Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Paleo és a vastagbélrák?

Paleo és a vastagbélrák?

Figyelt kérdés
Második emberről hallok, aki paleo étrend mellett (ellenére?) vastagbélrákos lett. Eddig ennek az életmódnak csak áldásos hatásaival találkoztam, tehát egyáltalán nem hiszem, hogy kifejezetten ettől ki tud alakulni, sőt. Viszont a dolog mégis nyugtalanító. Szóval, lehet mégis összefüggés? Van a paleóban valami, aminek túlzásba vitt fogyasztása ilyen komoly betegséghez vezethet? Vagy esetleg elhagyunk valamit a paleóban, és ha azt a bizonyos vitamint/ásványt nem pótoljuk, akkor van ilyen veszély? Talán a sok hús? Vagy a sok mag?

2013. okt. 6. 14:56
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
51%
Aki Paleozik sok zsírt fogyaszt, és beindul a nagy mennyiségű epetermelés. A nagy mennyiségű epe a bélrendszeben 10%-al növeli a rák kialakulásának a kockázatát:( Én is Paleóztam, de sokat fájdogált a Májam környéke, és abbahagytam.
2013. okt. 9. 09:51
 12/22 anonim ***** válasza:

Ebben nagyon egyetértünk, kérdező:

"De attól még vannak dolgok, amikre jó odafigyelni, pl ha rengeteg magot eszik az ember, azok igenis megkötik az ásványi anyagokat, és simán vérszegény lesz tőle az ember. És arra gondoltam, hogy talán a manapság kapható mű-húsokat, ha kilószámra esszük, az is árt. Szóval csak azt mondom, hogy ezt is lehet rosszul csinálni"

2013. okt. 9. 12:12
 13/22 anonim ***** válasza:
63%

Persze, mindent lehet rosszul is csinálni, ebben nagyon igazad van.

De azt hiszem hogy valaki vastagbélrákos legyen paleo mellett annak NAGYON EL KELL RONTANIA VALAMIT.

Értd, ha valaki túl sok magot eszik, az valóban rossz és felszívódási zavarhoz vezethet (mint a gabonáknák esetében is), DE elég gyorsan észreveszi, hogy valami nem stimmel...és ilyenkor az ember rájön, hogy már nem esik neki jól a mag, ...változtat kicsit az étrendjén és már nincs gond.

Általában aki áttér paleora, az jobban is figyel a testére, főleg ha már megérezte a javulásokat, jobban érzi azt is, ha valami rosszat tesz vele. Ha túlzásba vinné a magokat, gyorsan jonnének a jelek.

Persze nem kizárt, hogy valaki úgy paleozik, hogy nem figyel a jelekre...csak fura lenne azért.

2013. okt. 9. 15:35
 14/22 anonim ***** válasza:
NEM LEHET, HOGY A SOK FÜSTÖLT DOLOG LEHET AZ OKA? AZ EGYÉRTELMŰEN OKOZHAT ILYEN BETEGSÉGET, FŐLEG, HA TÚL VAN FÜSTÖLVE.
2013. okt. 11. 11:53
 15/22 anonim válasza:
33%

azt mutatják kísérletek, h aki rendszeresen fogyaszt tejet, nem lesz vastagbélrákos. pl. a kefirt, a natúr joghurot,túrót,sajtot nem kéne elhagyni.

Szerintem a rozs kenyeret sem, meg müzlit sem, én zsírszegény tejjel szoktam enni azt reggelente, szóbal nem is mondhatom magam paleósnak, csak talán kicsit tudatosabbnak.

2013. okt. 13. 00:51
 16/22 anonim ***** válasza:

Figyelj, lehet mindent...meg lehet mindent mértékkel is. A kérdés, lesz-e bármi értékelhető eredmény.

De én csak annyit mondok neked, ha már megbetegedtél, akkor sehova nem jutsz kis rozskenyérrel, meg kicsi tejjel. Kicsi joghurt. Érthető, hogy azt gondolod, hogy ettől egészséges leszel, mert mindenhonnan ez folyik.

Én is azt hittem korábban, hogy ez így működik. Így is életem, mégis beteg lettem.

