Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Milyen olcsón lehet kihozni...

Milyen olcsón lehet kihozni egy "normális" teljes napi menüt a paleo étrendben? Konkrét összeget kérek!

Figyelt kérdés
Ugye nem állítja senki, hogy ugyanannyiból tudok paleo módon táplálkozni, mint az olcsó zsömle--rizs--krumpli alapú kajálásból? (Évek óta a pénz tart vissza a paleózástól.)

#diéta #étrend #paleolit #napi összeg
2014. ápr. 17. 22:49
1 2
 1/16 anonim válasza:

ezt olvastad már?

[link]

2014. ápr. 17. 23:13
 2/16 anonim ***** válasza:

Ugyan nem tudom szétválasztani a párom és a saját ételemet, amúgyis különböznek a hónapjaink, de jó becslést lehet adni... :) Napi ezer forintból elég jóízűen és ami engem illet, normál mennyiségben (2000-2200 kalória) lehet táplálkozni paleósan. Jóval lejjebb is tudnék menni, de hedonista vagyok s nagyon megéri a pár drágább elem (alapvetően azért figyelek az árakra, nem használok mindenféle flancos drága dolgot, ha nem éri meg nagyon. A kesudió pl. alap, naponta használom, de egyrészt keveset, másrészt nem is olyan drága).

De elég sokféleképpen lehet paleósan enni, nem tudom, a Tied milyen lenne. Én szinte egyáltalán nem eszem húst (az valószínűleg drágítaná, mivel a sima bolti hús nekem nem jó), viszont sok (növényi) zsírt igen (az sokat olcsósít, még kókuszzsírral is :D), sok édesség és rengeteg zöldség fogy, node ezeket meg lehet oldani jó áron :)

Természetesen a zöldséges rizses étkezés árát nem lehet hozni, de nem tudom, hány ember ismersz, aki normál étkezéssel havi 5 ezer alatt kijön. Márpedig az nem jönne ki fölötte, csak olcsó zöldségekből inkább alatta, ha jól emlékszem... Egy átlagembernél nem kell extra többletköltségekkel számolni, a bolti túlárazott késztermékek elhagyása miatt akár jobban is kijöhet. Én eleve nem vettem ilyeneket nyakra-főre, de így sem változott az ételköltségem, mivel addig is hedonistán ettem, jóféle ételeket, amennyire tudásomtól telt.

A paleo készételeket, kókusztejet, makadámdiólisztet nem kell ám megvenni, ha nem akarjuk :) S a xillitet sem kell dekaszámra szórni mindennap, a testnek nincs szüksége arra.

2014. ápr. 18. 08:38
 3/16 anonim ***** válasza:
Nálam úgy napi 100 g sonka reggel, és egy narancs, ebéd úgy 150-200 g hús paradicsommal, paprikával, uborkával, vacsira általában 2 tojás. Most nem tudnám megmondani ezek árát mert, nem nagyon szoktam figyelni, hogy mennyibe kerül, de te is ki tudod számolni kb.
2014. ápr. 18. 09:57
 4/16 nagyontamas ***** válasza:
Minden relatív. Például 2 évvel ezelőtt a Gastroyal-lal hozattam az egész napi kaját, mikor áttértem a paleora, szintén ők hozták fél évig. Na az tényleg drágább volt! Közben sokat olvastam a témában, és megrendeltem Mezei Elmíra paleo receptjeit. Elkezdtük kipróbálni azokat az ételeket. Ma már úgy készülnek az ételeink, hogy paleósítjuk a rég recepteket, vagyis nem használunk összeférhetetlen alapanyagokat. Van poén is! Így olcsóbban jövünk ki mint a kiindulási nem paleós változatban.
2014. ápr. 18. 11:50
 5/16 anonim ***** válasza:

Tényleg relatív. :) Lehet étkezni "nem normálisan" is úgy, hogy drága alapanyagokat veszel, minőségi termékeket, de ugyanez igaz a paleora is.. Mindkét esetben el lehet vetni a sulykot, de meg kell húzni a határvonalat, hogy mennyi az amennyit rá tudunk szánni, és annak függvényében vásárolgatni.

