Gyümölccsel kapcsolatban?
Ahogy fent írta valaki.
A fuktóz, ami már a polcon avn máshogy viselkedik a szervezetben, mint a gyümölcsben...a rostok miatt is.
Lehet enni gyümölcsöt, de nem egész nap reggeltől estig csak azt :-D.
Pár gyümölcs per nap tök jó...
A préselt gyümölcs levek nagyon felviszik a cércukorszintet és ez az, amit szeretnénk elkerülni.
lehet turmixot inni, de nem úgy nagyon sok gyümölcs koncentrált levét iszod meg, hanem 1-2 egész gyümölcsöt turmixolsz és az egészet elfogyasztod rosstal együtt. Keverheted zöldséggel. De az a lényeg nem legyen több, mint amit egyébként is képes lennél megenni egészben.
Egy gyors példa, kb 1 kiló répából tudsz előállítani centrifugával kb 2 dl levet (remélem jól emlékszem), vagy még több répa kell. Ennyi répát az életben nem ennél meg egyszerre...
De csinálhatsz répás turmixot úgy, hogy 1db-ot összeturmixolt mondjuk egy fél almával, vagy valami zöldséggel és akkor az olyan mennyiség, amit simán me tudnál egészben is enni...
Gyümölcslé = 'koncentrátum'.
1 páhár gyümölcslében SOK gyümölcs cukortartalma van benne.
14. itt csak neked van némi túlfeszülésed szerintem :)
Én csak megemlítettem a hússal kapcsolatban egy dolgot, amiről nem árt, ha az embreknek (a paleósoknak is) van némi fogalmuk.
13. igen, jól írtad.
Csak kifejtettem röviden a saját értelmezésemmel, hátha valakinek így érthetőbb amit írtál. Egyetértek veled is!
16. Nem tudom minek nincs értelme amit leírtam, nem lehet hogy csak Te nem érted?
A dietetikát kikiáltom nyugatinak. Abszolút igazad van, a nyugati dietetikát szokás dietetikának nevezni. De ha én skatulyázok, akkor abban tényleg ott van a tévedésem lehetősége is.
"attól még simán meg tudom neked mondani, hogy a szintetikus fruktóz, nem annyira egészséges, mintha gyümölcsöt eszel"
Akkor utalhatnál rá, hogy miért rosszabb a szintetikus fruktóz mint a gyümölcs. Szerintem kis mennyiségben egyik sem rossz, ez néhány gyümölcsöt jelent, illetve pár gramm (szintetikus?) fruktózt, ugyan annyit amennyi gyümölcscukor 2-3 almában van. Tehát miért károsabb a fruktóz, most már érdekel.
"Harmadrészt nem kicsit volt bunkó a válaszod."
Az érzelmi állapotoddal nem tudok mit kezdeni..
Ezt írtad: "De azért az elgondolkodtat, hogy valóban frusztrálttá tesz a túlzott húsfogyasztás? "
Nem tudom Te mennyi húst fogyasztasz, de ha az én válaszom számodra bunkó válasz volt, akkor lehet Te is frusztrált vagy kicsit.. nem tudom mitől, nem kezdek el ötletelni hogy túl sok Jang, vagy elakadt Máj chi, de gondolom magadon is észre veszed..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!