Mi az a Paleo diéta? Hogyan működik?
Egyáltalán nem vagyok beszűkült gondolkodású, inkább Te vagy az!
Az pedig, hogy orvoshoz hasonlítasz, számomra megtisztelő, mivel az orvosok életeket mentenek, nagyon szép hivatás!
Sajnos vannak betegségek amikre tényleg nincsen gyógymód, nem segít rajta a "paleó", avagy a tej-lisztmentes táplálkozás...
Sok betegségnek egyáltalán nincs köze az étkezéshez, bár tény, hogy befolyásolja az immunrendszerünk védekezőképességét.
Ezek szerint akkor én is mondhatnám Rád, hogy gyenge vagy, mert az én érveimet élből elutasítod, s csak a sajátjaid mellett állsz, holott én pedig annyiban igazat adok Neked, hogy tényleg nem ártalmas, és nemis rossz dolog.
Kérdező, a paleo tilt mindenféle fehérlisztes, cukros, tejes és stb.. mesterségesen előállított, "műkaját".
Csak is a természetes ételek tartoznak ide, mint a hús, zöldség gyümölcs, amit az ősember is megtudott magának szerezni, az ókorban.
Ez idáig rendben, de már nem ott élünk, eltelt azóta egy "kis" idő, és máshogy vagyunk szokva, amin lehet változtatni, de azért annyira már nem kell visszafejlődni.
Szerintem.
Kérdező, nem azon alapszik.
Az ősember futott megállapítás eléggé laikus :)
Miért sportolt volna többet az ősember? Ha te a vadonban ellátod magad, akkor mennyi sporthoz van kedved? Állítom, hogy a lehető legkevesebbhez, hogy energiatakarékos legyél. Egy vadászat, egy intenzív roham, harc, és utána egész nap pihi. Erre törekednél :)
Sosem volt elég 'csak' egészségesen táplálkozni.
Mindig is Taichizni és Qigongozni kellett volna, ezek mellett pedig kb. paleóhoz hasonlóan táplálkozni. Ez így a teljes 'igazság' :)
Jó, vannak más edzések, sportok is amik még jók! :)
Miss Dominacica!
A nézőpontunk más, és a különbség miatt vagy (nem bántás) Te a szűkebb látókörű. Igen, ha ilyen megállapításokat írok, az személyeskedés és bántó.. de valahogy mégis le kell írnom, mert pont ez a lényeg.
"Az pedig, hogy orvoshoz hasonlítasz, számomra megtisztelő"
Igen, egyfelől életeket menthetnek, ezt is látni kell. Közben pedig ezreket nem tartanak betegen!
Sőt százezreknek adnak olyan gyógyszereket, amiktől nem gyógyulnak meg vagy még betegebbek lesznek, miközben paleo táplálkozás mellett néhány hónap alatt meggyógyulhatnának. Ezzel mi a helyzet? Én vagyok beszűkült? Mégis Te nem veszed figyelembe ezt az apróságot!
Az orvoslást áthatja a betegségipar, vannak JÓ dolgaik is, de látni kell a ROSSZ oldalt is. Mert ha nem látod, nem tudsz tenni ellene.. és elhiszed, hogy egy gyógyítható állapotra nincsen gyógymód.. ez értelmetlen hit, ilyet egyetlen orvos hazugságának sem kell elhinni! :)
"Sok betegségnek egyáltalán nincs köze az étkezéshez, "
Eddig hajlamokról írtál. Mégis mi történt? Hogy a hajlamokból lesz-e betegség, azt pontosan az életmódunk határozza meg. Életmód pedig durván 40%-ban táplálkozást jelent..
"Ezek szerint akkor én is mondhatnám Rád, hogy gyenge vagy"
Én nem vagyok rugalmatlan. Én ismerem a Te érveidet, nem utasítom el őket. Egyszerűen derülök rajtuk, és felsorakoztatom magamban az ellenpéldákat. Írtam: ha az égre azt mondod nem kék, én rámutatok neked az égre..
Ha azt mondja valaki nem gyógyítható a (kettes típusú) cukorbetegség, akkor előveszem a gyógyult embereket.. :)
Az állításaid amikkel nem értek egyet mind ilyen természetűek. Abból erednek, hogy nem ismered a gyógyult embereket, nem ismered a paleót mint 'gyógymód'. Ha valaki nem látott még valamit, ezért nem tud róla, nem fogadja el a létezését, ez az egyoldalú látásmód. Én közben ismerem a Te látásmódodat is, én is ilyen voltam természetesen.
Írtam, nézz meg beteg embereket, ajánld fel nekik a paleót, ha kipróbálják és meggyógyulnak akkor ott lesz a kezedben a bizonyíték.
Nem tudsz mást csinálni, ha a szakirodalmak nem meggyőzőek, ha a Szendi könyvek, külföldi paleós szerzők írásai nem meggyőzőek, ha paleo szemléletű orvosok írásai, tapasztalatai nem meggyőzőek, akkor végezz te is kísérleteket.. de hogy az információ, tudás ilyen nehezen jut el, az nehézkes helyzet :))
Kérdezhetek valamit?
