Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » A paleo is marhaság? Most...

A paleo is marhaság? Most kiderült?

Figyelt kérdés
[link]

2014. dec. 30. 12:34
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
63%

Na most, a paleo is tudományosan igazolt.

Meg nézd, paleo 'ellen' ilyen szerencsétlen írásokkal tudnak csak előhozakodni. Index szint. Ez nem gyanús?

És komolyan írtam, meddő kismama aki a paleóval gyógyult meg, na az ilyen embereknek mondogasd, hogy a van tudományosan igazolt étrend, illetve hogy a paleo nem effektív :D

A tudományosan igazolt étrendek (amiket például a kamudietetika és a mögötte húzódó lobbitevékenységek) propagálnak mire voltak jók? Gyakorlatilag semmire.

Ja, ezzel szemben a paleóval a 'követői' eredményeket érnek el? Ez nagyon bánthat néhány embert. Akik le vannak tojva magasról :D

2014. dec. 30. 14:59
 12/35 anonim ***** válasza:
36%

Egyébként az a kérdésed, hogy marhaság-e és hogy most ez kiderült-e.

Hát, a cikk alapján nem - nem :D

De a másik linkelt cikk alapján sem. De nyilván lehet próbálkozni, csak eddig nem sikerült :)

2014. dec. 30. 15:02
 13/35 Julie S ***** válasza:
62%

A paleo is komoly tudomanyos hatterrel bir. Nezd at a hivatkozott szakirodalmat pl Szendinel, vagy mas szerzok konyveiben. Kar, hogy olyan elnevezest aggattak erre az etrendre, ami miatt ellenszenvet es hulye kritikakat hoz ki a "feluletes szemlelokbol".

Ez a cikk meg egy vicc. Tipikusan csak toltelek, hogy legyen min csamcsogni az unatkozo netezoknek.

2014. dec. 30. 15:13
 14/35 anonim ***** válasza:
61%

A 'kritikusok' színvonalát nem a paleo elnevezése határozza meg.

Egyébként van tűrhető paleokritikus cikk is, csak az ugye nem annyira mainstream médiás szemét mint az index cikkek. De ennyit is ér mindez, van az index szint, és vannak az emberek (akik azért ennél komolyabbak) :)

2014. dec. 30. 15:22
 15/35 anonim ***** válasza:
75%
Nem izgat, pontozzatok le, de itt a fikázóknak halvány lila fingjuk sincs mi is az a paleó és úgy általában az emberi test biokémiai folyamatairól. De annyira szűk látásúak, hogy az apró jelzéseiket sem veszik észre, hogy megy a hasuk tejivás után, nem, tök természetes, hogy a bérendszerünk azonnal ki akarja dobni a laktózt. Aki meg a mai ember és az ősember életkorát hasonlítgatja össze, az a legnagyobb barom, szép is lenne az életünk, ha csak a bevitt táplálék határozná meg, hogy meddig élhetünk. Az ősember véletlenül sem halhatott meg korán szülésbe, fertőzésbe, mérgező növény evésébe, ragadozótámadásban, fagyhalálban. A mai embernek meg minden megadatik a friss levegőn kívül és mégis 70 évesen meghalunk valami nyavalyába, mikor a DNS-ünkbe 120 év van kódolva. Lehet matekozgatni nyugodtan, de a tények és a tudomány magukért beszélnek, de ne hogy már a zöldfülű innen-onnan olvasgatok szennylapokból, szennyszájtokból tájékozódó laikus mondja már meg, hogy mi a tuti.
2014. dec. 31. 09:22
 16/35 anonim ***** válasza:
61%

Nekem az a fura, hogy a 'paleokritikusok' sokszor nem tűnnek annyira buta embereknek.

De a világnézetük mégis annyira primitív, hogy el nem tudom képzelni hogyan lehet ennyire korlátozottnak születni :D

De most sem válaszolnak (pedig kíváncsi lennék rájuk) hanem pontozgatnak.

Valószínűleg a linkelt cikkekben le van írva majdnem minden, amire a 'paleokritikusok' képesek (köztük is csak az enyhén intelligensebb egyedek) a többiek csak ezeket szajkózzák, nyilván fölösleges komoly, önálló gondolatot várni tőlük.

Olyan mintha nem is lennétek normális emberek :D Ez nem zavar néha Titeket? :)

2014. dec. 31. 09:34
 17/35 anonim ***** válasza:
60%
Ne is mond, Boldogkői egyetemi docensként és biológusként olyan primitív és átgondolatlan cikket írt, hogy még én szégyelltem el magam. Elképzeltem Szendi arcát miközben olvasta. :D
2014. dec. 31. 10:00
 18/35 anonim ***** válasza:
48%

"megy a hasuk tejivás után"

Az ősembernek tényleg... nem is ivott tejet felnőtt korában.

A mai európai ember viszont többek között azért tudott ennyire elszaporodni, mert felnőtt korában is képes megemészteni a tejet. Ez egy nagyon hasznos mutáció!

Persze mindent mértékkel... ugyanez igaz a húsra is! A sok hús ugyanúgy káros, mint a sok tej, vagy sok bármi más.

Mindenevők vagyunk.

Ezen kívül a mai "paleo" étrendnek túl sok köze nincs az ősember étrendjéhez - és még csak nem is egészséges.

Nem érdemes követni.

2014. dec. 31. 10:27
 19/35 anonim ***** válasza:
59%
A szervezet ívesen tojik arra, hogy ki milyen táplálkozásnak nevezi a paleót, ez az ősemberesdni a marketing része a dolgoknak, és én már kezdem unni, hogy az emberek csak összehasonlítgatni tudnak ész nélkül, miközben életükben nem láttak még egy tudományos kutatást a ketózisról vagy a glutén felszívódásáról, de ez az okoskodás a korok között nagyon megy, csak az a baj, hogy a paleó igazi értelme , az orvosok munkája háttérbe szorul. Nem értem miért ne lenne egészséges, ha valaki nem fogyaszt cukrot és gabonákat, mert ez ennek az életmódnak a valódi célja. Ha a te testedben megtalálható a laktáz, a tejcukorlebontó enzim, akkor te a szerencsés 10%-hoz tartozol.
2014. dec. 31. 10:46
 20/35 anonim ***** válasza:
57%

Jól leírta #18-as, a paleo étrendnek nem az ősember étrendjéhez van köze. De ezt sok IQ betyár nem képes felfogni. Lehetne arról beszélni, vajon miért ilyen bonyolult ez..

Viszont az tévedés, hogy a felnőtt emberek megemésztenék a tejet. Persze, van emésztőenzimünk fehérjékhez.. de a tejtől még autoimmun betegségek alakulnak ki, az emberek zöme pedig laktóz intoleráns.

2014. dec. 31. 11:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!