Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Gyümölccsel kapcsolatban?

Gyümölccsel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Segítenétek, paleosok? Sokat olvasom, hogy a fruktóz nagyon nem jó, és kerüljük. Nade mi van a gyümölcssel? Vagy csak a gyárilag előállított fruktóz, mint olyan, a gázos? Mert ugye a gyümölcs paleolit, és fruktóz van benne. Most akkor hogy van ez?
2014. febr. 3. 11:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Ahogy fent írta valaki.

A fuktóz, ami már a polcon avn máshogy viselkedik a szervezetben, mint a gyümölcsben...a rostok miatt is.

Lehet enni gyümölcsöt, de nem egész nap reggeltől estig csak azt :-D.

Pár gyümölcs per nap tök jó...

A préselt gyümölcs levek nagyon felviszik a cércukorszintet és ez az, amit szeretnénk elkerülni.

lehet turmixot inni, de nem úgy nagyon sok gyümölcs koncentrált levét iszod meg, hanem 1-2 egész gyümölcsöt turmixolsz és az egészet elfogyasztod rosstal együtt. Keverheted zöldséggel. De az a lényeg nem legyen több, mint amit egyébként is képes lennél megenni egészben.

Egy gyors példa, kb 1 kiló répából tudsz előállítani centrifugával kb 2 dl levet (remélem jól emlékszem), vagy még több répa kell. Ennyi répát az életben nem ennél meg egyszerre...

De csinálhatsz répás turmixot úgy, hogy 1db-ot összeturmixolt mondjuk egy fél almával, vagy valami zöldséggel és akkor az olyan mennyiség, amit simán me tudnál egészben is enni...

2014. febr. 3. 15:14
 12/22 anonim ***** válasza:

Gyümölcslé = 'koncentrátum'.

1 páhár gyümölcslében SOK gyümölcs cukortartalma van benne.

2014. febr. 3. 15:17
 13/22 anonim ***** válasza:
Igen, ezért írtam hogy ne ilyen levet igyon, ha egyáltalan akarna, hanem turmixot, ami nem koncentrált...sok víz és 1-2 db gyümölcs, vagy zöldéség...
2014. febr. 3. 15:23
 14/22 anonim ***** válasza:
10 Valóban vannak olyan irányzatok, amelyek szerint vannak szélsőségesen jang (és jin) ételek, ilyen pl. a hús, ami nyugtalanságot, erőszakos hajlamot okoz. Nyugodtan olvass utána, főleg mielőtt elkezdesz kötözködni. Másrészt feltételezem, hogy a paleó irányelvek, nem ezen a jin-jang tengelyen mozognak. Hallottam már vega paleósról is, de nem hiszem, hogy ez lenne a nagy átlag. Másrészt, amit én válaszoltam úgy tűnik, hogy teljesen megállja a helyét, itt több paleós ugyanazt a választ adta, amit én. Akkor mi is a probléma? Az, hogy nem tudom kívülről Szendi Gábor összes művét? Még csak nem is mondtam senkinek, hogy ne csinálja a paleót, mert nekem tök mindegy ki mit eszik, megpróbáltam válaszolni egy kérdésre, mert ez az oldal erről szól, ráadásul helyes választ adtam.
2014. febr. 3. 16:01
 15/22 anonim ***** válasza:

14. itt csak neked van némi túlfeszülésed szerintem :)

Én csak megemlítettem a hússal kapcsolatban egy dolgot, amiről nem árt, ha az embreknek (a paleósoknak is) van némi fogalmuk.

13. igen, jól írtad.

Csak kifejtettem röviden a saját értelmezésemmel, hátha valakinek így érthetőbb amit írtál. Egyetértek veled is!

2014. febr. 3. 16:03
 16/22 anonim ***** válasza:
15 Akkor olvasgasd, amit nekem írtál válaszként, az egyik felének nincs értelme. a másik részében az egész dietetikát kikiáltod nyugatinak, megint baromság szerintem, ráadásul én nem vagyok papíron dietetikus, totál más rendszerben étkezek, mint egy paleós, de attól még simán meg tudom neked mondani, hogy a szintetikus fruktóz, nem annyira egészséges, mintha gyümölcsöt eszel, már csak azért is, mert rengeteg mindennek utánaolvastam a paleónak is, csak nem gondoltam megfelelőnek számomra. Harmadrészt nem kicsit volt bunkó a válaszod.
2014. febr. 3. 16:11
 17/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ÉRTELMES válaszokat, a többi mehet a kukába! (Mellesleg súgom meg, hogy amiben én nem vagyok jártas, abba nem igazán szólok bele, mert még véletlen irtó nagy baromságot írok, így inkább nem okoskodok, mert az elég primitív dolog szerintem, ha valaki abba is beleugat, amiben nincsen szó szerint tapasztalata) ;)
2014. febr. 3. 16:56
 18/22 A kérdező kommentje:
Látjátok, ezért butaság olyanokba beleszólni, amikhez nem értünk. Mert a sok okoskodó miatt itt is vita lesz. De miért? Mert olyan dologba ütik bele az orrukat, amikről fogalmuk sincs. És az ilyenek miatt lesznek a viták. De neki joga van ide írni. Ja, joga van. Mégis elég primitív dolog szerintem olyanba beleszólni, amibe nem kéne. S ha mégegyszer elolvasná, látná, hogy oda van írva a kérdésembe, hogy PALEOSOK-nak szólt a kérdés. Én sem állok le a fociról vitatkozni, de én legalább tudom, hogy kiröhögtetem magam, mert nem értek hozzá. Ennyi...
2014. febr. 3. 17:02
 19/22 anonim ***** válasza:

16. Nem tudom minek nincs értelme amit leírtam, nem lehet hogy csak Te nem érted?

A dietetikát kikiáltom nyugatinak. Abszolút igazad van, a nyugati dietetikát szokás dietetikának nevezni. De ha én skatulyázok, akkor abban tényleg ott van a tévedésem lehetősége is.

"attól még simán meg tudom neked mondani, hogy a szintetikus fruktóz, nem annyira egészséges, mintha gyümölcsöt eszel"

Akkor utalhatnál rá, hogy miért rosszabb a szintetikus fruktóz mint a gyümölcs. Szerintem kis mennyiségben egyik sem rossz, ez néhány gyümölcsöt jelent, illetve pár gramm (szintetikus?) fruktózt, ugyan annyit amennyi gyümölcscukor 2-3 almában van. Tehát miért károsabb a fruktóz, most már érdekel.

"Harmadrészt nem kicsit volt bunkó a válaszod."

Az érzelmi állapotoddal nem tudok mit kezdeni..

Ezt írtad: "De azért az elgondolkodtat, hogy valóban frusztrálttá tesz a túlzott húsfogyasztás? "

Nem tudom Te mennyi húst fogyasztasz, de ha az én válaszom számodra bunkó válasz volt, akkor lehet Te is frusztrált vagy kicsit.. nem tudom mitől, nem kezdek el ötletelni hogy túl sok Jang, vagy elakadt Máj chi, de gondolom magadon is észre veszed..

2014. febr. 3. 17:06
 20/22 anonim ***** válasza:
Uhh, legalább most már tudom, hogy miért nem szeretnék még véletlen sem "paleós" lenni, már a kifejezés is milyen már, na mindegy, részemről a téma kimaxolva.
2014. febr. 3. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!