Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Zöldbab és a paleo?

Zöldbab és a paleo?

Figyelt kérdés

Osztrák kolléganőim is paleóznak és kértem tőlük recepteket. Egy tucat zöldbabos recept volt köztük. Amikor rákérdeztem, azt mondták, hogy azt lehet fogyasztani.


Mi az igazság? Szerintem hüvelyes az is, vagy nem?



2013. aug. 26. 15:18
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippet, kipróbálom ezeket a sültkrumpli-pótlókat! :)
2013. aug. 28. 16:46
 12/15 anonim ***** válasza:
A zeller tényleg mennyei kaja sülve. (én baconba tekerve szoktam)
2013. szept. 4. 07:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim ***** válasza:

Én is paleozok, de zöldbab, zöldborsó (nem túl sokszor, és nem túl nagy mennyiségben) jöhet :)

Isteniek és nem ártanak.

Nem kell annyira mereven venni ezt a paleót, a lényeg, hogy érezd jól magad.

2013. nov. 11. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:

Fontos tudni, hogy a különféle mikroelem és/vagy egyes vitaminok hiánya a szervezetben nagymértékben elő tudja segíteni a különféle potenciális antitápanyagok érvényesülését, vagyis az intoleranciák kialakulását. Valószínűleg ez tette lehetővé, hogy a régebben még kevésbé problémás természetes forrásúakkal ma úgy lett több gond azoknál is akiknél relatíve nem történt többletfogyasztás, s a szervezet nem képes megfelelően kezelni ezek jelenlétét. Jól látható, hogy egyre több a házikoszton élők között is a krónikus betegségek előfordulása. 3 éve végzek magamon több lépcsős kísérleteket, melyeknek első fázisai a hipoallergén és hibás makrotápanyagarány elhagyása alapú tehermentesítés volt, mely tartós, biztonságos fogyást eredményezett, viszont körvonalazta a meglévő tápanyagfelszívódási képességeim hinyosságait, a 3. év végére sikeresen végrehajtottam kétszeri alkalommal visszaterheléses teszteket, melyek mellett a valóban esszenciális táplálékok emésztése is javult. A tesztek alapja bizonyos alapvető, s sokak számára fura összetételű, közel sem komplex mikrotápanyag és vitaminpótlás, szigorúan nyomozva a legkevésbé problémás hordozóanyagokkal rendelkezőket. A végső kísérlet során jól láthatóan igazolódott, hogy az én esetemben például emésztési rendszer eredetűek az intoleranciám egy részei.

Ma a legnagyobb problémák közé sorolom, hogy a genetikailag ideális étrend valóban nem tartalmaz eleget mindenből, viszont a túl széles spektrumú táplálkozás a megfelelő anyagok mellett bevisz jelentős mennyiséget azokból az anyagokból, melyek az előbbiek felszívódását rontják, vagy általánosan rossz hatással vannak a szervezetre, az élelmiszer/táplálék környezetünk jelentős torzulása miatt. A másik orbitális probéma, hogy nincs koncepció az egyén problémáinak heurisztikus, és lépcsőzetes felgöngyölítésésére, felhasználva a szervezet egyensúlybeállítási képességeit. Vagyis nincs módszer feltérképezni, hogy az egyes rendellenes működések előterében mi áll, és mi hiányzik hozzá, vagy miből van belőle sok. Amennyiben mégis van ilyen álláspont, többnyire hibás (Egyél szinte nulla zsírt, ne sózz, ez értelmetlen) Az esetek nagyon nagy hányadában, megfelelően felépített módszerekkel, a szervezet ki tudná hozni magát az ördögi köreiből, és csak ezek után lenne értelme megvizsgálni mi az amihez feltétlen kell gyógyszer, vagy egyéb kezelés.

2016. ápr. 27. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim ***** válasza:

".. melyek mellett a valóban esszenciális táplálékok, és nem esszenciális, potenciálisan problémásabb táplálékok emésztése is javult. Például viszketés a paradicsomra, ujjviszketés a gabonafélékre, szénhidrátfeldolgozás nagyon nagy mértékű javulása." Fontos kiemelnem, hogy a kisérlet elején, vagyis a mikroelem/vitamin feltöltődés előtt és alatt sem módosítottam az alapvetően 90%-osan tiszta, hipoallergén, genetikailag optimálisabbnak mondható makrotápanyagarányú táplálkozásomon. Illetve bizonyos szempontból rosszabb is volt, mint az elmúlt két év tele, jelenleg több gyümölcsöt fogyasztottam, mely a kisérlet előtt éreztette is hatását a rossz enzimatikus működés miatt (heves szívverés, idegesség,nagyon rossz alvás) Mindezek ellenére, a korábbi két év teléhez képes nagyságrendileg jobb közérzetet sikerült elérni ezen tavaszra.

Visszatérve a babra. A bab potenciálisan rendelkezik valamivel több ártó faktorral, mint mondjuk a tökféle vagy a tiszta hús. De ennél többet önmagában nem fog megadni, rengeteg körülménye fennállásának vizsgálata szükséges ahhoz, hogy ez kiderüljön az adott embernél. Ha valakinek a többi körülmény fenn nem állása miatt nagyon jó a bélrendszere, nem valószínű, hogy a bab fogja nyitogatni. De egy jó kis fejfájáscsillapító, cukor, tartósítószer, vagy édesítőszer megteszi, akkor már a bab is köszöni szépen, bekéreckedik lektin igazolvánnyal.

2016. ápr. 27. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!