Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Babgyulyás? Bäszd meg paleo?

Babgyulyás? Bäszd meg paleo?

Figyelt kérdés
Reggel beszélgettünk a feleségemmel, miket is kéne a héten enni. Ő nem paleózik (én sem fogyókúrás céllal), így aztán felmerült benne a csülkös babgulyás ötlete, mint jól melegíthető kajáé. Persze összefutott a nyál a számban, hiszen istenien főz az én párom, de aztán eszembe jutott, hogy miket olvastam a hüvelyesekről. Bab, borsó, nők, stb) Most akkor mi legyen? Bäszd meg paleo?
2013. aug. 20. 12:10
 1/7 anonim ***** válasza:
40%

"Bab, borsó, nők" :D

Segíteni nem fogok, hasonlóan tanácstalan lennék. Nem egyszerű, nem egyszerű. Én ugyan nem vagyok teljesen paleós (csak nagyon, nagyon közel állok hozzá) és eszemben sincs lemondani a zöldbabról és zöldborsóról (amiből egyébként ritkán és keveset eszem), de komolyabb (és károsabb) hüvelyeseket sosem eszem. Télen lehet, hogy megváltozik ez, de lehet, hogy nem, elvégre a káposzta, répa, zeller akkor sincs aranyárban :)

Ha a párom babot főzne, nyilván ennék belőle (a hőkezelés úgyis megszünteti a konkrét mérgezés esélyét, a komplikáltabb egészségügyi dolgokhoz nem értek, a zöldbab, zöldborsó esetében olvastam utána annyira, hogy ne higgyek benne, hogy különösebben ártana... káros anyag pedig szinte mindenben van). Lehetőleg keveset. De nem cselekszik ilyet, szerencsére. Télen majd biztos eszébe jut, tele van hüvelyesekkel az egyik polc... S mindig is szerettük őket, ha ritkán is kerültek terítékre.

2013. aug. 20. 12:26
 2/7 anonim ***** válasza:
0%

Paleózok, és nem enném meg a hüvelyeseket. Ég tőlük a belem, hasmenést és puffadást okoz. Nyilván nem azért mert olyan egészséges.

Nálam a burgonya a "csalós" étel, abból néha eszem pár falatot, és nem érzek utána kellemetlenséget, noha tudom hogy az sem használ.

Ha nem okoz tüneteket szerintem néha egy kis babot ehetsz, de nem véletlenül tiltólistás az sem, olvass csak utána. :)

2013. aug. 20. 12:34
 3/7 anonim ***** válasza:

#2: A bab érezhetően nehezebben emészthető étel, az tény. Bár azzal együtt sokkal jobban esik nekem, mint a tej vagy a kenyér, legalábbis sok hónapja még így volt :)

Mások hasmenése nekem nem jelent semmit, mivel az emberek mindenféle értelmes ételtől is képesek rá... Én soha, semmitől. A testemre figyelek, mit szól az ételekhez, többnyire nagyon enyhe, de észervehető jelzéseket ad. Azt szeretem enni, amitől könnyű és energikus érzésem van, nem "jajjj most emésztek és tompa vagyok".

2013. aug. 20. 13:06
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

Tolnám, de hát tudjuk hogy nem túl jó.

Ettől leszel beteg, amikor alapvetően jól eszel? Nem.

2013. aug. 20. 16:00
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
Ha nem vagy beteg nagyon ritkán belefér.
2013. aug. 20. 19:34
 6/7 Julie S ***** válasza:
Ahogy már írták előttem is, ha nem vagy beteg, akkor nem ebbe fogsz most belehalni. :) Nem lehet mindig 100%-osan ragaszkodni a paleóhoz, olykor becsúszik ez-az. Néha én is eszem borsót, babot. Na nem magamtól, de pl vendégségben. Inkább ezek, mint a glutén.
2013. aug. 20. 21:58
 7/7 A kérdező kommentje:
Nekem a babbal az a bajom, hogy másnap csúnya piros foltok jelennek meg az egyébként sem szűzies orcámon.Soha nem tudtam, mitől van ez, míg a paleókonyhában nem olvastam a bélfalon átszivárgó emésztetlen fehérjékről.
2013. aug. 21. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!