Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Ismer-e valaki rákból gyógyult...

Ismer-e valaki rákból gyógyult paleóst?

Figyelt kérdés
Olyasvalakit, aki ismeri a kemoterápia és sugárkezelés kockázatát, aki elsősorban étrendbeli változtatásnak köszönheti a gyógylását? Olyasvalakit, aki beszélne is a vele történtekről, hogy más rákbetegeknek segítsen?
2013. nov. 3. 16:14
1 2 3
 11/23 Julie S ***** válasza:
100%

#7:

Van olyan, akit ismerek személyesen Szendi kommentelői közül. De csupán felületesen és bocs, hogy nem érzem feljogosítva magam arra, hogy az érintettek helyett pontatlanul kifecsegjem a dolgaikat. Mellesleg persze, Szendinek csak arra van ideje, hogy egymaga istenítse a magyar weboldalakon a paleóját. Pff...

Mellesleg te mióta követed az itthoni paleo "pályafutását"? Mert én azóta, hogy Szendi könyve megjelent és egy kis közösség elkezdett a blogja kommentjeiben társalogni, ill. figyelni és értékelni minden paleót érintő eredményt. Ez egy nagyon előremutató dolog, hiszen nem kőbe vésett szabályokat követnek/követünk, hanem igyekszünk a legjobb tudásunk szerint élni az életünket.

Hogy a mainstream média ebből mit és hogyan kap fel, már nem a paleós közösségek hibája/felelőssége. Aki pedig kimaradt a kezdetekből, meghatározó időszakokból, meghatározó közösségekből, az könnyedén kitalál mindenfélét.

2013. nov. 4. 11:18
 12/23 anonim ***** válasza:
15%

ITT összesen tápika meg Julia azok, akik ennyire a paleo MELLETT harcolnak.

Azt eleve nem értem, hogy Szendi miért számit valamit is, amikor NEM szakember (a saját bevallása szerint is csak külföldi dologkból ollózott össze valamit), milyen alapon lesz "professzornak" nevezve, amikor semmiféle ilyen szakképesítése sincs.

Attól meg, hogy valaki 23 évesen még nem szenved króniksu betegségekben, nem jelenti azt, hogy ez 10-20-30 v múlva is így lesz. Ugyanis a legtöbb hiánybetegség ennél késöbb jelentkezik.

Viszont azt egyikötök sem fogadja el, ha olyanok, akik 50 fölött vannak és SEMMI BAJUK sincs, azt írják, hogy nekik nem ártanak a tejtermékek meg gabonából készült élelmiszerek.

Pedig sokkal több olyan embert ismerek, aki ezeket az általatok elítélt élelmiszereket fogyasztják napi szinten és egészségesek, mint olyanokat, akik paleóznak és nincs semmi bajuk (kivéve azokat, akik túl fiatalok még). Olyan embert viszont egyetlen egyet sem ismerek, akinek VALAMIFÉLE betegsége volt, és a paleóval meggyógyult.

De mivel ti ketten megszállott szektás gondolkodásszerüen Szendi elméleteit szajkózzátok, és csak az jut el az ezsetekhez, ami belepasszol az általatok istenített téveszmékbe, ezért nem vagytok vitaképesek.

2013. nov. 4. 12:57
 13/23 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem a beteg embereket szaporító eddig hangoztatott hibás, kudarcot vallott orvosi nézetek nem vitaképesek.

Én 23 évesen még szép, hogy már most a krónikus betegségek elkerülésén vagyok. Nemcsak azért, hogy 50 évesen is a legerősebbek között legyek, hehe, hanem hogy 70 évesen is. Ez hagyományos úton, 5-10 féle gyógyszer szedése mellett bizony nem lenne tartható. Az általam választott módszerekkel viszont.. nos, még senki sem csalódott aki komolyan csinálta. Nem véletlenül Taichizom a paleo mellett. Semmi sincs véletlenül, én az abszolút erő-egészség egy lehetséges példája vagyok. Lássuk, mi lesz belőle.. a módszerek mind ígéretesek, én a legjobbakat használom. Valószínűleg egész életemben félmosolyra kell majd húznom a szám, ahogyan körülöttem buknak el az emberek, betegszenek meg.. De lehet majd követni is, mellém állni.

2013. nov. 4. 13:07
 14/23 Julie S ***** válasza:
77%

Kedves #12, nem tudom, mi alapján kerültem nálad szektás gondolkodó kategóriába, amikor mindig kihangsúlyozom, hogy senkinek sem kötelező paleóznia, illetve azt, hogy mindenki maga tapasztalja ki, hogy mi a jó neki paleón belül (vagy ha az előbbi a helyzet, akkor kívül).

Egyébként én anno Szendi paleós könyvét fintorogva és értetlenkedve kezdtem olvasni, mondván mi a fenét akar ez az ember a táplálkozásról írni... Akkor voltam 25 éves és sokkal rosszabb egészségi állapotnak "örvendtem", mint most 29 évesen. Ezt itt már egyszer-kétszer leírtam részletesebben is, nincs kedvem ezt újra megtenni. De sosem szerettem orvoshoz járni, nincs papírom az akkori gondjaimról, mert amikor mégis bepróbálkoztam, könnyedén leráztak.

