aszpartamos üdítők, annak ellenére, hogy nincs bennük cukor és kalória, a szervezetben inzulinválaszt váltanak ki, aminek a zsírtartalék képzésben kulcsszerepe van.
Az élelmiszerekben cukor helyett gyakran használt maltitol ugyanezt csinálja.
Minimum ezeket kerüld. Akkor inkább cukrosat fogyassz, annyit, amennyi belefér - a lapos hashoz minimális fér bele úgyis. Persze ha már bűnözöl, abban a kevés bűnözésbe n szerintem pl. a fagyi vagy egy-két macaron inkább "megéri".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!