Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Milyen lisztből, vagy őrlemény...

Milyen lisztből, vagy őrleményből tudnék pizzát sütni, ami gluténmentes? Valakinek bevált recept?

Figyelt kérdés

Nagyon jól leszoktam a gluténevésről ,egyébként érzékeny is vagyok rá. Súlyos ekcémám lesz tőle ,tehát légyszi ne írjátok,hogy ha "egyszer megeszem semmi bajom nem lesz tőle" .

A kenyérfélék,édesség,tészta,semmi nem hiányzik de egy jó pizzát annyira szeretnék megenni mondjuk havonta egyszer,tehát nem ezen élnék. Lehetséges ?


2015. máj. 24. 20:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Vannak jó receptek, jó tészták.

Mármint tényleg, bármelyik paleós csoportban találsz ilyen olajosmagos liszteket. DE


de én nagyon elgondolkodnék azon, hogy vajon az ilyen olajosmag préselvények még átsütve, biztos hogy jobbak mint a sima búzaliszt, vagy mint az updét ilyen ócska szójás-gluténes lisztjei?


Szóval a sok sült olajosmag fehérje, nem tudom megítélni mennyire de neccesnek tűnik. Bár fogyás miatt inkább ez mint valami rizsliszt-kukoricaliszt.


Szvsz. ha egyszer eszel egy pizzát, akkor mindegy hogy olajosmagőrleményből van vagy magas keményítőtartalmú gluténmentes lisztből. Névleg az olajosmag paleós, de ez csak a divat, szóval ha neked ezek túl drágák vagy téged is aggasztanak a racemizált olajosmag fehérjék, akkor egyszer ehetsz rizslisztes tésztát is. Nem ezen múlik a fogyás ugyebár :)

2015. máj. 24. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 A kérdező kommentje:
Bár nem szeretnék meghízni,úgy gondolom mivel ritkán fogyasztanám inkább az lenne a lényeg,hogy miből csináljam meg amivel finom is lesz XD Szerinted ? Egyiket sem ismerem .
2015. máj. 24. 20:35
 3/15 anonim ***** válasza:

Nem sokat próbálkoztam, az tény, de jó pizzát még nem ettem paleósan... Pizzaalapként lehet használni szinte bármit (tojás, nagy gomba, zöldségfasírt), de hogy igazán pizzaszerű legyen, ahhoz nem tudom, mi kell.

Életemben alig ettem pizzát, de elég válogatós vagyok e téren, szerintem a 2 kedvenc pizzériám egyikét kéne felkutatnom, ha valódi pizzaélményre vágynék. De nekem csak nem esik jól a glutén, beteg nem leszek tőle.


Sokszor belefutottam olyan receptekbe, amiért odavoltak az emberek, szerintem kísérletezni kell, ha ragaszkodsz az ötlethez. Az elég híres karfiolpizza (aminek egy csomó verziója van) finom, de puha, semmi köze a pizzához, viszont karfiolízű, úgyhogy én szeretem, csak túl kalóriaszegény, fél tepsivel sem lakom jól hosszútávon. Valami lisztesebb kell mindenképp.


A rizsliszt nem is rossz ötlet egyébként, bár azt nem próbáltam még.

2015. máj. 24. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 A kérdező kommentje:

Ezt a karfiolos förmedvényt én is megtaláltam XD sajnos -bár szeretem a karfiolt,levesben,sütve,párolva - nálam ez kizárt dolog,hogy pizzaként fogyasszam XD Szóval "igazi" pizzát szeretnék ,most utána néztem és elvileg lehet csak és kizárólag rizslisztből sütni (búzaliszt hozzáadása nélkül)


[link]

2015. máj. 24. 20:41
 5/15 anonim ***** válasza:

Jó a karfiolos alap, csak az nem pizza.


Jó a napraforgómagos alap is, csak nem pizza.


