Mit kezdetek a tojássárgájával?
Egyszerűen megesszük kikevert tojásnak kristály vagy porcukorral (énekesek is ezt használják a hangszálunk karbantartására).
Ja, itt ilyent nem szabad írni, mert ez a fogyókúrás rovat? :D Bocs, akkor nem szóltam :D
Ismersz tojásfehérjés recepteket? Jó, én is, de keveset... Bár amióta rájöttem, milyen jó a tojáshab s még jégkrémnek is OK (teszek bele sárgáját, kókuszt, diót is, de főleg fehérjehab :D)...
Nos, vannak keto desszertek, amikbe sárgájából kell több. Finom, mondjuk életemben egyszer csináltam...
Tojástej, zsírtej. Napi 2 sárgája elmegy rá. De ki is tudom keverni, a csokiszószból (kakaó, kókuszzsír, édesítés, pici kesu és kávé) remek csokikrémet csinál! Felverve citrommal nekem totál jó citromkrém. De pudinggá is főzhető.
De simán meg is lehet sütni és megenni...
A fehérjét kidobni sem szép dolog, de a sárgájákat már-már bűn. Remek étel.
Folytatom.
Egy paleo blogon azt olvastam, hogy a fehérje a gond, mert sárgája folyton kell sűrítésre meg tejföl helyett... Szerintem a tojás szinte mindenre jó, de tejfölnek nem... Na mindegy.
Egyesek paleo majonézt készítenek belőle.
Tuti vannak sütireceptek, amik sárgájásak, de ebben se vagyok képben. De nekem sosem okozott gondot a sárgája felhasználására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!