Aztán adtam egy esélyt a paleónak és bejött. Ennek ellenére soha nem próbáltam meg senkit rábeszélni erre az étrendre. (A virtuális világon kívül meg sem említem, hogy paleózok, csak annyit mondok, ha szóba kerül, hogy gabona- és tejmentesen étkezem.) Csak annak írok és beszélek róla, aki érdeklődik felőle. Meg itt érzem kicsit g*ciségnek, hogy az érdeklődők általában első válaszokként ellenkampányt olvashatnak, pedig az pont nem válasz a kérdésükre. Én sosem megyek oda sehova erőszakosan a paleót hirdetni, ahol nem kíváncsiak rám. Az nem az én stílusom. De úgy látom, neked az is bántja a szemed, ha kategórián belül maradva, érdemi válaszokat adok a kérdésekre. Sajnálom, ha ez téged ennyire zavar, de a többi trollkodó sem törődik vele, hogy a kérdező nem biztos, hogy rájuk kíváncsi.

Úgy mellesleg a családom egyetlen tagja sem paleózik, sok közöttük az 50 feletti és mindnek látványos baja van, és mind vígan eszi a nyugati táplálkozás csodáit (mértékkel!). És hangoztatják, hogy semmi bajuk tőle, pedig ki egy, ki már rengeteg gyógyszert szed. És úgy egyébként ők is nagyon okosak és megmondják nekem a tutit. De amíg én összeszedtem magam a pár évvel ezelőtti önmagamhoz képest, addig ők csak mennek lefelé a lejtőn. Úgyhogy én sok ilyet ismerek (rajtuk kívül is). Na akkor hol az igazság?!

Végezetül úgy gondolom, mindenki önmagát minősíti a szavaival. Szóval részemről ennyi offolás bőven elég is volt ide.

2013. nov. 4. 14:16
 15/23 anonim ***** válasza:
72%
Konkrétan olyat, aki a paleótól gyógyult meg, nem ismerek, de ez nem is csda, hiszen alig egy éve ismerem behatóbban ezt a fajta étkezést. Azt viszont tudom, hogy számtalan ismerősöm gyógyult meg az életmódváltás (és ez alatt főleg a táplálkozás értendő) következtében, s az orvosok mesterkedései ellenére.
2013. nov. 4. 19:45
 16/23 anonim ***** válasza:

"JulieS"

Én is, a párom is jóval 50 fölött vagyunk, NEM paleosan étkezünk, hanem napi szinten eszünk gabonaféléket és tejtermékeket. (Igaz, hogy semmiféle "iparialg" feldolgozott dolgot nem eszünk, friss, nyers alapanyagokból készítünk mindent a kenyéret is beleértve)

Nincs semmi bajunk - és ellentétben az általad említett ismerösökkel - semmiféle gyógyszert nem szedünk. (Itthon a házipatikában van aszpirin, lázcsillapító, de ezek sem igazán fogynak, egy évre a 10 tablettás levél elég kettönknek.)

Mozogni is tudunk, 15-20 km-es gyalogtúrákat legalább egyszer egy hónapban teszünk, a negyedik emeleten lakunk és 2 perc!!! alatt leérek az utcára vagy fel a lakásba kifulladás nélkül.

Kórházban csak akkor voltam, amikor szültem a gyerekeket, a páromnak 25 éve volt sérvmütétje. Orvoshoz sem igazán járunk, mert nincs értelme, néha egy-egy ellenörzésre megyünk, amikor megállapítja, hogy minden érték normális. (Már többször megjegyezte, hogy ha mindenki ilyen lenne, akkor munkanélküli lenne belöle).

Szóval szerintem EZ tényleg kimeríti az egészséges, nem beteg, semmi bajunk sincs fogalmát.

Egyedül akkor voltam tartósan "Nemjól", amikor kipróbáltam a paleót. 6 hónapon keresztül szigorúan betartottam a szabályokat és azért adtam fel, mert egyre rosszabbul voltam. Állandó hasmenésem volt, alig bírtam mozogni, mert folyamatosan fáradt voltam, az izületeim majdnem mindig be voltak gyulladva, semmihez sem volt sem eröm, sem kedvem. Eleinte azt mondtam - amit itt is irnak többen -, hogy meg kell szokni, de fél év után úgy éreztem, hogy mielött komolyan beteg leszek, feladom.

Miután visszaálltam a "hagyományos" remdszerre, egy hónap alatt teljesen rendbejöttem, és azóta nem kisérletezem ezzel a módszerrel, mert NEKEM nem jó.

Nekem AZZAL nincs semmi bajon, ha valaki paleo vagy egyéb rendszer szerint étkezik, DE azzal igen, ha valaki azt állítja, hogy ez az egyetlen elfogadható táplálkozási módszer.

