A töltött káposzta paleo?
Ja, a 21. sz. jegyzetem bevezetőjét és a jegyzet 1. pontját TÖRÖLTÉK erről a platformról!
Az a bevezető és az 1. pont hívta fel - nyomatékosan - a 19. sz. jegyzet íróját, hogy ne éljen vissza a nevemmel, merthogy azt tette! Ugyanis a 19. jegyzet legelején ez volt olvasható - egészen a mai napig: »"Baksai-Róka Béla" válasza:«!
A 19-est azonban NEM ÉN írtam itt! Érthető, ugye?
(Hadd ne magyarázzam el ismét, miért van kettős idézőjelek között a szöveg [a magyarázatot is törölték], ám akit ez mégis érdekel, később elmondom neki, de most könnyen tovább.)
Tehát: A 19. sz. jegyzetnél ma már ez olvasható a jegyzet elején: "Baksai-Róka Béla válaszára reagálva:".
Mit jelent mindez? Azt jelenti, hogy a 19-es jegyzetet valaki UTÓLAG manipulálta!
Hogy ki lehetett, az számomra TELJESSÉGGEL NYILVÁNVALÓ, és nyilvánvaló kell, legyen mindazok számára is, akik egy kicsit is képesek logikusan gondolkozni...!
A sejtésemet azonban ITT NEM ÍRHATOM LE, mert akkor NAGY VALÓSZÍNŰSÉGGEL LETILTANÁNAK ERRŐL A HONLAPRÓL...!
Egy biztos: az illető "PALEO"-HÍVŐ! És MEGLEHETŐSEN KÖZELI kapcsolatban lehet eme honlappal is. (Talán foglalkoztatott...)
Dixi!
Most mennem kell, de holnap 13:00 körül reagálok.
(Csak félve kérdem, előre: nem lehetséges, hogy Ti, "paleo"-hívők, NEM IS TUDJÁTOK, mi több EL SE AKARJÁTOK HINNI, hogy ezen a bolygón 18 éven át folytak légköri atomrobbantási kísérletek, és még azután is 15 évig a föld alatt is...?!)
Fiúk-lányok! Én még uj vagyok itt csak bekukkantottam ide, met egyik barátnőm is erre kezdett bukni, erre a paleo dologra, csak ő még nem ismeri ezt a fórumot. Hát én végigolvasgattam itt az egész eddigit, és hát tudjátok, én már elmúltam ennyi+annyi, és átéltem mér 1-2 dolgot, és bizony azt mondom, ennek a B-R. B. ürgének nagyon helyn vannak a meglátásai! Csak a nagyon fiatalok nem tudják, amit nem is értek, merthát tanulniuk kellett volna róla?, de az atomrobbantások azok tényleg olyan következmánykkel jártak, amit ő leírt! Úgyhogy csak az üzenem a 35-ösnek, hogy nem az atomrobbantások jönnek a töltött káposztához, hanem azoknak a következmányei...! :)
Szép napot mindenkinek, különösen B-R. B-nek!
Úristen emberek, itt mindenki meg van zakkantva?
Értem, atomrobbantások. Nem mondta senki, hogy nem voltak.
Nem mondta senki, hogy nincs rossz hatással az elő szervezetekre.
Csak éppen baromira nem ez a tárgya ennek a fórumnak.
Atomrobbantások. ÉS???
Értem én szar ügy az atom robbantás.
Kérdés: tudsz rajta változtatni?
Meg tudod akadályozni az atomrobbantásokat?
Vissza tudod szippantani a régi atomrobbantás káros anyagait?
NEM? Akkor miről beszéltek? Minek ragozzátok a témát?
Akkor már meg se próbálj egészégesen élni? Mert lehetetlen, mert volt sok atomrobbantás?
Talán akkor egyből nyírjuk is ki magunkat, mert a végén úgyis betegek leszünk?
Ne egyél zöldséget, mert úgyis sugárszennyezet...gratulálok a logikához! Ne élj, mert úgyis meg fogsz halni a végén!
Szerintem mindenki szomorkodjon, hogy volt sok atomrobbantás, ragozza ezt minden nap, de a lényeg sportoljon és igyon sok gyümölcslevet és vizet, az nagyon klassz lesz mindenkinek.