De vegyes gluténmentes lisztekből tényleg finom tésztákat csinálnak paleósok (elvileg, én nem szórakozom ilyenekkel max. sima rizsliszttel, puritán mód) pl. a tökéletes paleo buci tésztája elvileg nagyon kenyérszerű.


Vagy vannak ilyen tésztái a Szafinak, azok is jók elvileg.


De továbbra is fenntartom, amilyen túlárazottak ezek az alapanyagok, szerintem nem jobbak annyival mondjuk a rizslisztnél. Az a gond, hogy hiába a gluténmentesség és a ch szegénység, igazából nem tudjuk felmérni a sült magok nagy mennyiségben mennyire nem rosszak..


Ez jó amikor írok, és igazából semmit sem írok csak azt hogy mit nem tudok :D

2015. máj. 24. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:

Persze, én sem tekintem pizzának a karfiolost, csak az szokott lenni a paleo meg ketogén meg kinek milyen "pizza". Nekem még egy átlagos pizzéria pizzája sem elég jó... Szerencsére engem a paleocsinták érdekelnek, de azok nagyon. Azokkal is elég sokat elszórakoztam, de igazából 1 tojásból 1-2 palacsintát kell sütni, az nem szakad, tekerhető, finom és olcsó :)


A rizslisztes pizzarecepttel fenntartásaim vannak, a tejet ki kell hagyni (illetve növényivel helyettesíteni), élesztőt sosem használtam glutén nélkül, a rizsliszt pedig ízetlen valami, vajon milyen lehet? OK, hogy elviheti a feltét, csak egy ropogós alj kell...

Holnap lehet, hogy kipróbálom, max. megeszi a párom, de nekem is kilengős, elég szénhidrátos napjaim vannak, belefér. Ha ropog, akkor valamire fel tudom használni, ha ízetlen, ha nem.

2015. máj. 24. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 A kérdező kommentje:
Tehát annyi a lényeg,hogy a maglisztnek 4 ezer a kilója,a rizsnek meg 400 és lényegében semmi nem bizonyítja,hogy az előbbiből jobb pizzát fogok sütni ? :D Úgy gondolom egészségesen étkezem,nem fogyasztok kenyérpótlékokat ,tehát ha 1-2 havonta "bűnőznék" a pizzámmal megengedem magamnak,hogy némileg egészségtelen alapanyagból készüljön :) hétvégén kirpóbálom és leírom milyen lett
2015. máj. 24. 21:03
 8/15 A kérdező kommentje:

a tejet gond nélkül helyettesíteni lehet vízzel ,legalábbis régen mikor még sütöttem "igazi pizzát" ,akkor is vizet raktam tej helyett . Az élesztőt sütőporral lehet helyettesíteni .

Csak a liszt kérdéses ,mennyire lesz finom vagy nem finom

2015. máj. 24. 21:06
 9/15 anonim ***** válasza:

Köszi! Én csak kenyeret sütöttem sok éven át, pizzát sosem. Akkor vizet és sütőport használok, a növényi tej úgyis macerás, mert magam készítem és el kell használnom a sok maradványt is...

Holnap kipróbálom s beszámolok, ha ez valakinek segít, persze ízlések és pofonok, rengeteg lelkesedést láttam már Neten, kipróbálva pedig nem feltétlenül ugyanazt kelti bennünk a dolog. Kicsit már unom is az isteni, tökéletes, legjobb jelzőket, ha egy nem túl szerény receptes blogra tévedek...

2015. máj. 24. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:

A rizsliszt van olyan finom, vagy hasonlóan finom mint a búzaliszt. Csak a sütőpornak nézd meg az összetételét!


Élesztőt elvileg használhatsz hozzá, az gluténmenets lehetne.. kivéve ha minden szarral etetik a gombákat és nem az, utána kell nézni. De a sütőporokba szoktak tenni sima lisztet térfogatnövelőnek a kis huncutok.

2015. máj. 24. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!