Ketogén Diéta, vélemények, tapasztalatok?
Az én tapasztalatom: három hónap alatt fogytam ugyan ettől a diétától, de az egekbe szökött a rossz koleszterinem, és végig iszonyat rossz volt a szám íze, szaga.
Vegyes és kiegyensúlyozott étrenddel tudtam fogyni 17 kilót.
Nekem bevált, elég sokat fogytam vele, éberebb is votlam, és jobban fogott az agyam. Viszont a sportteljesítményem lecsökkent tőle.
Tökmagot, mogyorót, sajtot, fehérjeport, csirkemellet, tojást, kolbászt, töpörtyűt ettem.
Nekem bevált. (Egyszer már csináltam egy ideig, akkor ugyan nem értem el a célom, de a legnagyobb részét nem is híztam vissza, jelenleg megint rajta vagyok.)
Semmi mellékhatását nem éreztem (kivéve tényleg a kellemetlen szájszag és némi szomjúságérzet, dehát az ember mos fogat és legalább nem felejtkezik el arról, hogy eleget igyon).
Nem kell NAGYON levinni a CH-t, én 40-en vagyok még ketózisban, de vannak, akik ennél is feljebb tudják vinni. Azért 20g-on tartani elég nehéz:( Ki kell kísérletezni. Én is 20-on voltam egy hétig, aztán mentem fokozatosan felfelé.
Én nem is eszek olyan sok zsírt. Inkább csak az a jó, hogy egy csomó olyan dolgot is megehetek, amit amúgy egy fogyókúrába nem férne bele: pl. vajas kenyér (CH csökkentett), túró, kolbászok, tejföl, esetleg akár egy kis tepertő:)
A CH mellett inkább a fehérjebevitelre figyelek, hogy az elég legyen.
Nem vagyok éhes, sőt, a megcélzott kalóriakeretet sem szoktam kihasználni teljesen (mivel nem viszek be ehhez elég zsírt.)
Nekem azért jó ez, mert összességében a radikális CH csökkentés nekem kevesebb és könnyebben kivitelezhető lemondással jár + nem vagyok éhes vagy fáradt + gyorsabb ütemben fogyok, mint kalóriaszámolás alapján várható lenne.
Amiket én eszem: tojás, tejtermékek (túró, sajtok), jó minőségű felvágottak, kolbászok, húsok, hal (akár párizsiasan), főzelékek, zöldségek, jó minőségű virsli. Általában 4-szer eszem egy nap (vagy a reggeli vagy a tízórai marad ki)
Éppen lehet csinálni pár hónapig, de másképp jobb lenne. Hosszú távon meg készülj a köszvényre és szív-érrendszeri betegségekre.
Tapasztalat:
1. ha ugyanannyit eszel, mint eddig, csak zsír+fehérjéből, akkor nem fogsz fogyni. Az inzulinszintet szabályosan tartja, a koleszterint, húgysavat az egekben, akár egy hónap alatt is.
2. rohadtul utálatos folyton zsírt enni zöld levelekkel. rohadtul!!!
A szalonna, a tepertő, a mascarpone, parasztkolbász, stb NEM lesz egészségesebb attól, hogy ketogén diéta alatt eszed meg, ezek ünnepnapokra valók. Olivaolaj, makadámdió, lenmag, stb, tehát növényi olajokból célszerű bevinni a zsírt, ezek meg drágák.
Utolsó!
Megkérdezhetem hogy eddig mennyi idő alatt mennyi ment le?
Én 10 napja kezdtem, 5 kg ment le. Nagyon ijesztő, de valóban inspirál :)
Beléptem köreitekbe 😊 Második nap,rohadvány fáradt vagyok. 25g ch,1200kcal a keret amit nem tudok megenni,pusztulat tele vagyok folyton 😁
Kalória számolgatással 1500kcal és napi edzés mellett is állandóan éhen akartam halni de a súlyom nem mozdult. Most második nap -2kg de ez tuti csak víz.
Egyelőre megfelel,bár az édesség hiányzik. De majd nézek valami jó receptet és azt a lyukat is betömöm 😊 Vagy talán elmúlik a sóvárgásom. Remélem...
Nyolcas, nyugi, a fáradékonyság javulni fog. Fogd a hőségre! :) Igen, keto mellett nagyon nehéz éhesnek lenni.
Egyébként ötös vagyok, jól lepontoztak, de tényleg tapasztalat, 3 hónap alatt úgy elszállt a vérképem, hogy a doki közölte, köszvényeseknek járó diétát javasol, AZONNAL. Helyette lejöttem a keto étrendről és minden rendben. (Egyébként nem fogyni akartam, de nem is fogytam, 1300 kcal, heti 2-3 sport, 65 kg előtte, közben és utána is. Nehéz volt megenni az 1300-at, de egy hét alatt rá tudtam állni.)
Desszertnek ezt meleg szívvel ajánlom: [link]
Brutálisan kiadós, nagyon finom cucc volt. Egy pici szeletkét letoltam belőle és kifeküdtem, szóval szerintem a mértéktartás sem gond vele. A többi a mélyhűtőben lapult, szeletenként vettem ki. Nem ketózom azóta se - asszem világos, hogy nem nekem való - de ezt a sütit kedvem lett megint elkészíteni. :)
9-es,köszönöm a receptet 😊
Egyébként mandulát,olajbogyót,avokádót is szoktam eszegetni,mert úgy érzem a szalonna,tepertő,brie azért picit sok 😊 Fogalmam sincs hogy áll a vérem zsírügyileg,10 éve egy koleszterinszint mérésnél 3 alkalommal csinálták meg,mert nem volt mérhető érték úgy,hogy vidéki "lány"létemre imádom a szalonnát,zsíroskenyeret,zsírban tocsogó pecsenyét és akkor is sokszor ettem ilyeneket.
Kb.10 éve valamiért megundorodtam az uborkától,most pedig megveszek érte. Tiszta gáz,ha megyünk valahova,viszem a szeletelt ubikat és nyomom befelé mint más a gumicukor csíkokat 😂😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!