Gyümölccsel kapcsolatban?
A gyari fruktoz es a gyumolcsben levo kozott a nagyon nagy kulonbseg a rostok.
A rostok nagyon sokat segitenek az emesztesben, es a vercukor alacsonyan tartasaban, ezzel ellentetelezve a fruktoz negativ hatasat valamennyire. Pl. szurt gyumolcslevet pont ezert ne igyon senki, mert a rost tartalma nulla.
Olyan mennyiségű fruktóz ami némi gyümölcsben van, alapvetően nem gáz. Ennyire egyszerű.
3. válaszoló világnézete az, ami egészségtelen. És nem azért, mert szereti a gyümölcsöket, hanem mert veszélyesen primitív.
#3. Részlegesen egyet értek veled. Azért kerülni nem kerülöm a témát, az sem jó, ha valaki teljes mértékben elzárkózik valami elől, és még lehetőséget sem ad a megismerésére.
Jó dolog egészségesen étkezni, ehhez nem feltétlenül kell a paleó.
Nyugodtan egyél gyümölcsöt(idénygyümölcsöt...), főleg ha nem külföldi és nincsen agyonpermetezve mindenféle káros anyaggal.De ezt nem minden esetben tudhatjuk persze.
9. egyfelől a sok hús 'Jang' irányba tudja eltolni a szervezetet, ami tüzes, érzelmes állapot.
Másfelől a paleo nem húscentrikus táplálkozás, vannak vega paleósok is.
Tehát az egyetlen felvetésed tök jó gúny volt, csak épp.. döntse el mindenki maga hogy mennyire volt értelmes.
De nem, volt másik felvetésed is igazából. Szerintem táplálkozástudományi kérdéshez olyan ember, aki a nyugati dietetikában jártas (pontosabban azokat a nézeteket vallja) ne nagyon szóljon. Persze nem úgy, hogy most nincsen szólásszabadság.. de megjegyezném, hogy lehet menni focizni is, dietetikusokat például focizni küldenék el. Vagy stadiont építeni focistáknak.. nem túl értelmes dolog, DE már legalább nem áltudományoskodnak bele táplálkozástudományi kérdésekbe :)
Tudom nekem is kicsit bántóra sikeredett, de amúgy csak simán viccesnek szántam, szóval nem kell megharagudni érte!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!