De a lényeg: mivel volt atom robbantás, ezért szar a paleo. Ha egy nő lebeg a vizen, akkor boszorkány, ha elsüllyed, akkor nem volt boszorkány...színtiszta logika, mint a középkorban.
Nekem semmi bajom azzal, ha valaki kritizál és értelmes érveket hoz fel. Ha valakivel lehet vitázni pozitív értelemben. De ez itt most nem az.
Viszont a rohadt nagy különbség az, hogy te elméletből okoskodsz ("neked úgy tűnik", "szerinted"...ülsz a székedben és fanáziálsz, aztán kilóméter hosszú idióta posztokat írogatsz, amit kb 2 mondatban össze lehetne sűríteni mondjuk, de te szereted hallgatni a saját hangid...olyan szépen cseng.). Szóval, hogy ti elméletből "logikáztok", mi meg gyakorlatban csináljuk.
Mintha az úszásról írnál száz oldalas értekezést, beszélnél elméleti síkon, hogy szerinted milyen az úszás, miközben még soha életedben nem próbáltad volna.
De azt hiszem az okos enged szamár szendved elvét kéne itt alkalmazni, mert ez még csak beszélgetésnek sem nevezhető...
Üdv a halálba menőknek…!
Senki ne vegye sértésnek a megszólítást, de hát az ókori Rómában is valami hasonló módon köszöntötték egymást a gladiátorok, márpedig — sztem — egy kicsit már mi is kezdünk olyanokká válni itt, mint a gladiátorok…
Pedig én valójában NEM LEGYŐZNI szeretnék itt valakit (vagy valamit), csupán csak MÁS MEGVILÁGÍTÁSBA KÍVÁNOM HELYEZNI a „paleo”-zást, vagyis azt, amiről az szól! (Ez a „más megvilágításba” kifejezés most akaratlanul is naggyon-de-naggyon célzatosra sikeredett, de majd meglátjátok, mennyire is…)
A KEVÉSBÉ FONTOS RÉSZ (Aki lusta elolvasni az egészet, ezt akár ki is hagyhatja…)
Először is NAGYON KÖSZÖNÖM „lélekvirág” „bevirulását”…! (Tartok tőle, ez volt első és utolsó virulása itt, mert [sztem] NEM FOG VISSZATALÁLNI IDE, merthogy ezen a honlapon meglehetősen nehézkes VISSZATALÁLNI egy kiválasztott kérdés platformjára, ha NEM CÉLIRÁNYOSAN keres rá az ember…!)
Egy a lényeg: bevezetőnek sem rossz, amit írt!
Szerintem, a 35. sz. jegyzet íróját illetően három eset lehetséges:
a) vagy NEM OLVASTA korábbi jegyzeteimet (legalább azt, amelyben éppen azt ecseteltem, milyen következményei is voltak a nukleáris kísérleteknek), ami arra utalna, hogy FELSZÍNES és FELÜLETES ember,
b) esetleg TÉNYLEG NEM LÁTJA ÁT, mit is jelent az, amit abban a jegyzetben leírtam, ami talán ALACSONY ISKOLÁZOTTSÁGNAK és abból fakadó KORLÁTOZOTT ÉRDEKLŐDÉSI SZÁNDÉKNAK tulajdonítható, végül
C) esetleg SZÁNT SZÁNDÉKKAL CSÖKÖNYÖSKÖDIK, ami AKARATOSSÁGRA és BELÁTÁS-HIÁNYRA, valamint NÉMILEG CSÖKKENT SZELLEMI KÉPESSÉGRE utalna (ha ez utóbbi nála a helyzet, akkor ez a leghervasztóbb opció az ő megítélése vonatkozásában…).
A KÖZEPESEN FONTOS RÉSZ (Ezt már ajánlatos, legalább átfutni…)
Az igazság az, hogy a 34. sz. jegyzetemben még SZÉPÍTETTEM IS az adatokat! (Igaz, nem szándékosan tettem, hanem figyelmetlenség okából.) A helyzet ugyanis az (amit korábban is közöltem, csak a 34-esben elsikkadt), hogy a nemzetközi atomcsendegyezményt (Nuclear Test Ban Treaty) 1963-ban a Szovjetunió, az Amerikai Egyesült Államok és Nagy-Britannia írták csak alá, Kína és Franciaország fityiszt mutatott rá!
