Ha sok szőlőt eszek nem hízok?
Diéta idején nem ehető gyümölcsök:
ananász, banán, cseresznye, datolya, dió, füge, gesztenye, mazsola, mogyoró, őszibarack, ringló, szárított gyümölcsök, szilva, szőlő.
Diéta igején ehető gyümölcsök:
alma, citrom, egres, eper, görögdinnye, grapefruit, körte, málna, meggy, narancs, ribizli és az ezekből készített, nem cukrozott vagy édesítőszerrel készített kompótok
Szia! amit írok, mondhatni mellékes, de szeretném ha legalább tudnál róla: Először is, tudod hogy mi okozza az érelzáródást? A koleszterin, mondják rengetegen, pedig a fruktóz rakódik le az alapállapotban tükörsima érfalra, és csak a végső stádiumban képes kicsapódni a koleszterin a tetejére. Nomármost: a fruktóz azaz a gyümölcscukor az esszenciális méreg, ha úgy nézzük. Társa, a kristálycukor fele-fele arányban tartalmazza a fruktózt és a glükózt.
Ezzel az egész mondókával csak szerettem volna tudtodra adni, hogy a folyamatos gyümölcs(-cukor) fogyasztása lehet hogy nem lesz kifizetődő. Nem updates, vagy bármilyen diétás megszállott vagyok, ezek tények, tudományosan bizonyítottak. Ha szénhidrátot szeretnél égetni, akkor inkább a fehérjét nyomasd (de csak természetesen-vese!), a lebontása energiát igényel. :)
Személy szerint meg se tudnám csinálni ezt, csak másokkal tudok példálózni. Meg kell nézni a minimum 80%-ban gyümölcsöt evőket. Akikről én eddig hallottam, nem voltak elhízottak. Ha nem viszik túlzásba, miért is tennék? Persze tudom, hogy vannak érdekes elméletek, de azokat mint nem kutató nem tudom ellenőrizni, az emberekre, akik úgy élnek, ahogy, rá tudok nézni.
Én nem különösebben korlátozom a gyümölcsfogyasztásomat (a ketogén napok kivételével), de én nem tudok sokat enni belőlük (kivéve a dinnyéből, így én leginkább azt tenném tiltólistára, abból kilószámra szokott enni az ember, valahogy nem "hat" úgy, mint a jobbak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!