Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Hogy nez ki a paleo reggeli,...

Hogy nez ki a paleo reggeli, ebed, vacsora, konkretan? Megvalosithato olyanoknak is, akiknek az elete nem az etkezes körül forog, vannak itt olyanok?

Figyelt kérdés

Hosszu tavon, tehat 1-2 honapos etrend erdekelne. Nasikkal együtt.

"akiknek az elete nem az etkezes körül forog" - ezt ugy ertettem, ha nekik fontosabb dolgok miatt nincs különösebben idejük komplikalt dolgok (pl.paleo edessegek) elöallitasara. (Pl.ha kisgyerekek-szoptatas...stb mellett nem marad szabadidö).

Nekem gyakran nem jut idöm valahogy fözni, ilyenkor pizzat rendelünk vagy ettermi rendeles, tehat ilyen idöszakokra is gondolok. Vagy ha ennel több idö marad, de nagyobb fözesekre megsem, gyakran veszem a "kesz" panirozott vagy akarmilyen felkesz szoszos csirkehust, amit csak ki kell sütni, ami persze paleo szempontbol nem lenne jo.

2014. márc. 28. 00:00
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

#10: Ó, más is így gondolja :D Pedig egy normál paleós azért tágabb lehetőségek közül választhat, mint én. Ugye a hús+zöldség, ami könnyen megvehető... Csak nekem nem opció. Nem élelmiszerboltban s nem étteremben persze már nehezebb...

De nem is feltétlenül szivatós :) Ha az ember többnyire otthon van, akkor nem az, s még egy többnapos túra se gond, egyszerűen vinni kell saját ételt, amihez a boltban veszünk ezt-azt.

A ketogén napjaimat szoktam itthonra időzíteni, mert az már kicsit necces másutt, olyankor én legalább a megengedő paleót betartom (nem is nagyon tudnék mivel kilengeni, mert amivel szoktam, az szénhidrátos) és még nagyobb ívben kerülöm a húst. Egyszer volt egy vegán ketogén szigorúan paleo napom, az már itthon is kihívás volt. Ilyen után annyira könnyű és laza a vega paleo... :D Jót tesz a kreativitásnak.

Az sem volt ám távolról sem kellemetlen, csak szokatlan és kissé egysíkú. S nagyon elhanyagoltam a fehérjét, nem szoktam meg, hogy nincs meg automatikusan :) De egy napnál úgyis mindegy.

Bocs, nem offolok többet (remélem). Csak érdekesnek tartottam megjegyezni.

2014. ápr. 12. 22:20
 12/12 A kérdező kommentje:

Örülök, h feltettem a kerdest, mert erdekes valaszok születtek, annak ellenere, h nekem ugy tünik a valaszokbol, hogy nem megvalosithato.

A 10 valasz nagyon realisnak tünik, köszönöm! De ha meg vki akarja, nyugodtan irhatja meg a velemenyet, hatha talalok/unk benne a sajat eletünkben is megvalosithatot, elöre is köszi mindenkinek!

Azert tünik ugy, hogy nem, mert tele olyan kijelentesekkel, akikre gondoltam, hogy az elete az etkezes körül forog:

"ha van kedvem sutok melle"

"A ketogén napjaimat szoktam itthonra időzíteni"

"Vagy ha van olyan napod amikor kicsit jobban ráérsz"

"Ha én "lustulok" a konyhában, akkor pl. salátát készítek: ilyen-olyan salátalevél és egyéb nyers zöldség + főtt tojás, vagy halkonzerv...olivaolaj és kész is. EZ mondjuk egy gyors kaja." (Nem 1szemelyes haztartasra gondoltam a kerdesben.)

"Ha valakinek pici gyereke van, az persze baromi sok időt igényel és kevesebb marad másra. Átmenetileg, míg picike." (Ugye ez az atmenet akar 10 ev is lehet, ha több gyereket tervez valaki.)

Azert köszi ezeket a valaszokat is, erdekes mas nezöpontbol is latni, ahogy Ti megoldjatok.

Meg egyszer: Nem negativ ertelemben ertem am, hogy elete az etkezes körül forog, csak nem talaltam jobb kifejezest. Talan jobb lett volna igy irni: megvalosithato-e olyanoknak, akiknek jelenleg nincs különösebben ideje az etkezesre es ezzel bibelödesre. Tehat annal "sürübb" az idöbeosztasa, hogy lazulos napjai legyenek es ha megis, akkor azt eszebe sem jut nem "vizszintes testtartasban" tölteni.

Az elsö valaszadonak különösen köszönöm, hogy több opciot is irt, mert ugye egy evben 365-ször a kisütött hus+salata ebedre kicsit unalmas, es a kesz megmosott salata draga is, ezenkivül a ferjnek+nagyobb gyerekeknek külön "normalisan" fözve emellett idöben meg ez is kihivas lehet, barmilyen furcsan is hangzik. :)

(Panirozni en sem szeretek, eddig is igen ritkan fordult elö, vagyis majdnem soha, ahogy sztem mas hasonlo helyzetü kisgyerekeseknel is. Es egyebkent nem etkezünk olyan hu-de-egeszsegtelenül.)

Köszönöm meg egyszer mindenkinek!

2014. ápr. 12. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!