Az egyezmény akkor tiltani rendelte a légkörben, a világűrben és a víz alatt végrehajtott atombomba kísérleteket. Azóta persze, már több mint száz ország csatlakozott az egyezményhez, de mondom: Kína és Franciaország, egészen a közelmúltig "beintett"!
Franciaország alig 20 éve még, vígan végzett kísérleti atomrobbantásokat a Csendes-óceánban, Mururoa szigeténél.
Az utolsó nukleáris kísérleti robbantást 1996. január 29-én hajtották végre, ezután a francia kormány bejelentette, hogy csatlakozik az atomcsend egyezményhez. Az ottani polinéz népek azóta PERTÁRSASÁGOT is alakítottak, és már MILLIÁRD DOLLÁROS KÁRTÉRÍTÉSRE PERLIK A FRANCIA ÁLLAMOT! (Kérdés, mire jutnak vele…)
Kínával nem tudom pontosan, mi a helyzet, mert lusta voltam utána nézni, hogy most végül is beadták-e már a derekukat, vagy továbbra is robbantgatnak még…?
Észak-Koreáról pedig remélem, mindenki hallott már…
De vissza a lényeghez.
Valójában tehát NEM 18 éven át folytak a nukleáris kísérleti robbantások a FÖLD LÉGKÖRÉBEN, hanem CSAKNEM 50 ÉVEN ÁT!
Ami az úgynevezett „nagy bumm”-ok robbanási hatóerejére vonatkozó kijelentésemet illeti, hogy tehát volt, nem is egy 20 MT körüli bomba (ez, mint azt korábban már leírtam, cca. 1 300-szor nagyobb hatóerő, mint a ’45-ben Hirosimára ledobotté!), szóval úgy tűnik, hogy „csak” három olyan bomba volt, amely az általam megadott érték-tartományba „esik”:
● egy 10 400 kT-s (ez egyenlő 10,4 MT-val), valamint
● egy 15 000 kT-s (ez 15 MT-val egyenértékű),
● és volt egy 57 000 kT-s „babuska” is (azért babuska, mert Szovjet darab volt a „kicsike”),
az viszont 57 MT, és az több mint 2 x 20 MT...!
Ez utóbbi már akkora pusztító erőt képviselt, hogy ha amennyiben az mondjuk Európa közepén (Magyarországon) robbant volna fel, akkor MAGYARORSZÁG TELJES LAKOSSÁGA MINDENESTÜL ELPUSZTUL, EURÓPA PEDIG MIN. 10 000 ÉVIG LAKHATATLANNÁ VÁLIK...!
Fel vagytok ezt képesek fogni, "paleo"-havők...?!
Ide javaslom megnyitni a [link]
Wikipédia oldalt! Ha az megvan, érdemes legördülni a: „Jelentősebb atomrobbantások” című fejezethez, ott látható lesz az a táblázat, amelyből az adatokat ide idéztem, — tanulságos lesz, ígérhetem!
A LEGFONTOSABB RÉSZEK
1. Egy video
Ezt aztán már TÉNYLEG mindenki szíves figyelmébe ajánlom, mert DÖBBENETES lesz…!
A hyper-text protokoll címe:
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=WAnqRQg-W0k..
Megjegyzés: ha netalán-tán nem indulna el, akkor UPDATE-et kíván az aktuális video-nézegető szoftver! (Tudom, ez a számítógép-kultúrában kevésbé járatosaknak esetleg problémát okozhat, de egy közeli „gépőrült” biztosan segít majd.)
Konklúzió: 1945. ÓTA NEM LÉTEZIK „EGÉSZSÉGES” ÉLELMISZER vagy „EGÉSZSÉGES” TÁPLÁLKOZÁS! VILÁGOS?!
Csak törekedni lehet egy valamelyest egészségesebb létezésre, de a „paleo” - mint "módszer" -
NEM VINDIKÁLHATJA MAGÁNAK A JOGOT, hogy ebben a vonatkozásban „ő” az egyedüli és kizárólagos „megváltó”!
2. A „paleo” étkezés-„kultúráról”, mint egyfajta „életmódról”
2.1. Hosszabb távon NEM MŰKÖDHET, mert HIÁNYBETEGSÉGE(KE)T, ill. TESTI RENDELLENESSÉGEKET OKOZ(HAT)!
Pl.:
● calcium-hiány
● izom-sorvadás (akár szív-izom sorvadás is!)
