Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Kókuszreszelék, mint ideális...

Mi közöd Tőle kérdése:

Kókuszreszelék, mint ideális és olcsó nassolási alkalmatosság?!

Figyelt kérdés

Konkrétan glutén, tej, hozzáadott cukormentes, legalábbis most ami a kezembe akadt az ilyen. Nyomokban diófélét és mogyorót tartalmaz, ami utóbbi kicsit szomorú, de talán belefér kategória. Elvileg 100 grammra vetítve kb. 7g ch van benne 60g zsír 8g fehérje és az egész kb 600 kcal, ami hibátlan, mert ad elég energiát. Én eddig mandulával próbálkoztam, de az ugye gluténos, ha előre csomagolva veszed és baromi drága is.

Mindez KEDVEZŐ ÁRON. Félreértés ne essék, természetesen nem azt akarom, hogy ebből álljon az étrendem, de elég ideális kajának tűnik, ha pl. munka közben nincs lehetőség normális ételt beszerezni.

Ti mit szóltok ehhez?

2014. márc. 29. 15:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Köszi... De a makrotápanyag egy szó, ebben biztos vagyok, miért lenne gond, hogy többszörösen összetett? Sok ilyen szavunk van.

Na eme kifejezésen (többszörösen összetett szavak, plusz kicsit több elszántság, mint múltkor) már el tudtam indulni, bele is futottabb abba, hogy az a szó, hogy tápanyag-összetétel, helyes. Akkor valamilyen szillogizmus útján a makrotápanyag-összetételt gondolom befutónak, bár mérget még így sem vennék rá. De ha német lennék, akkor a nemekkel lennék megakadva (pár kedvencem azért van, pl. a hímnemű bakfis).

Ha véletlenül valaki még idejönne és nem akar csak offot, elmesélhetem, hogy a kókuszliszt pedig egészen poénos dolog, a maga kis vízfelszívási képességeivel. Nem tudom, megunom-e valaha, de néha jól jön egy egész tálka kókuszos nasst enni, amiben nincs rengeteg kalória. Ugyanaz a hatás kókuszreszelékből "a szememben se tesz kárt" (nem tudom, ez a mondás mennyire ismert, nálunk otthon elég bevett volt az apró dolgokra).

2014. ápr. 10. 22:20
 12/13 anonim ***** válasza:
Előző: nekem a darált kókuszreszelék jobban bejött mint a liszt (nyers dolgokba lealábbis jobb, sütve már sztem jó a liszt). Az is felszívja a vizet, viszont nem érzem rajta hogy olyan porszerű, hanem sokkal krémesebb és finomabb emiatt :)
2014. ápr. 11. 14:14
 13/13 anonim ***** válasza:

Ízlések és pofonok, úgy látszik. De az biztos, hogy nagyon különbözik egymástól a 4 forma: sima és reszelt kókuszreszelék, használt (kókusztejkészítésből maradt) reszelék és kókuszliszt. A kétféle reszelék finom összekeverve (víz, citromlé, mazsola, miegymás, lehet, hogy már írtam róla itt is), de bekapok egy kis tálacskával, jópárszáz kalória és jól se laktam. Kókuszlisztből egy tálacska elég minimális kalória és legalább akkora élmény. S édes az is, mint a reszelékek (kivéve a használtat, aminek a kókusztejbe megy az édessége zöme).

Krémesnek egyik se igazán krémes, picit elrontják a zsírtejemet, abba kókusztej(por) és kesu kell, ez van, sőt a dió is jó. Amúgy a dió és a kókuszreszlék remek kombó, tapasztalataim szerint. A kókuszos-diós sütim osztatlan siker itthon. Hogy sütibe miért nem jó a normál reszelék (nekem legalábbis sosem tetszett) s miért jó a használt verziója, rejtély, de örülök eme ténynek.

2014. ápr. 11. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!