Nem szeretek enni. Pontosan tudom, hogy több energiát kell
elégetnem mint amit beviszek, mégis sokat eszek és
mégsem mozgok semmit. Milyen lelki probléma akadályozhat
abban, hogy tegyek magamért?
Figyelt kérdés
173/87, most számolgattam, hogy napi 4000-5000 kcalt fogyasztok, jobb esetben "csak" havi 4 kilót hízok így, sürgősen változtatni kell. Már a gyomorballon is eszembe jutott mint megoldás, vagy gyomorgyűrű műtét, mert nem akarok még kövérebb lenni.
Életmódot szeretnék váltani.
Reggeliig semmi gond, utána viszont kezdődik...pedig nincs tervben koplalós diéta, csupán életmódváltás (liszt, cukor kerülése),mozgás... mégsem megy...mit tegyek?
2013. jún. 2. 19:43
1/3 anonim válasza:
Ez az, amit helyetted nem tudunk megoldani... Látod, érted a dolgokat, csak valami miatt önsorsrontó, motiválatlan vagy... Kemény dió, én tudom. Valami csoda folytán valaki megtalálhatja azokat a szavakat, képeket, amik átbillentenek Benned valamit, de erre pici az esély és akkor is Belőled kell kiindulnia a dolognak, máshogy nem megy.
Semmilyen mozgás sem vonz? Nekem is nehéz volt elkezdeni, de aztán sikerült rákapni, persze unalmas gyakorlatokat nem csinálnék és a futás se jutna eszembe, de azért elég sok jó lehetőség van...
2013. jún. 2. 20:58
2/3 dieta válasza:
Azt írod havonta négy kilót hízol ,ez durván heti egy kiló .Ha fogyni akarsz csökkenteni kellene legalább 1500 kalóriával a napi energiabeviteled.Ez elég drasztikus ezért nem célszerű egyik napról a másikra változtatni, kel egy átmeneti időszak ami alatt több lépcsőben lehet levinni a kaja menyiségét. A cukrot célszerű a nullához közeli értéken tartani a liszt viszont nem akkora ellensége az egészségnek mint amennyire mostanában divat hangoztatni. Vagy szerinted az Olasz étrend takarékosan használja a lisztet. Nincs egészségtelen élelmiszer csak egészségtelen mennyiség.Ha jól értem szeretnél többet mozogni de nem megy.Sokan csak a tornát vagy a konditeremben végzett mozgást tartják mozgásnak pedig ha csak annyit teszel, hogy felállsz a székről tehát csökken az egy nap ülve eltöltött percek száma és nő az az idő amit állsz az energia felhasználás szempontjából ez is plusz fizikai aktivitás. Ha időd engedi tervez be kiadós sétákat.Majd amikor már sikerült megszabadulni néhány kilótól tervezheted a kocogást akkor már nem lesz olyan megterhelő sem a keringési rendszerednek sem az ízületeidnek.
2013. jún. 2. 21:10
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sikerült már korábban lefogynom, bár jó érzés volt az egy számmal kisebb bőrömben, ugyanakkor nagyon zavart is, hogy többen "észrevesznek", nézegetik az alakomat, bókolgatnak...tudom más örülne ennek, én nem... borzalmasnak éltem meg ezt a részét a változásomnak...abbahagytam a mozgást és diétát, visszakúsztak a kilók. Most hiába próbálkozom, mintha láthatatlan kéz nyomna vissza a székbe, hogy ne tudjak mozdulni és csak zabáljak még többet és süppedjek a depresszióba. Na de pont ebből van elegem, ebből akarok kitörni. Keresem azokat a különbségeket miért volt korábban könnyű véghezvinni valamit, amit most még elkezdeni sem tudok. Arra gondoltam, hogy először a fejemben kellene "valamit" helyre tenni, na de mit?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!