Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Ti hogy kezdtetek neki?

Ti hogy kezdtetek neki?

Figyelt kérdés
Paleozni szeretnek. Elkezdtem a 140-160 grammos dietat, ( nem orvosi utasitasra, csak gyanakodtam a Pcora) de egy dekat se fogytam, csak az elejen ami ugye valoszinuleg csak viz. Nem birom mar a tk tesztat es a kenyeret. Alapbol semmihez nem eszek se kenyeret semmihez. Ti hogy kezdtetek neki? Mit etettek es mennyit? Mennyit fogytatok? :)

2016. febr. 2. 12:56
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Csak hát, az nem úgy megy, hogy felszívja a szervezet azt amit megeszünk.

A bevitt táplálékot emészteni kell, ha ez eredményes, akkor az előemésztett tápanyagok utólagos bontása következik és ezt követően kerülnek a nyirokerekbe. Ha azonban nincs felszívódást segítő segédanyag, emésztőenzim, akkor nincs felszívódás sem. Állatok ürülékében gyakran megfigyelhető az a táplálék, amelyet az állat nem tudott, vagy nem "akart" megemészteni.

És itt nem oylasmiről van szó, amit ne lett volna képes emészteni, hanem olyasmiről, amit igen, ami a tápláléka, egyébként.

Ugyanez van az embernél is. A zsír önmagában nem szívódik fel. A glukóz igen, de a zsír nem. A glukóznak ráadásul nem is szükséges segédanyag, az közvetlenül hasznosul, ezért hizlal olyan erősen a szénhidrátok egyike-másika és még annál is jobban a cukor.

Ha nem viszel be szénhidrátot, akkor te zsírtól, fehérjétől nem fogsz elhízni soha.

2016. febr. 8. 16:02
 12/13 anonim ***** válasza:

Zsírok emésztése: zsírtartalmú anyag bevitele – gyomorban még nincs számottevő lebontás, duodenum: epe+pancreas lipáz, két szabad zsírsav (1-es és 3-as) és monoacil-glicerol keletkezik, felszívódnak a bélhámsejtekbe, itt reszintetizálódik a neutrális zsír, triglicerid, kilomikronná alakulva nyirokba kerül, ductus thoracicuson keresztül vérkeringés, perifériás szövetek: lipoprotein lipáz teljesen emészti, zsírsavak izomban oxidálódnak, zsírsejtben reszintetizálódik és raktározásra kerül.

Trigliceridek bontása zsírsavakra (szabad, kijutnak a véráramba és albuminhoz kötve a perifériás szövetekhez jutnak).

Sebesség meghatározó: hormon-szenzitív lipáz, ha nem aktív, nem indul meg a lízis!

Lipáz, amiláz, elasztáz.

Ha ezek nincsenek, akkor nincs zsír és fehérjefelszívódás sem, ha kevés van, a felszívódás is ezek mennyiségének függvényében alakul.

Egyébként a zsírbevitel fontos a normális agyműködéshez is, és fokozott jelentőségű az idegrendszer számára is.

Az idegeket a zsír védi! Ezért megy tönkre az alkoholisták idegrendszere, mert a szüntelen alkoholbevitel oldja az idegpályák védőburkát, ami zömében zsír.

Ezzel nem akarok buzdítani senkit a zsírbevitel fokozására, csak azt tartom fontosnak tudatni, hogy a 100-szor kiátkozott, az elhízásért felelőssé tett zsír valójában nemigen tehet semmiről és a zsírszegény étrend módfelett károsító hatású.

Egyébként az inuitok, ha már szóba hoztad őket, nyersen falják a fókazsírt, nagy kockára, vagy kétujjnyi csíkokra vágva.

2016. febr. 8. 16:27
 13/13 anonim ***** válasza:

"Pl. négy teljes sült csirkecomb elfogyasztása után egy órával már tudok enni, sőt, négy csirkecombbal (plusz bőséges köret) leginkább jól sem lakok."

4 csirkecombbal én se lakom jól, az rém kevés, a csirke amúgyis kalóriaszegény.

Most nyomtam le a kb. 1200 kcal-os ebédemet, s most üvölt bennem az éhség, de most már eluntam a stagnálást s kísérletezem, hogyan tudok keveset enni ebédre, igazából ennél is kevesebb volt a terv. Volt már, hogy 2400 kcal után még ennem kellett valamit, az is ebéd volt. Szóval ne aggódj, enni én is tudok, s ezt harmincsok éve általában kifejezetten zsírosan teszem (a csirkecomb nagynénémnél van évi egyszer, ilyen zsírszegény étellel alapból nem élek). Tisztában vagyok a ketogén étrend előnyeivel, azért választottam életmódomnak zöldség-, gyümölcs- és édességrajongóként is.

Ketogén diéta mellett is híznak, ez tapasztalati tény. Izmot pedig főleg építenek mellette. Vannak felszívódási problémák, nehezen hízók és mindenféle érdekes dolgok, de általánosan hamis állítás, hogy a zsírtól ne lehetne elhízni. Könnyebb, ha van mellé sok szénhidrát, de azért a test el tudja raktározni akár alacsony inzulinszint mellett is. Baj is lenne, ha nem, bár a mai embernek ez annyira nem fontos.

De voltaképpen a legtöbb embernek tökmindegy, hogy hízunk-e a zsírtól. Nagyon kevesen jutnak el még a ketogén diétáig is, s azok zöme nem eszi túl magát.

Az embereket inkább a fogyás érdekli. Amiben valamit segít a ketogén, de garanciát nyilván nem ad. Nekem ketogén és időszakos böjt s egy csomó egyéb hasznos trükk és tapasztalat mellett is közel lehetetlen fogynom. A visszahízástól nem félek, cukros-zsíros állandó túlevéssel is extrém lassan híztam. Fogyásnál is a kalóriák számítanak nekem, az, hogy miből viszem be, nem. Ez a ketósok általános tapasztalata is (persze van, akinél ez-az bekavar, alváshiány, laktóz, édesítők), azért sikeres fogyókúrás módszer a ketogén, mert laktat s szolid kalóriadeficit mellett a legtöbben nem éheznek.

S a hormonok miatt is jobbnak tűnik így csinálni, de általában ezzel együtt is a kalóriaegyenleg az aduász.

De hogy a fogyáshoz deficit kell, az igazán nyilvánvaló s itt nekünk ez a fontos. A felszívódási dolgokba nem tudok beleszólni, ez elég összetett és nem is mélyedtem el benne sosem (ha valami okból akartam, nem volt elég adat. az olajos magvak és a fitátok kapcsán). De volt már ember, aki hízott kevés ch mellett is, fura is lenne, ha nem, már említették az inuitokat, nos, igen, nekik fel kellett építeni az izom- és zsírmennyiségüket durván kevés szénhidrátból. S megtették. A túléléshez szükség volt rá, a test pedig alkalmazkodott ehhez. Ahogy szintén a túlélés miatt tudunk működni csak állati és csak növényi étrenden, kevés és sok szénhidráttal...

2016. febr. 8. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!