Leeshet nagyon a vércukorszint a paleo diéta elkezdésének első heteiben?
Szia!
Paleo elején előfordulhat a kókadtság. Kell idő, míg átáll a szervezet.
Viszont a helyedben az elején inkább többet ennék paleos kajából. Amit felsoroltál az NAGYON KEVÉS!!!
Padlizsánkrém kis kenyéren, az semmi...semmi zsír, semmi fehérje...én ettől éhenhalnék, pedig 49 kiló vagyok. Én 2x ennyit eszek reggelire.
Az ebéded az ok (bár rizs tényleg nem paleo).
Sokan, akik fogyni szeretnének a paleoval 2 db hibát követnek el:
- Túl keveset esznek, mert azt hiszik ilyen értelemben is korlátozni kell a kaját. Nem szabad. JÓL KELL LAKNI!
- Nagyon zsírtalanul esznek. Ez a fehérje emésztésnek sem túl jó! Szükség van a zsírra.
Az egyik hozzászólónak üzenem. A paleo akkor lenne szénhidrátmentes diéta, ha csak vizet innánk és zsírt ennénk.
Mindenben van szénhidrát, még a húsban is, olajos magokban, zöldségekben.
A helyedben többet ennék sokkal. Egyébként a paleos kenyeret hanyagolnám a helyedben, nem igazán egészséges minden nap enni.
Egyél többet, nasizz pl. sárgarépát vagy más zöldséget!
Bocsi, az előző vagyok...
Tehát mindenképp inkább több ZÖLDSÉG, de akár hús/zsír is...ne annyira gyümölccsel pótold, mert attól rendesen tud ugrálni a cukor.
Mostmár jól lakom :) .. amúgy nem fogyózok, második nap is ettem jó zsíros hagymás tükörtojást, sosem gondoltam volna, hogy ennyi zsírt megeszek egyszerre, de nem éreztem, hogy problémás lenne.
Nem tudom írtam e, ettem szalonnát reggel, igaz eég húsos volt, tegnap pedig töpörtyűvel, szalonnával indítottam.
Az elmúlt két napban nem volt gond már annyira. Az első két nap nagyon szenvedtem, még elaludni sem bírtam, de akkor kb. minden félórában ennem kellett :D .. addig volt jó míg ette, de utána mintha kiűrültem volna. Bár lehet tényleg gyomorégés volt :o.
De akkor az nem jó, ha reggelire paleos kenyeret eszek?
Sajnos egyelőre kicsit korlátolt vagyok, mert itthon lakok, és így nehezett, ha minden igaz szeptembertől jobb lesz. Még a tejtermékeket sem inktattam ki teljes mértékben, pl ettem tejföt a töltöttképosztához.
Amúgy mennyiségileg kb.:
A kenyér, amit Szendi paleo szakácskönyvében találtam, abból reggelire kb. 2 volt, jó sok majonézes (házis) padlizsánkrémmel, 1 paradicsom, paprika, szalonna.
Ebédre két nagy töltelék töltöttkáposzta, sok saanyúkáposztával.
vacsi 3 szelet hasonló kenyér, csak több maggal, és a halas feltét. Estére mindig éhesebb vagyok xD
Figyu, én azt mondom... akenyérkét hosszú távon felejtsd el.
Saját tapasztalat.
Én ettem az elején, de nem szabad belőle sokat enni. Komolyan. Túlságosan jóllakat, helyette inkább több zöldség, még egy tojás, még valami...de majd meglátod te magad is.
Nekem rosszat tett a kenyér, kókadt voltam tőle, hasmenésem volt (lenmag)...a legjobb az volt, mikor attól is megszabadultam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!