Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Azok, akik súlycsökkentés...

Azok, akik súlycsökkentés céljából kezdtek el futni, mikor kezdték el élvezni?

Figyelt kérdés

Nem ilyen 2-3 kg-os súlyfeleslegre gondoltam, hanem 15-20-re.

Szóval gondolom az elején még mindenkinek megerőltetés volt a futás, de mikor kezdtétek el élvezni, amit csináltok?

Előre is köszönöm! :)

2015. aug. 25. 11:58
 1/7 anonim ***** válasza:
Látom nem sok motivációd van. :D
2015. aug. 25. 12:07
 2/7 Andizsuzsi ***** válasza:
Én olyan edzéstervvel kezdtem (egy csomó ilyen van a neten, én androidra letölthetőt választottam), ami a nulla futástól juttat el a 30 perces folyamatos futásig. Mivel ez az elején nagyon minimális futást kívánt (az első pár edzés csak gyors járás, aztán 1 perc futás/2 perc séta) így nem volt megerőltető, a tudat viszont, hogy elkezdtem és csinálom, még ha tudtam is, hogy az a mozgás nem sokat ér elég volt. Ezért már az elejétől élveztem.
2015. aug. 25. 12:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Én kezdtem három éve.. 136 kiló, semmi önbizalom semmi életkedv, semmi állóképesség.. Zene be aztán futottam nem is tudom mennyit talán egy kilométert de inkább gyaloglasnak mondanám így utólag. Ez után egy hétig feküdtem fájt mindenem mintha elutottek volna.. Majd szép lassan hozzá szoktam.. Közben jött egy betegség amikor nagyon lelassult majd meg is állt a fogyás.. De fel éve ismét futok minden nap esetleg ha kimarad egy akkor itthon nyomom a súlyzó edzést.. A mai mérlegelés szerint 98 kiló vagyok ami még mindig rengeteg de az úton haladok napi 4 mérföldet futok és nem úgy hogy jajj neeeeeeeeeee miért. Hanem élvezem emberek között futok és már futás közben nem érdekel ki mit gondol..
2015. aug. 25. 13:23
 4/7 A kérdező kommentje:

#1/3: Nem arról van szó, hogy nincs motiváción, de amikor futok nem tudok másra gondolni, hogy mindjárt beledöglök, annyira fáj a lábam közben. Szívesen gondolnék a kemény munka árán megszerzett eredményre, de ha fájdalmas a folyamat, ami odajuttat, elég nehéz.

Azt beismerem, hogy nincs sok akaraterőm.

#2/3: Jó hallani, hogy neked legalább már az elején nem bosszúság volt. Megtudnád mondani a nevét ennek az app-nak?

#3/3: Gratulálok hozzá! Jézusom, mennyire jó érzés olvasni ilyenfajta sikertörténeteket! Önbizalom növelés szempontjából is betudható ez neked, abból ítélve, hogy mondtad "már nem érdekel ki mit gondol".

Köszönöm a válaszokat nektek, és sok sikert továbbiakban is! :)

2015. aug. 25. 14:39
 5/7 anonim ***** válasza:

Én nem futhatok, a dokim eltiltott tőle, ezért bringázok.

Ugyanúgy kezdtem kb. mint a 3-as válaszoló. Először csak 13 km-t mentem, kb 13 km/h átlagsebességgel. Közben felfedeztem a táj csodáit, különféle állatokat, amiket bent a városban nem lehet nap mint nap látni. Majd egyre messzebbre merészkedtem, vettem kicsit komolyabb bringát is.

Ennek négy és fél hónapja. Most ott tartok, hogy 2 óra alatt minden nehézség nélkül letekerek 40 km-t, időnként beiktatok 60-80 km-es túrákat, a rekord 93 eddig.

Eddig ennek, és a diétámnak köszönhetően 17,5 kg ment le.

2015. aug. 25. 14:54
 6/7 Andizsuzsi ***** válasza:
Persze. Couch to 5k a neve. Azért szerettem, mert a futás és gyaloglás sebességét, az időt és a megtett távolságot is mutatta, és folyamatosan mondta a fülembe, hogy mikor mit csináljak. És nem zavarta a zenelejátszót. Azonkívül határozott célja volt minden futásnak, pontosan tudtam, hogy mi a napi cél.
2015. aug. 25. 19:49
 7/7 anonim ***** válasza:
20 kg súlyfelesleggel én is a neten egy 5 km-es edzéstervet választottam. ("Első 5 kilométerem", ha ráguglizol, megtalálod) Nem volt sosem nagyon-nagyon megerőltető, de kb. miután befejeztem, és mondjuk az 5. 5 km-emet futottam, akkor tudtam azt mondani, hogy igazán megszerettem a futást. De amúgy ha rákeresel erre az edzéstervre, amit mondtam, elolvashatod a kommenteket, nagyon durván sok sikersztori van évtizedek óta tespedő, dohányzó, túlsúlyos emberkéktől akik nekimentek az edzéstervnek, és megcsinálták örömmel. :)
2015. aug. 25. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!