Paleo diéta cukorbetegnek?
A befecskendezett tök ugyanaz,mint amit az ember termel...
Tehát nem káros.
A zsírból meg csak vészként lesz energia...majd beszéljünk erről 10 év múlva, amikor mindenféle bajod lesz.
Ezek csak állítások, érvelés nélkül. A testem nyilván elégeti a zsírt, amit beviszek, mert eléggé működik, mégis mit csinálna vele, kiürítené és élne fényből? :D Nem értem a gondolatmenetet, ami a mondat mögött rejtezik.
S mivel a jelenlegi étkezésemnél jobbat nem tudok (formálódik az évek során, így ez nem tuti, hogy végleges, bár szerintem már közel van ahhoz), maradok ennél :) A testem csak akkor panaszkodik, ha nagyon eltérek tőle egy-egy túlságosan kilengős napon. Én pedig jobban bízom a jelzéseiben, mint mások kinyilatkoztatásaiban.
Látom nem érted...
Nekem meg 6 éve tökéletes labor értékeim vannak, szóval erről ennyit...
Na és, mondtam én, hogy TE rosszul csinálsz bármit? Ez csak fordítva volt...
De erre is szeretnék reagálni, az előbb kimaradt:
"A befecskendezett tök ugyanaz,mint amit az ember termel...
Tehát nem káros."
Ez nagyon gyönge logika. Miért ne lehetne káros, ha olyan anyagot fecskendeznek be az ember testébe, amit az termel? A hormonok tipikusan olyanok, hogy gondot okozhatnak. Ha egy egészségesen működő fickóba bizonyos mennyiségű ösztrogént injekcióznak, annak baja lesz, hiába termeli az ő szervezete is azt... (Elég bizonyos vagyok ebben, azok alapján, amiket olvastam, de nem vagyok szakértő, ahogy korábban is írtam.)
Persze mondhatod, hogy az más, mert inzulint akkor kap valaki, ha szüksége van rá, ez más kérdés, én nem azt tudom az orvosokról, hogy mindig tudják, mi a helyes, de amúgyis az érvelés logikáját kívántam bírálni.
73%-os, 'paleoellenes' válaszoló!
"A befecskendezett tök ugyanaz,mint amit az ember termel...
Tehát nem káros. "
Megint nem tudunk egyetérteni, tényekben. A magas inzulinszint káros (inzulin rezisztenciát, gyulladásos folyamatokat, zsírraktározódást okoz, persze előnyei is lehetnek, de most nem testépítés oldalról közelítünk hanem egészség felől) tehát a fecskendezett inzulin pont annyira káros, mintha egy sütemény után a saját hasnyálmirigyem lőné fel az inzulinszintemet. Tök mindegy honnan van, a hatás a lényeg. És nagyon kevés kellene belőle, minél kevesebb. Az a táplálkozás ami nagyon megemeli, vagy a fecskendő nem jók.
Nem tudom mekkora mennyiség 1 egység inzulin. Nem is érdekel.
Majd veszek 15 egységgel, hogy támogassam a gyógyszeripart, mert ugye én az életben nem leszek cukorbeteg, de hát az iparnak szüksége van vásárlókra. És a cukorbetegeket meg ugye elég jól lehet kezelni, nagyban visszaszorulhat az inzulin vásárlás ahogyan alternatív kezelések terjednek, így majd jóságból vásárolok.
Hmmm hat az alap kerdesre nem nagyon kaptam választ :) sajnos nem ertek ilyen jol a dolgokhoz, tehat míg nincs diplomam se nekem, se a noveremnek, addig a kisfiu orvosa a legmegbizhatobb a temaban :) azert remelem elkerulheto a gyogyszeradasa, egy 4 eves kisfiunak nem biztos hogy a legjobb ha a hasat kell szurkalni.
Recepteket, cikkeket meg kuldhetnetek, amugy koszonom az eddigi valaszoloknak:)
De, ez volt a kiváló válasz, fölösleges nekem is belinkelnem. Itt mindent megtalálsz. Persze receptek más oldalakon is vannak, küldhetünk még receptes blogokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!