Mit lehetne a suliba vinni enni? Ötletem sincsen.
Pl: saláták, sült húsok, fasírtgolyó, kolbász, főtt tojás
paleo kenyerek és sütik (ha akarsz ilyeneket enni és sütni)
magok (mandula, kesudió, mogyoró, dió)
gyümölcsök (friss és/vagy aszalt)
Persze nagy melegben ne könnyen romlandó ételeket válassz. És hűvösebb időben se tartogasd ezeket a nap legvégére.
Rizsből főzzél onigirit. Ha a linkben lentebb görgetsz, ott írja magyarul is, hogyan kell megfőzni az alapot.
Ha a keresőbe beírod: onigiri receptek, akkor pedig kismillió ízesítést, ötletet, édes-sós változatot találsz az elkészítésére és persze ötletet, hogyan állítsd össze úgy, hogy könnyen csomagolható és szállítható legyen. (Pl. uborkát kb. 8-10 cm-es darabokra vágsz, a közepét kivájod, legyen egy kis alja, mintha hordó lenne, és megtöltöd az ízlés szerint összeállított onigirivel, stb.)
Én pl. megfőztem, sóval-borssal-sülthús fűszerkeverékkel ízesítettem. Hosszába kettévágtam a (pirosra érett) zöldpaprikát, csomája ki, helyébe tettem az onigirit, annak a közepébe ment a félbevágott főtt tojás. Ez pl. így tökéletes suliba is! Könnyű csomagolni, kezelni, tárolni. Persze én vacsira ettem, így a tojás tetejére még nyomtam egy kis mustárt is! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!