Lehet túlzásba vinni a folyadékpótlást?
Figyelt kérdés
Ma megittam már 4L folyadékot. Ebből 3L víz + reggel 1L citrom+narancs lé amit én csavartam ki itthon. Ez sok? Vagy az ivást nem lehet elsokallni? Most olyan tele érzem magam bűntudatom van...2013. ápr. 30. 18:15
1/8 anonim válasza:
Szia. nem ismerek pontos adatot a napi bevitt mennyiséget illetően, csak a minimumot, ami télen 2l nyáron 3. Szóval a 4l szerintem jó. Viszont az BIZTOS, hogy fél óra alatt 0,5l-nél többet bevinni egészségtelen!
2/8 A kérdező kommentje:
Köszi, hát délelőtt ittam a gyümölcs levet. Most nap közben a vizet, de fél liternél nem ittam többet egyszerre az biztos. :)
2013. ápr. 30. 18:22
4/8 anonim válasza:
Bajod ennyitől nem lesz, de idővel a folyamatos nagy folyadékbevitel nem tesz túl jót a vesének... Szerintem 3, max. 3,5 liter naponta még jónak számít. De persze ezt neked kell érezni, 4 liter azért elég sok...
5/8 anonim válasza:
Van egy ún. víz mérgezés. A túlzott folyadék átmossa az egész szervezetedet, kimos mindent. De szerintem még a 4 liter nem olyan vészes, viszont a nyakamat nem tenném rá.
6/8 anonim válasza:
Attól függ hány kiló vagy. Egy 100 kilós sportoló simán megihat 5 litert minden gond nélkül a megfelelő étrend, vitamin- és ásványianyag pótlás mellett.
Egy 30 kilós gyereknek sok.
7/8 anonim válasza:
hát én olyan 3,5-4 litert iszom meg naponta, sok vizet, teát, kávét, eddig nincs bajom tőle, bár én minden nap dolgozom, fizikai munkát, és minden nap edzek is.
8/8 A kérdező kommentje:
75kg vagyok de a fogyó elkezdése előtt is rengeteget ittam mondjuk...
2013. máj. 1. 10:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!