● anorexia
stb.
2.2. Önellentmondásos (hasznosság megkérdőjelező)
Pl.:
● farkaséhség étkezés UTÁN…(?)
● A vörös húsok, zsíros ételek (általatok nem javasolt) rendszeres és az átlagosnál nagyobb mennyiségű fogyasztása bizonyos daganatos megbetegedések kockázatát is fokozhatja AZ ÉTREND TARTÓS KÖVETÉSEKOR!
● nevetségesen kizáró olyan élelmiszer-feldolgozási eljárásokkal szemben, mint pl. a főzés, amely(ek) talán már 100 000 (százezer) éve használatosak az emberi fajnál! (Pl.: a zöldségek jó részének tiltása [kivéve: paradicsom, paprika, padlizsán, a reális paleóban benne vannak egészséges emberek számára])
2.3 Diszkriminatív olyan élelmiszer-alapanyagokkal szemben, amelyek a „normális étkezéshez ELENGEDHETETLENEK, és a kizárásuk a 2./1. alatti következményekkel járhat!
2.3. A „metodika” egy átlag magyar állampolgár számára MEGFIZETHETELENÜL DRÁGA, mivel a „paleo”-zás nyilvánvalóan MIN. 3-SZOR ANNYI HÁTTÉRFEDEZETI TŐKÉT IGÉNYEL, mint a „hagyományos” élelmezés!
2.3.1. Társadalmi szakadék növelő hatású, aki ugyanis anyagi erejénél fogva nem teheti meg, hogy használja, az KIREKESZTETTNEK érezheti magát, ha nincs tisztában azzal, hogy hagyományos módon is elérheti ugyanazt, mint „paleo”-val!
Elég ennyi?
Dixi!
U.i.: Kíváncsian várom a reagálásokat…
Különben, hogyan gondolhatja egy NÉVTELEN jegyzetelő, hogy itt hiteles lehet ebben a témában...?!
Dixi!
Ez a robbangatásos témát szerintem egy olyan fórumon kéne megtárgyalnod, aminek ez a témája.
Egyébként, én nem sértegettelek úgy mint te engem.
Továbbá ez egy anonim fórum, így név nélkül írnak benne...EZ A LÉNYEGE!
De az, hogy egy fórum anoním az nem jelenti azt, hogy nem lehet kulturáltam beszélgetni, sértegetés és személyeskedés nélkül.
Anonim fórumon sem szoktam trollá vállni.
A paleo kritikád pedig egyértelműen arról árulkodik, hogy a legalapvetőbb dolokkal sem vagy tisztában vele kapcsolatban.
Ez a kedvencem: " ● nevetségesen kizáró olyan élelmiszer-feldolgozási eljárásokkal szemben, mint pl. a főzés, amely(ek) talán már 100 000 (százezer) éve használatosak az emberi fajnál!"
Könyörgöm ezt honnan szedted?
Szerinted egy paleo egész nap csak nyers húst csócsál?
Ez a másik "(Pl.: a zöldségek jó részének tiltása [kivéve: paradicsom, paprika, padlizsán, a reális paleóban benne vannak egészséges emberek számára])"
Hogy a paleo tíltja a zöldségeket, kivébe PONT EZEKET?
2.3. A „metodika” egy átlag magyar állampolgár számára MEGFIZETHETELENÜL DRÁGA, mivel a „paleo”-zás nyilvánvalóan MIN. 3-SZOR ANNYI HÁTTÉRFEDEZETI TŐKÉT IGÉNYEL, mint a „hagyományos” élelmezés!
Ez még nem lenne ok arra, hogy valamire azt mondd nem működik.
2.3.1. Társadalmi szakadék növelő hatású, aki ugyanis anyagi erejénél fogva nem teheti meg, hogy használja, az KIREKESZTETTNEK érezheti magát, ha nincs tisztában azzal, hogy hagyományos módon is elérheti ugyanazt, mint „paleo”-val!
Mutass nekem egy hagyományos úton meggyógyult embert!
Senki sem állítja, hogy ez az egyedül üdvözítő módszer. Van sok olyan, ami használ pl. nyers diéta.
attól, hogy van több működő még szintén nem következik, hogy a paleo nem működne...
A hiány betegségekkel kapcsolatban sem ártan amég kicsit utánaolvasnod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!