Mennyit "éhezhet" egy kismama?
Most 26 hetesen már 18 kg-ot híztam, nem sok ez egy kicsit?
Az előzővel is 20kg-ot híztam összesen, de most még hátra van 3 hónap. A terheléses vérvizsgálat eredménye sem túl jó, magas lett a cukor. A védőnő csak annyit mondott, hogy egy kicsit fogjam vissza magam. Jó. De édességet egyáltalán nem eszem, nem is kívánom, inkább a savanyút. Igyekszem egészségesen táplálkozni, sok gyümölcs, zöldség, tejtermékek, de mit tegyek, ha óránként megéhezem? Még éjszaka is!!!
Összességében nem eszek sokkal többet, inkább többször keveset, de persze kevesebbet mozgok, és a kilók rakódnak.Nem a súlyom aggaszt, csak a baba egészséges legyen, és a cukorral ne legyen probléma, de semmi konkrét tanácsot nem kaptam arra vonatkozóan, hogy mit ehetek és főleg mennyit!
Tudtok nekem ötleteket adni?
az első orvosom állandóan diétáztatni akart, - nem csak emiatt, de orvost váltottam, aki megkérdezte, hogy ugye eszem ágában sincs diétázni (hacsak nem terhességi cukorbetegség miatt kell), mert nem szabad éheztetni magunkat.
én pl rendszeresen hajnali 4-kor fogyasztottam az első reggelit, ált kakaót kaláccsal, mert azt kívántam :)
próbálj meg laktatóbb ételeket enni, pl teljes kiőrlésű kenyeret reggelire és vacsorára.
Ha magas a cukrod, akkor diabetiológiára kell menni. Ez nem játék. Ha nem kezelik súlyosan károsíthatja a babát. Ott beállítják a diétádat. Elöljáróban annyit, hogy eszedbe ne jusson reggelire gyümölcsöt enni. Akkor tilos és a tejtermék is. Reggelire teljes kiörlésű kenyeret lehet enni felvágottal, sajttal, zöldséggel. Gyümölcsöt napközben is módjával és nem ajánlott a magas szénhidráttartalmú banán, szőlő. Nem az én tisztem, hogy részletesen leírjam, hogy mit ehet egy cukros kismama, de mindenképpen kérj diétás tanácsot.
Amúgy nem küldtek diabetológiára? Mennyi volt a cukrod?
Nem vagyok cukorbeteg, az éhgyomri érték 4,5 lett, de a terheléses cukor eredménye 7,0 a normál értékhatár (3,6-6,0) fölött van. Erre a védőnő és az orvos is csak annyit mondott, ne egyek édességet. De édességet egyáltalán nem eszem, nem is kívánom, talán épp ezért. Viszont gyümölcsöt sokat eszem, lehet, hogy abból kevesebbet kéne.
Az lehet, hogy kevés folyadékot iszom, most erre megpróbálok odafigyelni, a citromos víz jó ötlet.
Nem eszem óránként, csak enni tudnék óránként, rossz ez a kínzó érzés, mintha éheztetném magam.
A mozgást meg sajnos le kellett csökkentenem, mert a 23. héttől egyujjnyira nyitva a méhszáj, vigyáznom kell, ez van.
Megpróbálom az étkezéseket átszervezni, főleg ezekkel a teljes kiőrlésű dolgokkal, meg több folyadékkal.
Köszi mindenkinek, aki írt eddig.
szia!
a terheléses kicsit mgagas.nekem is ez volt-pedig 42kg -mal estem teherbe.most a 2nál is diétázom,igy jó lett a terhelés-3kilót hiztam a 23.hétig.az,hogy valaki diétázik,az nem azt jelenti,hogy nem eszik.vannak laktató-tápláló,alig szénhidrátos ételek,amiből simán ehetsz,amennyit kivánsz.a diabetológián el is mondják,hogy 3óránként hány g szénhidrátot egyél-ezt tartsd be-és nem lesz gond.éhezni nem kell,nem is szabad,mert leesik a vércukrod-és elájulsz-vannak diétás termékek-és egy kis találékonysággal finom"édességeket "készithetsz magadnak...ha még kérdésed van-üzenj nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!