Szerinted.. hmm rezgésekkel, mondjuk hanggal lehetne tárgyakat mozgatni? Mert azt hallottam hogy igen, és számomra ez hihető a kvantumfizika bizonyos fokú ismeretében. Igen, én hiszek ilyenben.. Te vajon elhinnéd ezt? :)
Más a nézőpontunk igen, de attól még nem válik bizonyossá, hogy én szűkebb látó körű vagyok, mint Te. Illetve, attól függ miben.
Én elismerem, hogy tényleg nem tudok erről olyan sok mindent, de azért Te sem, szerintem.
Ha csak nem vagy egy 80 éves indiai nagypapa, aki gyógynévenyekkel foglalkozik.
Neked van egy felállásod, és ez mellett kitartasz. Rendben. Te dolgod.
"Sőt százezreknek adnak olyan gyógyszereket, amiktől nem gyógyulnak meg vagy még betegebbek lesznek"
Ebben teljesen egyetértek. DE:
Sok esetben van olyan, hogy az orvos sokkal jobb döntést hoz azzal, hogy gyógyszert ad, vagy kezelést, mint hogy mi itthon elkezdjük magunkat gyógyítani a paleóval..
Én sem utasítom el a Te érveidet. Meggyógyultak az ismerőseid, egészségükre.
Nem ismerheted a látásmódomat egy-két szóváltásból.. :-)
Ez csak pár mondat. Ezekből még nem sokat tudhatsz meg.
Biztos vannak akik elhagyták az orvosi tudást, és rátértek erre az életmódra, aztán javulást tapasztaltak.
De sokan vannak akiknek ez mit sem ér.
Látom nagyon fel akarsz törni ebben a témában, hát jó, nem fogok ezen lovagolni.
Lenne olyan téma, amiben pedig én tudnék Neked "okosságokat" mondani, és te lennél az állítólagos szűklátókörű.:-)
Nem lennék szűk látókörű, mert egyetlen célom, hogy ez ne legyek. A szűk látókör NEM azt jelenti, hogy nem értek valamihez. Hanem hogy egy oldalról tudom csak megközelíteni. Ez egy állapot..
Hanggal lehet szerinted tárgyakat mozgatni? Jelen állapotodban mit gondolsz erről? Mit tanultál erről, mehet mozgatni tárgyakat érintés nélkül?
Ez a kérdésem igen nagy jelentőségű.
Mert bebizonyíthatná, hogy amit gondolsz, amit hiszel, amit elhitettek veled, az tökéletes nagy kamu.
Ha ezt megérted, akkor lehetőséged lesz megérteni a paleót is.
Addig viszont amíg orvoslást, vagy bármit ami a 'kontroll rendszerbe' tartozik tisztelsz és elfogadsz, addig nem fogod megérteni a világ valódi oldalát, nem fogod megérteni a paleót sem. Meg úgy a lényeget :)
A valóságtudatodat szeretném megingatni picit, ezért kérdeztem a tárgyak lebegtetéséről.
Azt fogják hazudni neked, hogy ilyet nem lehet.
Pedig de:
http://www.youtube.com/watch?v=odJxJRAxdFU
És ugyan így hazudnak sok dologról. Elhitetnek veled dolgokat, hogy rosszul lásd (egyoldalúan) a világot. És innentől kezdve már könnyen manipulálható leszel.. kiszolgáltatott.
Nos ilyen szemmel tekints szerintem a paleóra is. Azért nem szimpatizálsz vele, mert elhitetik az emberekkel, hogy ez nem a jó módszer.. és hogy nem működik. Ez óriási hiba :(
Ahogyan azt is elhitették, hogy nem lehet tárgyakat mozgatni érintés nélkül, a hazugság gyökere ugyan az, a lényegük hogy téves látásmódban tartsanak.
Hát egy párszor már sikerült néhány embernek behúzni a csőbe. Tényleg volt, hogy elhitettek velem olyan dolgot, érzést, ami valójában hamis volt.:-) Ez is olyasmi lehet.
Pedig nem vagyok egy naiv lány, mégis vannak olyan emberek akiknek sikerül.
Bár, ez attól is függ, hogy milyen kapcsoltban állsz az illetővel, aki magyaráz neked. Mert akarva akaratlanul is, pl ha nem igazán szimpatizálsz vele, akkor már az sem tetszik amiről ír, hiába igaz is lehet... És fordítva is így van. De ezt csak általánosságban mondtam most.
Mint mikor a kis 11-12 éves tinilányok istenítenek egy tinisztárt, csak azért, mert bejutott a tv-be, de lehet hogy emberileg meg egy nulla.:D
Külsőségek, felszínesség... és sokszor bármennyire is tudjuk, hogy mi az igazság, nem AKARJUK elhinni, mert van egy saját kis világunk és ott minden úgy van, kéne, hogy legyen. Ilyenkor van a csalódás, ha mégsem úgy történik.:-)
Nagyon sok ember van, aki olyan profi módon tud hazudni, hogy teljesen hihető... de ebben mi a jó?
Én mindig azon vagyok, hogy próbálok őszinte, egyenes lenni mindenkivel szemben, és akkor mindenki tudja, merre hány méter... Nincsenek kétségek, kérdések... Tiszta sor. Így kéne mindenkinek.
Tudományban nincsen érdek vagy szimpátia.
Tények és tapasztalatok vannak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!