Szerintetek milyen a mai étrendem? Sok, kevés, egészséges, egészségtelen?
Minden nap megkérdezed majd?
Egyébként ki kell számolni mennyi kalóriára van szükséged, és annyit kell bevinned minden nap.
Szerintem kevés, de ezt mindenki maga tudja a legjobban eldönteni. Egy kívülálló gyakorlatilag semmit sem tud rólad és a testedtől. Úgyhogy én most visszakérdezek: Szerinted milyen? Mindent megadsz a szervezetednek, amire szüksége van? Nem érzed úgy, hogy valamit megvonsz magadtól, hogy valamire vágynál még? Nincsenek hirtelen falásrohamaid, nem vagy ideges, feszült, kiegyensúlyozatlan? Nem vagy sokszor beteg, az anyagcseréddel minden rendben van? Úgy általánosságban jól érzed magad?
Ezekre a kérdésekre neked kell tudnod a válaszokat, azt senki más nem adhatja meg neked. Felejtsd el, amiket valaha olvastál, hallottál vagy láttál az egészséges táplálkozásról, kalóriákról, szénhidrátokról, zsírokról, fehérjékről, napi ötszöri étkezésről, kis adagokról, alapos rágásról, minimális folyadékbevitelről... és a többiről.. És egyedül egy kérdést tegyél fel, de azt teljesen őszintén akard megválaszolni: "Jó ez így nekem?" Ne az agyaddal akarj válaszolni, ne érdekeljen mit mond az amerikai, francia, japán táplálkozási szakember, mert ő kicsit sem ismer téged. A testedre figyelj, engedd hogy az döntse el, mi a jó neki és hogy mire van valójában szüksége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!