Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Mennyi az ideális fehérje-,...

Mennyi az ideális fehérje-, szénhidrát- és zsírbevitel ahhoz, hogy azt mondhassam magamról, helyesen táplálkozom?

Figyelt kérdés
Áttértem a paleora, de nem igazán tudom az arányokat, még ezer kérdés áll előttem megválaszolatlanul, de az előbb kicsit megrémültem, mert kiszámoltam az egyik tápanyag-kalkulátor segítségével, s zsírból fogyasztok legtöbbet, fehérjéből feleannyit, szénhidrátból 10 g-ot sem... nagy a baj?
2013. febr. 5. 14:30
 1/9 anonim ***** válasza:

Az jó, ha a szénhidrát szint alacsony marad. Fehérjéből kellene többet enned.

Mikeket eszel?

2013. febr. 5. 14:38
 2/9 anonim ***** válasza:
60%
Jól hangzik, nincs ezzel semmi gond.
2013. febr. 5. 15:49
 3/9 anonim ***** válasza:
Ez teljesen jó szerintem. Bár nem vagyok orvos, de hasonló a táplálkozásom és működik. :)
2013. febr. 5. 16:39
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Miket eszem? Ma pl. szalonnás hagymás tojást kínai kel levelekkel, ebédre pedig húsos káposzta levest (rántás és habarás nélkül, az alapján, amit valamikor TáplálkozásHarcművész linkelt).

Máskor párolt petrezselyemgyökeret, karfiolt, sárgarépát sült hússal vagy resztelt májjal. Mikor hogy.

De grammra meg tudnátok mondani, mégis kb. mennyi a normális? Mert oké, hogy ehetek zsírt, na de gondolom nem a csillagos ég a határ..

2013. febr. 5. 16:55
 5/9 anonim ***** válasza:
Akkor nincs gond.
2013. febr. 5. 17:09
 6/9 anonim ***** válasza:

A megfelelő arányok annyira eltérőek mindenki számára, hogy mindig mérni kellene az adagokat. Viszont van ennek egy elegánsabb módja is: meg kell tanulni kapcsolatba kerülni a saját testünkkel. Egy nagy tányér pörkölt mondjuk lehet sok neked miután fél napig filmeket néztél, de lehet, hogy épp belefér a napi ételadagodba, mert előtte 3 órát sportoltál. Szóval minden változó, minden összefüggésbe áll egymással és míg az állatok az ösztöneik után mennek, addig az emberek az eszükre kell hagyatkozzanak.

Mindig gondold végig, hogy az adott napon mennyire vagy/voltál aktív, milyen elvégzendő munkád van még, s evés közben fontos, hogy figyelj oda mikor ettél már eleget. Nem úgy kell felkelni az asztaltól, hogy degeszre vagy éve. Az sem kötelező, hogyha tegnap beléd fért egy bizonyos adag akkor azt ma is le kell gyömöszöld a torkodon. Amint írtam, némi önérzékelés és józan gondolkozás nem árt.

2013. febr. 5. 21:34
 7/9 A kérdező kommentje:
Ok, köszönöm, igazad van.
2013. febr. 6. 09:06
 8/9 anonim ***** válasza:
46%

Én a leglustább napomon is probléma nélkül eszem nagy tányér pörkölteket, zsíros tojásrántottával. A szépség az, hogy nem csak én.

Ugyan ez nem éppen takarékos.. de ha az ember sok pörköltet (húst és tojást) eszik, akkor nem tud elhízni. Arra hogy milyen mértéket tartsunk evésben, az éhségérzetünk szolgál.

2013. febr. 6. 09:43
 9/9 anonim ***** válasza:

Annyi a normális, amennyit a szervezeted igényel, ezt onnan tudod hogy mit kívánsz. Elvileg paleóban nem tudod túlenni magad. (mondom én a kis étvágyammal...)

Valamikor egész nap tömény zsírt eszem, valamikor csak a zöldárút kívánom.

Az jó ha sok zsírt fogyasztasz!

2013. febr. 7. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!