Milyen lisztből, vagy őrleményből tudnék pizzát sütni, ami gluténmentes? Valakinek bevált recept?
Nagyon jól leszoktam a gluténevésről ,egyébként érzékeny is vagyok rá. Súlyos ekcémám lesz tőle ,tehát légyszi ne írjátok,hogy ha "egyszer megeszem semmi bajom nem lesz tőle" .
A kenyérfélék,édesség,tészta,semmi nem hiányzik de egy jó pizzát annyira szeretnék megenni mondjuk havonta egyszer,tehát nem ezen élnék. Lehetséges ?
Vannak jó receptek, jó tészták.
Mármint tényleg, bármelyik paleós csoportban találsz ilyen olajosmagos liszteket. DE
de én nagyon elgondolkodnék azon, hogy vajon az ilyen olajosmag préselvények még átsütve, biztos hogy jobbak mint a sima búzaliszt, vagy mint az updét ilyen ócska szójás-gluténes lisztjei?
Szóval a sok sült olajosmag fehérje, nem tudom megítélni mennyire de neccesnek tűnik. Bár fogyás miatt inkább ez mint valami rizsliszt-kukoricaliszt.
Szvsz. ha egyszer eszel egy pizzát, akkor mindegy hogy olajosmagőrleményből van vagy magas keményítőtartalmú gluténmentes lisztből. Névleg az olajosmag paleós, de ez csak a divat, szóval ha neked ezek túl drágák vagy téged is aggasztanak a racemizált olajosmag fehérjék, akkor egyszer ehetsz rizslisztes tésztát is. Nem ezen múlik a fogyás ugyebár :)
Nem sokat próbálkoztam, az tény, de jó pizzát még nem ettem paleósan... Pizzaalapként lehet használni szinte bármit (tojás, nagy gomba, zöldségfasírt), de hogy igazán pizzaszerű legyen, ahhoz nem tudom, mi kell.
Életemben alig ettem pizzát, de elég válogatós vagyok e téren, szerintem a 2 kedvenc pizzériám egyikét kéne felkutatnom, ha valódi pizzaélményre vágynék. De nekem csak nem esik jól a glutén, beteg nem leszek tőle.
Sokszor belefutottam olyan receptekbe, amiért odavoltak az emberek, szerintem kísérletezni kell, ha ragaszkodsz az ötlethez. Az elég híres karfiolpizza (aminek egy csomó verziója van) finom, de puha, semmi köze a pizzához, viszont karfiolízű, úgyhogy én szeretem, csak túl kalóriaszegény, fél tepsivel sem lakom jól hosszútávon. Valami lisztesebb kell mindenképp.
A rizsliszt nem is rossz ötlet egyébként, bár azt nem próbáltam még.
Ezt a karfiolos förmedvényt én is megtaláltam XD sajnos -bár szeretem a karfiolt,levesben,sütve,párolva - nálam ez kizárt dolog,hogy pizzaként fogyasszam XD Szóval "igazi" pizzát szeretnék ,most utána néztem és elvileg lehet csak és kizárólag rizslisztből sütni (búzaliszt hozzáadása nélkül)
Jó a karfiolos alap, csak az nem pizza.
Jó a napraforgómagos alap is, csak nem pizza.
De vegyes gluténmentes lisztekből tényleg finom tésztákat csinálnak paleósok (elvileg, én nem szórakozom ilyenekkel max. sima rizsliszttel, puritán mód) pl. a tökéletes paleo buci tésztája elvileg nagyon kenyérszerű.
Vagy vannak ilyen tésztái a Szafinak, azok is jók elvileg.
De továbbra is fenntartom, amilyen túlárazottak ezek az alapanyagok, szerintem nem jobbak annyival mondjuk a rizslisztnél. Az a gond, hogy hiába a gluténmentesség és a ch szegénység, igazából nem tudjuk felmérni a sült magok nagy mennyiségben mennyire nem rosszak..
Ez jó amikor írok, és igazából semmit sem írok csak azt hogy mit nem tudok :D
Persze, én sem tekintem pizzának a karfiolost, csak az szokott lenni a paleo meg ketogén meg kinek milyen "pizza". Nekem még egy átlagos pizzéria pizzája sem elég jó... Szerencsére engem a paleocsinták érdekelnek, de azok nagyon. Azokkal is elég sokat elszórakoztam, de igazából 1 tojásból 1-2 palacsintát kell sütni, az nem szakad, tekerhető, finom és olcsó :)
A rizslisztes pizzarecepttel fenntartásaim vannak, a tejet ki kell hagyni (illetve növényivel helyettesíteni), élesztőt sosem használtam glutén nélkül, a rizsliszt pedig ízetlen valami, vajon milyen lehet? OK, hogy elviheti a feltét, csak egy ropogós alj kell...
Holnap lehet, hogy kipróbálom, max. megeszi a párom, de nekem is kilengős, elég szénhidrátos napjaim vannak, belefér. Ha ropog, akkor valamire fel tudom használni, ha ízetlen, ha nem.
a tejet gond nélkül helyettesíteni lehet vízzel ,legalábbis régen mikor még sütöttem "igazi pizzát" ,akkor is vizet raktam tej helyett . Az élesztőt sütőporral lehet helyettesíteni .
Csak a liszt kérdéses ,mennyire lesz finom vagy nem finom
Köszi! Én csak kenyeret sütöttem sok éven át, pizzát sosem. Akkor vizet és sütőport használok, a növényi tej úgyis macerás, mert magam készítem és el kell használnom a sok maradványt is...
Holnap kipróbálom s beszámolok, ha ez valakinek segít, persze ízlések és pofonok, rengeteg lelkesedést láttam már Neten, kipróbálva pedig nem feltétlenül ugyanazt kelti bennünk a dolog. Kicsit már unom is az isteni, tökéletes, legjobb jelzőket, ha egy nem túl szerény receptes blogra tévedek...
A rizsliszt van olyan finom, vagy hasonlóan finom mint a búzaliszt. Csak a sütőpornak nézd meg az összetételét!
Élesztőt elvileg használhatsz hozzá, az gluténmenets lehetne.. kivéve ha minden szarral etetik a gombákat és nem az, utána kell nézni. De a sütőporokba szoktak tenni sima lisztet térfogatnövelőnek a kis huncutok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!