Aki paleós, csak tanyasi/bio húsokat eszik?
Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert a nagyipari körülmények között felnevelt állatok húsa kicsit sem egészséges, tele van hormonokkal, gyógyszerekkel és ha valaki ilyesmit eszik naponta 5x, az szerintem nem éppen ideális...2013. szept. 13. 20:01
11/13 anonim válasza:
Valószínűleg elég kevés olyan ember van mint én, és a családom, akik ennyire komolyan veszik a paleot, de mi csak az általunk nevelt és levágott állatok húsát esszük. Nem kevés idő és munka, de nekünk megéri. Egyszerűen már nem is tudom megenni a bolti húst, nem bírom a szagát. Ja, és nem eszek napi 5x húst, csak max. 3x. :)
12/13 anonim válasza:
Jó volna, ha el lehetne kerülni az ipari tenyésztésű állatok húsát, de nehezen megodható, hacsak nem ismerőstől veszed. Ráadásul a tanyasi/bio tartás se garancia semmire: ha például gabonával etetik a bio disznót, a zsírjában ugyanúgy 30% az omega-6 aránya, mint a nagyüzemiében. Rideg tartással 10%-ra le lehetne vinni.
Jót szoktam nevetni azokon a palósokon, akik vödörszámra eszik a töpörtőt, mert az paleo, de nem eszik meg a húst, ami 1 deka napraforgó olajban lett kisütve.
Jó dolog a paleo, de aki hülye, az hülyén is csinálja.
13/13 anonim válasza:
Amíg otthon voltam, megtermeltem mindent, ráadásul bio-módon. Itt, Németországban a boltan vett kajával kell mérgeznem magam. Ráadásul az íze is messze elmarad a hazaitól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!