Szóval, azt lehet mondani, hogy ez teljesen egyéni. :)

2014. ápr. 18. 12:40
 6/16 anonim ***** válasza:

100g kókuszzsír: 100ft

40dkg hús: 2-3-400ft (pl a máj jó olcsó)

idényzöldségek: olcsó

szóval bőven ki lehet jönni napi 1000 alatt.

Idézek egy paleo csoportból:

- Egy zacskó csibemáj 240 Ft, 0,5 kg csirkezuzza 300 Ft

- Kevesebbet járok vásárolni, jóval kevesebb mennyiségű étel kell már

- Nekem sokkal olcsóbb lett. Nagyságrendekkel kevesebbet eszem, mint régebben.

- Zsírszalonnát kisütöm, lesz belőle zsír és töpörtyű

- A zsiros husok is olcsobbak, jobban laktatnak, belsosegek olcsok, szoval egyaltalan nem draga ez az etkezes!

- jozan paraszti ésszel nem drágább,nem kell misztifikálni .alap dolgokból főzők sütök.még sosem vettem pl.gesztenyelisztet vagy banánlisztet, amit viszont megveszek azt beosztom,nem dobok ki kaját ha nem fogy el aznap vagy másnap megy a fagyasztóba vagy átalakitom

- napi 8-10 tojás 300 Ft, szalonnával 600, salátával bőségesen számolva 1000 Ft és nekem ez gyakorlatilag elég.

- nem költök többet. Ha nem vásárol összevissza az ember ilyenolyan drága megliszteket ha kell, h nem, hnem csak hagyományos alapanyagaiból a paleosokra szorítkozik, egyáltalán nem drágább.

2014. ápr. 20. 01:12
 7/16 Sága ***** válasza:

Én nem régóta paleózok,de én úgy tudnám összehasonlítani,hogy paleo előtt pl a reggelim úgy nézett ki,hogy 3 db Lidlis péksüti,meg egy 0,5l-es kakaó,meg egy szelet csoki,na most ez kb 500-600 ft.

Vagy egy másik példa,ha eszek reggelire 3 db tojást hagymával,szalonnával,savanyúsággal,utána most már nem eszek meg mellé egy vagy két bagettet így 100-200 ft-tal kevesebb.

Meg én sok édességet ettem mindig főleg péksütit,meg csokit na most ez már nincs,így ennyivel is olcsóbb.

2014. ápr. 20. 17:14
 8/16 anonim ***** válasza:

A tojásokat piacon veszem (30 Ft/db)

1 adag csirkehús vagy halszelet 200-250 Ft.

1 jégsalátát be lehet osztani 3-4 x-i étkezésre (80-100 Ft/adag)

Zeller, cékla, sárgarépa, karalábé, brokkoli, karfiol, uborka, paradicsom stb. 100-200 Ft/adag.

Nem eszel viszont felvágottakat, pékárút, tejterméket, stb. Azok árából vígan kigazdálkodod a paleót. Én másfél éve paleózom és talán még kevesebbet is költök élelmiszerre, mint előtte.

2014. ápr. 27. 11:58
 9/16 anonim ***** válasza:
Érdemes odafigyelni a szupermarketek akcióira is halak, húsok vonatkozásában és akkor beszerezni a havi adagot, mikor olcsóbb. Azzal 25-35 %-ot is megtakaríthatsz havonta és eláll a mélyhűtőben.
2014. ápr. 27. 12:02
 10/16 A kérdező kommentje:

Értem, és

"Milyen olcsón lehet kihozni egy "normális" teljes napi menüt a paleo étrendben? Konkrét összeget kérek!"

Elemezzük a mondatot: K o n k r é t ö s s z e g

Ezt azt jelenti, hogy konkrét, számszerűleg forintban megadott összeget kérek.

Köszönöm!

2014. ápr. 27. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!