Túl kevés energiát viszek be, lehet ebből baj?
Tehát 2hónapja paleózom, talán kétszer "szegtem meg" tejjel...
Nem számolok kalóriát, inkább az ételek ch tartalmát tanulmányoztam még az elején, és inkább ch szegény ételeket választok, mert szálkásítani szeretnék.
Tehát a kérdésem: valamelyik nap csak kiváncsiságból összeszámoltam, hogy mégis hány kcal-t viszek be nap végén, és egy 1000 körül jött ki... Ennek 60% kb. húsból viszem be, 400-600 grammot minden nap megeszek, ezen kívül 1-2 tojás, a többi zöldség, heti 2-3x egy gyümölcs. Plusszban heti 2x szoktam olajos magvat enni hogy meglegyen a zsírbevitel, meg néha kókuszzsírban sütöm a husit.
Egyszerűen nem tudok többet enni, úgy érzem, hogy a szervezetem hozzájut minden szükségeshez, nem kívánok több ételt.
Szerintetek hozzútávon lehet ebből probléma?
(Mellesleg az alapanyagcserém alapból elég kevés, mert alacsony vagyok, 1250 kcal.)
(Súlyzós edzéseket fogok majd kezdeni, de előtte leszálkásítok, 1-2 kg van hátra. Tudom, akkor mindenképp emelni kell majd a bevitelt.Tehát egyenlőre nincs nagyon mozgás, heti 3x szoktam insanity-t)
Leginkább TáplálkozásHarcműves válaszára lennék kíváncsi :)
Mint írtam, most szálkásítok, ha lemegy ez az utolsó 1-2 kiló akkor tervezem a több gyümölcs beiktatását:)
Köszönöm a választ!
Ez érdekes elméleti kérdéseket vet fel.
Ugye alapanyagcsere 1200-1500 kcal körül általában, az alatt nem kellene enni..
Na de mi van, ha te jóllaksz 1000 kcal-nyi zöldséggel és hússal? Ez nem kevés, 400-600g soványabb hús + zöldség ennyi energiát tartalmaz. Na most akkor mi lehet a jó?
Ugye ha valaki ilyenkor fáradékony, akkor ajánlott több zsír fogyasztása, és így több kalória bevitele. De az egészséges táplálkozás nem feltétlen jelent zsírdús táplálkozást, ez csak egy lehetőség, nem muszáj.
Azt kell következtetni, hogy mivel te valóban tápláló élelmiszereket eszel, ezért valahogyan ilyen körülmények között a szervezetednek bőven elég ez a mennyiség.
Ne feledjük, hogy az átlagos, 2000 kcal-os étrendi ajánlás legalább fele részt szénhidrátokból ajánlja az energia bevitelt. Mégpedig ugyan ez az ajánlás miket tartalmaz? Hát teljes őrlésű gabonákat. Azaz lényegében üres kalóriákat, üres keményítőt. Na most ha értékelni kellene 2 étrend valódi értékét, egy 1000 kcal energiatartalmú zöldség-hús alapú étkezést és egy kétszer ennyi de legalább fele részt antinutritív növényeken és sok keményítőn alapuló étrendet, akkor nem is lehet olyan meglepő, hogy az olcsóbb/rosszabb minőségű, tápanyagokat elvonó, nehezen emészthető ételekből több kell egy viszonylagos egészséghez, egy energiaszint biztosításához.
Én ezt a magyarázatot tudom adni, ezért gondolom hogy ha jólesik ennyit enni, nem vagy éhes mellette akkor ezért nem éhezik a szervezeted sem.
Köszönöm, köszönöm!:)
Akkor továbbra is hallgatok a testem jelzéseire, és majd hogyha 1-2 hónap múlva esetleg többet kívánnék, úgy fogom emelni a zsírbevitelt is.
Ha kevés lenne a kalória, akkor jelezne a szervezeted ->> éhes lennél, gyenge lennél.
De jóllakott vagy :-), úgyhogy ne számolgass kalóriákat szerintem :-).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!