Nem fogsz gyógyulni egy ilyen táplálkozástól.

Én beteg voltam, nem vastagbél rákos. Más bajom volt. Próbáltam utána egészségesen élni, ahogy te is írod "standard egészséges" dolgokat...SEMMI EREDMÉNYE NEM LETT. Semmit nem segített a gyógyulásomban, sőt még újabb problémák jelentkeztek.

Nem egy elhízott tunya ember vagyok, aki szar kaját zabált világ életében.

Amig nincs semmi bajod, azt gondolod hogy jó az arany középút. Hidd el, ha már beteg vagy akkor AZ NEM ELÉG.

NAGYON NEM ELÉG.

2013. okt. 14. 00:00
 17/22 Vörösnefelejcs ***** válasza:
73%

Mindenki eldöntheti, hogy kinek hisz el mit. Szendiék hírlevelét akkor mondtam le, mikor ők mesélték, hogy mások sarlatánok, holott ha megnézed az ő enyhe hányingerig magasztalt módszerűket, oldalukat és hozzá az eredeti angolt, vagy elolvasod Robb Wolf könyvét magyarul vagy a honlapját, rájössz, hogy Szendiék kicsit máshogy csinálják. Szendi egyébként mást sem csinál, mint angolból fordít. Ezért lehet tisztelni, és keres is vele, azért is lehet tisztelni. Viszont lehet, hogy többen vannak azok, akik kritizálják. :)

Az interneten minden van, sőt most már mindenhol minden van és semmi biztosíték arra, hogy akármelyik is igaz lenne, vagy teljesen hamis. Próbálld ki, ahogy Robb Wolf mondja, ha neked beválik, és hiszel benne, akkor a tied. Ha nem, csinálj mást.

2013. okt. 15. 11:50
 18/22 anonim ***** válasza:
51%

"Mindenki eldöntheti, hogy kinek hisz el mit".

Persze senkit nem lehet semmire árvenni.

Szendi egy a sok paleo "emberke" közül. Halandó ember.

El kell olvasni minden könyvet szerintem, aztán dönteni...

A paleo nem Szendi műve, ő csak a magyarországi hírdetője...ennyi.

2013. okt. 16. 00:29
 19/22 anonim ***** válasza:
70%

Előrebocsátom, nem vagyok paleos. Viszont van egy-két dolog, ami ebben a kérdésben piszkálja a csőrömet.

1: "Második emberről hallok, aki paleo étrend mellett (ellenére?) vastagbélrákos lett."

Nos, fogadni mernék, ha megnéznénk a halálozási listát, legalább két volt paleos lenne, aki közlekedési balesetben halt meg. És? Lehet ebből messzemenő következtetést levonni?

2: Valaki írta, hogy Szendi hülyeségei helyett az orvosokra kéne hallgatni.

Miért is? Az orvosi egyetemek a gyógyszergyárak adományaiból, az ő égiszük alatt működnek. Csoda-e, ha a hallgatók a diagnosztika mellett leginkább csak azt tanulják, hogy milyen tünetre milyen "gyógyszert" írjanak fel? Csoda-e, ha a vezető halálokok listáján igencsak előkelő helyezést ér el a gyógyszerek mellékhatása?

A gyógyszeriparnak esküdt ellensége minden olyan irányzat, ami vélhetően egészségesebbé teszi az embert, hiszen az egészséges ember kevesebbet költ gyógyszerre. Csoda-e, ha az általa megszabott tananyagon nevelkedett belgyógyász károsnak tartja a paleót?

2013. okt. 16. 16:14
 20/22 anonim válasza:
100%
Én úgy tudom, a vastagbélrák átlagosan 10 évvel azelőtt kezd kialakulni a szervezetben, mint ahogy diagnosztizálni tudják. Szerintem semmiképp sem okozhatja a paleo, inkább akkor már nem visszafordítható az állapot, hiszen ez az egyik legalattomosabb rákfajta. Engem mondjuk nyugodtan lehet részrehajlással vádolni. :) Mivel én Crohn-betegségből gyógyult vagyok, paleo által. :)
2013. nov. 4. 10:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!