2013. nov. 4. 20:02
 17/23 anonim ***** válasza:
58%

Nekem viszont bőven van bajom azzal, amikor az kerül szóba, hogy 50 évesen milyen egészséges valaki.. Ugyanis ez egy ritkaság. Gratuláció annak, aki így van.. De ez a kisebbség. Ezt fontos lenne elfogadni.

Egyébként az a fantasztikus egészség.. a paleo táplálkozás zöldség és húsevésből áll főképp, gabonák és tejtermékek nélkül.

Fél éven át hasmenéssel jár ez valakinél? Akkor.. csak én nem látom azt a töretlen egészséget, nem tűnik fel hogy valami nem stimmel az emésztéssel? Még a nyers húshoz is hozzá kellene tudni szokni pár hét alatt. Fél éven át hasmenés, mert nem eszik valaki mondjuk búzát? Ez már elég rossz állapotnak tűnik, így külső szemlélőként elolvasva.

Biztos, hogy jól csinálták azt a paleót? Ugyanis még sehol sem hallottam róla, hogy kenyérevés csökkentené az enélkül el nem múló hasmenést :)

2013. nov. 4. 20:37
 18/23 anonim ***** válasza:

Mivel azóta (meg azelött sem) nincs semmi baja az emésztésemnek, NINCS hasmenésem, EZÉRT egyértelmnü, hogy NEKEM a paleo az, ami NEM tesz jót.

Alapesetben nálam a kaja nagy része zöldségféle, kevés hússal, és emellett tejtermékek, meg keményítö tartalmú élelmiszerek. NEKEM EZ jó, ha így étkezem, akkor NINCS bajom.

Mellesleg a környezetemben a korosztályomra nem jellemzö, hogy bármi komolyabb bajuk lenne, MI a párommal nem vagyunk kivételek.

2013. nov. 4. 20:42
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Én az ismerőseim körében nem sok egészséges embert látok 50 körül és fölötte meg pléne, de biztos csak nagyon specifikus ismerősim vannak :-D.

Én ismerek személyesen olyan embert aki rák mellett paleozott, de kapott hagyományos kezelést is, tehát nem tudom azt állítani, hogy attól gyógyult meg.

Ellenben azt tudom mondani, hogy a paleo mellet feltűnően jól viselte a kemoterápiás kezelés...rosszullétek nélkük, nem leépülve, tudott sportolni is.

Azt nem tudom állítani, hogy a paleotól gyógyult meg, bizonyára a műtét is kellett hozzá.

Olyan lányt is ismerek, akinek a melléből távolítottak el rosszindulatú csomót. Ő is paleozik a műtétje óta. Nem attól gyógyult meg, hanem azzal tartja erősen az immunrendszerét.

Hogy Szendi írja a gyógyulástörténeteket :-D, ez elég vicces. Speckó az egyiket én írtam ;-), egy másika meg egy közeli barátnőm...szóval ez nagy hülyeség, hogy ő írja...

Nagyon jól írta az egyik hozzászóló, hogy ahelyett, hogy támadtok valamit, ami sok embert meggyógyított csinálhatnátok például bármi mást, ami számotokra hasznos. Kertészkedni pl. Azért érdemes valahol elraktározni az infot erről a paleoról, később még szükség lehet rá..nem mondom, hogy biztosan szükség lesz rá, de just in case---

Mikor valaki azt állítja, hogy a a paleo nem működik és hazugság az egész, akkor gyakorlatilag azt állítja, hogy nem igaz, hogy 1 éve jól érzem magam é skigyógyultam a bajaimból...ami elég szomorú.

Inkább örülni kéne, hogy van valmi ami segít, nem akadályokat görgeti elé...

Örüljetek, hogy ennyi ember meggyógyult. Személyesn ismerek egy rakás embert.

2013. nov. 5. 17:54
 20/23 anonim ***** válasza:
18%

Akkor 18. válaszolót tökéletesen nem értem.

Lehet nem egy országban/világban élünk, más a dimenzió.. passz. Lehet felszínesen figyeli meg az embereket, nem jár orvosi rendelőkben.. valahogy elkerülik a figyelmét a betegek. Nem tudom.

Plusz egy logikus következtetés: a keményítőszegény / vagy tejmentes táplálék hasmenést okozna? Mert ha ezt a következtetést vonjuk le..

Plusz feltételezzük (tudjuk?) hogy az ember a mezőgazdaság megjelenése előtt százezer és millió évekkel korában is létezett.. mikor is nem volt tejtermelés-fogyasztás, nem volt komoly keményítőfogyasztás (termelés híján) és főleg állati táplálék vagy a vadonban elérhető növények biztosítottak táplálékot.. természetes táplálékot, akkor ma az az egészséges, aki ezeket fogyasztva is egészséges (és nincs hasmenése).

A szénhidrátfüggést már egy ettől eltérő állapotnak tekintjük, úgy tudom.

2013. nov. 5. 18:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!