Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Mit kezdtek a kötekedőkkel?

Mit kezdtek a kötekedőkkel?

Figyelt kérdés
Pár hónapja kezdtem paleózni, egészségügyi okok miatt, orvosi ajánlásra. Nem reklámozom, de le sem tagadom, ha kérdezik. Nem vagyok fanatikus se, ha pl vendégségben megkínálnak sütivel, nem utasítok vissza egy kisebb szeletet. Viszont így is sokan megjegyzéseket tesznek. Mindenki meg akarja mondani nekem, hogy mi egészséges és mi nem, múltkor pl azon ment a cseszegetés, hogy töpörtyűt eszem, amiben koleszterin van, tehát méreg, persze az illető mirelit pizzán és kólán él. Próbáltam megmagyarázni, hogy miért jó az étrendem, persze akkor nehogy már én mondjam meg egy cikk alapján, amit olvastam a neten, mert ő egyszer beszélt egy dietetikussal, aki azt mondta, hogy x kaja egészségtelen, tehát akkor az biztosan úgy is van. Próbáltam lezárni annyival a témát, hogy "én így döntöttem és kész", akkor meg onnantól kezdve azon megy a cseszegetés, hogy ők megmondták, hogy én nem is akarok egészségesen élni, csak azért eszem ezeket, mert nekem így kényelmes. (Ja, marha kényelmes, amikor pl bemegyünk egy gyorsétterembe és mindenki kajál én meg csak narancslevet ihatok...) Ti mit kezdtek ezzel?
2016. ápr. 17. 14:02
 1/8 anonim ***** válasza:
Egyszerűen csak hagyom, hadd mondják a magukét. Aztán úgyis abbahagyják, ha látják rajtam, hogy nem érdekel, mit mondanak.
2016. ápr. 17. 14:15
 2/8 anonim ***** válasza:

1./ Esetleg kérdezz/keress egy másik orvost, lehet hogy ő teljesen mást mond.

2./ Talán azt kellene mondanod bizonyos helyzetekben, hogy "azért nem eszel ezt+azt, mert az orvos eltiltott tőle"

3./ Megkérdezed az illetőt, mi köze ahhoz, hogy te mit eszel, és mit nem???

2016. ápr. 17. 14:36
 3/8 anonim ***** válasza:

Én szívesen elvitáznék az ilyenekkel, de az én étkezésembe nem szól bele senki. Jó, egyszer cukrászdában a társaság legkötekedősebb tagja beszólt arra, hogy én ásványvizet ittam, de az elmúlt 5 évben összesen ennyi :D

Amúgy ma már nem paleózom, csak majdnem, inkább ketózom és vega vagyok, de ez valahogy senkit a világon nem zavar. Igaz, életemet majdnem remeteségben töltöm, de néha azért találkozom emberekkel, sőt eszem is náluk.

Az ilyen gyk-s megmondóemberek az én világomból hiányoznak. Tuti van, akit nem lehet meggyőzni, de nem is kell. Gondoljon, amit akar, ha azt határozta el, hogy az van, amit ő gondol. Ez nem a te bajod :)

2016. ápr. 17. 14:52
 4/8 anonim válasza:
Orok szabaly: hulyekkel ne foglalkozz!
2016. ápr. 17. 15:12
 5/8 anonim válasza:
Ekkora idiótákkal jó lehet vitázni. Én veszekednék velük, a végén megnyerném a vitát és jól pofánröhögném őket. Vicces a béna érvekkel rendelkező egyénekkel vitázni. Nincsenek jó érveik=nyertem. Nem szólhatnak bele a dolgaimba = nyertem. Sok sikert!
2016. ápr. 23. 10:21
 6/8 anonim ***** válasza:

Semmit,én megmondom hogy érzékeny vagyok/nem ehetek ilyet . Ha kérdezik miért,elmondom ,hogy rosszul vagyok tőle és mindenféle bajaim kijönnek (igaz is) .

Kötekedni nem szoktak iylen témában,de én pl mestere vagyok éles helyzetben a mosolyogva és diplomatikusan elküldeni valakit melegebbre szituációknak . Szerintem vedd te is viccesre ,röhögd ki őket , mondjad,hogy igen,nagyon kényelmes ,nem is értem,ti minek kínozzátok magatokat gyorsétteremmel :) A kötekedők a pozitív visszajelzésre nem igen tudnak mit reagálni ,hiszen a veszekedés a céljuk,de te nem vagy partner ebben :) (tudtam,hogy a megboldogult kocsmai pultos pályafutásom fogja a legnagyobb életböclsességeket tanítani :D)

2016. máj. 30. 21:26
 7/8 anonim ***** válasza:

Hát ezen sajnos mindenki átmegy.

Az elején nagyon bántott és mindenkinek mindent el akartam magyarázni.

Mára rájöttem, hogy a legjobb ami tenni lehet az, ha minimalizálom az erről való társalgást. Rövidre zárom a beszélgetést, semmibe se egyek bele. Hagyom, hogy elmondják...azt mondom "ok értem amit mondasz"...aztán csá...

Sőt sokszor mikor mennének bele, meg tennék fel a hülélyébnél hülyébb kérdést, akkor egyenesen mondom nekik, hogy váltsunk témát, mert nem szeretek erről beszélni. Elég jól le lehet koptatni mindenkit.

Persze mindig jön aki jóindulatúan felteszi a kérdést "de ha a paleo ez meg az, akkor evett ilyet az ősember"...?

Én ezeket lezárom. Mondom, nem evett...de ez nem is erről szól és kész. POnt, nem folytatom.

Szerintem a legrosszab taktika belemenni a vitába...nem szabad, ha nyugodt akarsz maradni :-D.

Elején nekem se ment, de tanul az ember.

2016. júl. 7. 19:23
 8/8 anonim válasza:
36%
Gondolod, hogy a paleo egészséges? Mit gondolsz, az ősemberek között nem voltak kövérek? Nem étrenddel kéne lefogyni hanem testmozgással... Amit beviszel kalóriát azt dolgozd is le, mert így a paleo sem ér semmit cserébe egészségtelenül is fogsz étkezni.
2016. júl. 18. 01:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!