Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Paleo és a vastagbélrák?

Paleo és a vastagbélrák?

Figyelt kérdés
Második emberről hallok, aki paleo étrend mellett (ellenére?) vastagbélrákos lett. Eddig ennek az életmódnak csak áldásos hatásaival találkoztam, tehát egyáltalán nem hiszem, hogy kifejezetten ettől ki tud alakulni, sőt. Viszont a dolog mégis nyugtalanító. Szóval, lehet mégis összefüggés? Van a paleóban valami, aminek túlzásba vitt fogyasztása ilyen komoly betegséghez vezethet? Vagy esetleg elhagyunk valamit a paleóban, és ha azt a bizonyos vitamint/ásványt nem pótoljuk, akkor van ilyen veszély? Talán a sok hús? Vagy a sok mag?

2013. okt. 6. 14:56
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
24%
Hosszútávon minden csak, nem áldásos. Az ember vészhelyzetre kapcsol, az a minimális szénhidrát bevitel drasztikus, az nem jó, energia kell. Amit zsírból nyernek, de csak a vészhelyzet miatt.
2013. okt. 6. 15:30
 2/22 anonim ***** válasza:
23%

A paleo nagyon káros az egészségre, és sok hiány betegséget okozhat, akár rákot is.

Alapvető élelmiszereket nem esztek a paleóban. A hiányzó vitaminokat, és egyéb anyagokat mesterségesen nem lehet pótolni.

Szendi hülyeségei helyett az orvosokra kellene hallgatni.

Vagy legalább olyanokra, akik ismerik a szervezet működését.

2013. okt. 6. 15:49
 3/22 anonim ***** válasza:
62%

Semmi sem véd a világtól, csak javíthatod az egészséged esélyeit.. Lehet mellette jógázni, qigongozni, akupunktúrázni.. lehet ketogénezni, csökkenteni a rákbetegség előfordulását. De sajnos semmi sem véd egészen, kajálással nem lehet kizárni minden károsító tényezőt.

Írták itt előttem a tápanyaghiányt. Eheted az ajánlott élelmiszereket, ha a vízen termesztett saláta NEM OLYAN mint egy természetes zöldség, amire szükséged lenne.. Akkor jobb egészségre van lehetőséged mint egy búzaevőnek, de még mindig nem garantál 100%-ra semmit.. Ez van sajnos. Az edzést komolyan a táplálkozás mellé kell állítani, a paleo önmagában csak egy (fontos és) jó dolog. De mellett gyógytornázni kell, hobbi/életmód szinten tovább erősíteni az egészségünket.

2013. okt. 6. 16:04
 4/22 Julie S ***** válasza:
78%
Nekem erre csak annyi kérdésem lenne, hogy ezen emberek hány éve paleóznak? Gondolom, nem évtizedek óta. Viszont biztos roppant egészségesen éltek a paleo előtt...
2013. okt. 6. 17:25
 5/22 Mi közöd Tőle ***** válasza:
70%
Megnézném én az a vastagbélrákos paleóst. Súlyos D-vitamin hiánya biztos van, az mint tudjuk jelentős kockázat növelője többek közt a vastagbélráknak. Az előtte lévő életmód is fontos. A paleolittól még mindig senkinek sem lesz hiánybetegsége, a gabonaevőknek, viszont lesz.
2013. okt. 6. 18:02
 6/22 anonim ***** válasza:
73%

Jogos a kérdés: hány éve paleózhattak előtte, 2-3? Előtte mit ettek 40-50 évig? Nem inkább ott kellene az okokat keresni?

A paleós étrend egyátalán nem szegény vitaminokban, ásványi anyagokban: amit pótolni javasol (D-vitamin, omega-3) az a szokványos táplálkozásból még inkább hiányzik.

2013. okt. 7. 07:18
 7/22 anonim ***** válasza:
78%

Paleotól gyógyulni szoktak vastagbél rákból, nem megbetegedni.

Aki szerinte vitamin hiányos egy paleos, meg alapvető élelmiszereket nem eszik...az konkrétan nem tudja mit beszél.

2013. okt. 7. 11:30
 8/22 anonim ***** válasza:
70%

Ezeket nem Szendi találta ki. /Olvass utána!!/ Ő csak összefoglalta a kísérleteket, szerte a világból!Hátsó oldal: irodalom!!!

Szeretnék negyed annyit tudni, mint Szendi. Á, 1/10 is elég lenne.Nem kell követni, ha annyira félsz!! Az csak ront mindenen..Kólát azt isztok?? Naná!! Pedig WC tisztításra is használják! Vagy baleset után /ezt most hallottam!/ a vér eltüntetésére is...Akkor mit csinál belül, az emberben??

2013. okt. 7. 11:38
 9/22 Mi közöd Tőle ***** válasza:
65%
Ja és ami elég rendesen lenullázza ezt az egész történetet, az az, hogy a vastagbélrákosok 99,9 százaléka kik közül kerül ki? Na kik közül? Igen, a gabona/tej/cukor evők közül. Nyilván hitvány a paleó :)
2013. okt. 7. 17:14
 10/22 A kérdező kommentje:
Jó, én is hiszek a paleóban, és én is nagyon tisztelem Szendi Gábort. De attól még vannak dolgok, amikre jó odafigyelni, pl ha rengeteg magot eszik az ember, azok igenis megkötik az ásványi anyagokat, és simán vérszegény lesz tőle az ember. És arra gondoltam, hogy talán a manapság kapható mű-húsokat, ha kilószámra esszük, az is árt. Szóval csak azt mondom, hogy ezt is lehet rosszul csinálni, és ezért szeretnék biztosra menni abban, hogy a vastagbélrákja ezeknek az embereknek nem a paleó félreértelmezésétől lett. De tényleg elég logikus, hogy nem az elmúlt egy-két évi táplálkozásuktól alakult ki, hanem annak ellenére, és csak véletlen egybeesés, hogy mindkettőjüknek épp a vastagbelükön.
2013. okt. 8. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!