Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Zöldbab és a paleo?

Zöldbab és a paleo?

Figyelt kérdés

Osztrák kolléganőim is paleóznak és kértem tőlük recepteket. Egy tucat zöldbabos recept volt köztük. Amikor rákérdeztem, azt mondták, hogy azt lehet fogyasztani.

Mi az igazság? Szerintem hüvelyes az is, vagy nem?

2013. aug. 26. 15:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
26%
A paleo egy ostoba, nem orvos ötlete. Csak a szervezeted teszed vele tönkre.
2013. aug. 26. 15:20
 2/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm az észrevételt, de nem ezt kérdeztem.
2013. aug. 26. 15:26
 3/15 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem a zöldbab az nem paleo besorolású, ha jól olvastam. De bajod nem lesz tőle, ha kajázod.:)
2013. aug. 26. 16:16
 4/15 anonim ***** válasza:
45%
Hüvelyes, de az éretlen hüvelyesekben sokkal alacsonyabb a már meg nem mondom, milyen szint (nem káptalan a fejem, no). A szárazbab elég erősen mérgező nyersen, bár megfelelő hőkezeléssel ez megváltozik, de a zöldbab még nyersen is elég szolid. Én is találkoztam már azzal, hogy sok paleós utánanéz és a zöldborsó, zöldbab esetében kivételt tesz, mivel azok hiába hüvelyesek, nagyon kevés káros anyag van bennük. Szerintem is, ez már a fürdővízzel kiöntött gyerek esete... Miközben számos paleo ételben van pl. lektin, mivel az gyakori és mindenfélében van, nehéz elkerülni :) Szerencsére a testnek normális, hogy nem csupa pozitív hatás éri, sőt bizonyos jó dolgokhoz valami negatív, pl. sérülés kell (izomfejlődés :))... Tökéletesség nincs, elég a komoly negatív hatásokat kivédeni, egyik kis apróságot elhagyni, csak mert a hüvelyes csoportban van, míg a másik hasonlóan károsat két pofára enni, mert az rendes csoportba tartozik... Számomra ez logikátlan. Első körben egyszerű azt mondani, hogy hüvelyest ne, én utánanéztem és felülbíráltam. De nem is tartom magam paleósnak, más pontokon sem tartom be olykor, de azért közelebb állok hozzá, mint aki zabkását reggelizik, modván az kompromisszumos és belefér... Vagy krumplit, mert az állítólag szintén mehet napi 2...
2013. aug. 26. 16:16
 5/15 anonim ***** válasza:
35%

Lektin szint, aminek orvosi vizsgálatok után bélfal károsító hatást kell tulajdonítanunk.

Az 1. válaszolót meg üdvözlöm. Érvelni luxus?

2013. aug. 26. 18:53
 6/15 anonim válasza:
47%

Ez engem is erdekelne, a zoldbab, zoldborso es krumpli mennyire karos a szervezetnek, valamint ha eszem ezeket heti egyszer-ketszer, akkor hizni fogok tole?

Nem paleozok, csak hasonloan etkezem.

2013. aug. 27. 07:30
 7/15 anonim ***** válasza:
45%
Ahogy írták is, a hüvelyesek közül a zöldbab és zöldborsó a két kivétel. Persze nem kell két pofára enni, de ha szezonja van és anyu főzi a zöldborsó levest, nem kell visszautasítani :D
2013. aug. 27. 15:11
 8/15 anonim ***** válasza:
45%

Nem akarok senkit sem "bűnözésre" csábítani, meg nehogy emiatt legyen egy kicsit fogékonyabb a szervezetetek betegségekre de..

Heti 1-1 bab (zöld, vagy borsó) vagy egy kis krumpli azért EGÉSZSÉGES emberben sem hízást, sem ÁBSZ-t nem fog okozni, elvileg.

Más szerint babevés után pár órával már mérhető a nagyobb áteresztés.. hogy ez betegséget mikor okoz, meddig tart, rendbejön-e pár nap alatt.. én sem tudom. Érdekelne igazából.

2013. aug. 27. 15:18
 9/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Azt hiszem megyek az ösztöneim után. :)

Pl. vasárnaponként párom hagyományosan rántott húst eszik, és sült krumplit kér hozzá. A krumpliból mindig elcsípek pár szemet és semmi bajt nem érzek emiatt.

Tegnap ettem egy maréknyi zöldbabot hússal és semmi bajt nem érzek.

Viszont a szárazbab veszélyes tényleg. Egy kanálnyi babos étel után egész nap égnek a beleim.

A zöldborsótól szintén.

Sőt, sok paleós eszik sajtot, én azt sem bírom.

2013. aug. 27. 16:32
 10/15 anonim ***** válasza:
31%

Én sem, a sajt kicseszi a bőrömet (hogy beszélek..? :-O )

Jó, ha érzi is az ember, hogy mit bír.

Sült krumplinak a zeller, sütőtök (zsírban sülve) elég jó, lektin/szaponinmentes alternatívák. Csak tipp.

2013. aug. 27. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!