Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » A töltött káposzta paleo?

A töltött káposzta paleo?

Figyelt kérdés
2013. jún. 6. 14:41
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
50%

2. Nyilvánvalóan MŰKÖDHET a „diéta” –, ahogyan a 19-es nevezi. Ideig-óráig, egy-két évig bizonyosan. Ám, ha mostantól fogva CSAK ABBAN (t.i. a paleolit-„diétában”) bízik, és úgy tekint rá, mint valami „megváltásra”, és minden más tényezőt (értsd: étkezés- és mozgás-kulturális tényezőt) negligál (vagy csak „esetlegessé” degradál), akkor IGEN NAGYOT CSALÓDHAT! Korábbi jegyzetemben ERRE próbáltam rávilágítani. (Igaz, kissé áttételesen tettem, és ez az áttételezés okozhatta, hogy azt a „rávilágítást” a kevésbé szöveg-érzékeny [értsd: kevésbé olvasott] emberek nem érzékelték tisztán…) Aki ugyanis úgy gondolja (úgy gondolta), hogy én KIZÁRÓLAGOSAN ISTENÍTENÉM A RÁNTOTT-HÚS EVÉST, olyannyira, hogy EGÉSZ NAP, REGGELTŐL ESTIG, CSAK ÉS KIZÁRÓLAG AZT IS ENNÉK, az lüke!

2.1. Tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy a magvak, a zöldségek, a gyümölcsök NÉLKÜLÖZHETETLEN ÖSSZETEVŐI az egészséges és tápanyagdús táplálkozásnak! Csakhogy mindezeknek, vagyis a magvaknak, a zöldségeknek, a gyümölcsöknek, és a különféle, speciális gyümölcsleveknek, meg egyéb étel-„különlegességeknek” a KIZÁRÓLAGOSSÁ TÉTELE – amiről a „paleo” szól –, az nem normális! A táplálkozás HARMÓNIÁJA az üdvözítő! Ám, ha azt nem egészíti ki – méghozzá EGYENRANGÚAN – a mozgásformák harmóniája, akkor az egész ASZKÉTIZMUSBA CSAPHAT ÁT! Persze, egy aszkéta is élhet, akár 120 évig, mint amiként (állítólag) Sziddhárta Gautama Buddha is egykoron, de csak meg kell nézni a róla készített szobrokat: csont és bőr, mindegyiken! Én azért EZT az aszkétizmust kerülném…

3. A 19-es ezt írta: „Paleo előtt és utána pont ugyanannyit mozogtam. Paleo előtt mégis beteg voltam, diéta váltás után már nem voltam beteg. Akkor ezt magyarázd meg! És mielőtt felhoznád, hogy szart ettem előtte és sokat belőle...hát nem. Vékony voltam előtte-utána is és nem szart ettem, hanem azt amit egészégesnek hírdetnek.”

Nos, megkocáztatom (javítson ki a 19-es, ha tévedek, bár bizonyíték nélkül…): nyilván NEM ÚGY és NEM OLYAN VÁLTOZATOSAN MOZGOTT „paleo” előtt, mint KELLETT VOLNA…! Az a javulás pedig, amit érzékel (és egyértelműen a „paleo” számlájára írja), talán akkor is létrejött volna, ha MÁSKÉNT (összetettebb és változatosabb mozgásformákban) mozog – és még EGYENRANGÚSÍTOTT zöldség-gyümölcs fogyasztást is beiktat!

4. Mindig kell valami „ÚJ” ŐRÜLET! Csak visszautalok a pár évvel ezelőtti (tyúk-)TOJÁS-ELLENES HISZTÉRIÁRA! Azt kezdték vartyogni (leginkább az USA-ban), hogy a (tyúk-)tojás növeli a koleszterinszintet, amiért is (ott) ELSŐ SZÁMÚ KÖZELLENSÉGGÉ kiáltották ki! Aztán kiderült, hogy vissza az egész!, mert a tojás a „rossz” (LDL) koleszterin mellett a „jó” HDL-koleszterin vérszintjét is emeli, és a kettő egyensúlya kedvező lehet! (Nyilván nem kell 20 darab tojást megenni, egyszerre...) Ma pedig ott tartunk, hogy már az amerikaiak is elismerik: TÉVEDTEK! Mi több, azt is beismerik, hogy a (tyúk-)tojás önmagában egy TÁPANYAG- és VITAMIN-BOMBA! Olyan „szer” tehát, amely NÉLKÜLÖZHETETLEN AZ EMEBRI SZERVEZET SZÁMÁRA! (Lásd még: [link]

5. Azt írja a 19-es „Sosem értem valaki miért a hülye teóriát ragozza és köt bele minden részletébe, azt meg nem látja hogy mennyi embert szabadított meg a bajától.”

Hja, kérem, ha egy teória „hülye”, akkor azt ragozni illik…! Nem kell hülye teóriákat kiötleni, és akkor nem lesznek ragozva… Ennyi.

6. Tévedés (és ezt már a névtelen 20-as jegyzetelőre is reagálom), hogy a mozgás mindössze csak 20%-nyit járulna hozzá az egészséges élethez! SOKKAL NAGYOBB ARÁNYBAN ÉRVÉNYESÜL! Illetve, sokkal nagyobb arányban kellene, hogy érvényesüljön… Persze, nem mindegy, milyen mozgásformáról beszélünk… Édesanyám mindig azzal jött, ha felróttam neki, hogy: de hát fiam, mozgok én eleget…!, csakhogy passzívan tette!: jött-ment a lakásban (amíg tehette, amíg a mozgásszervi és egyéb bajai engedték), meg nyaranta lement Csokonyavisontára (az egy gyógyfürdő-hely, a déli országrészben), ám arra már sehogy sem tudtam rávenni, hogy tanuljon meg úszni, vagy hogy legalább egy fél órácskát tornázzon, nap-mint-nap…!

2013. jún. 10. 14:27
 22/46 anonim ***** válasza:
51%

Azt hiszem vannak beszélgetések, amikbe kár az energia :-).

Ez most egy ilyen azt hiszem ;-D.

Minden esetre a töltött káposzta paleo ;-) és válljék egészségedre kedves kérdező :-D!

2013. jún. 10. 17:54
 23/46 anonim ***** válasza:
32%

Kedves „Andizsuzsi”! Vettem egy jó nagy levegőt…!

BEVEZETÉS

Először is arra reagálok, hogy: „Intelligens ember pedig nem ordít, hanem érvel, ha vitatkozik.”

Nos, AZ INTELLIGENS EMBER IS ordít, ha VISSZÉLNEK A NEVÉVEL, vagyis ha: OLYAN LÁTSZATOT KELT egy NÉVTELEN SENKIHÁZI (lásd 19. sz. alatt!), mintha az intelligens ember írta volna azt a jegyzetet! (Na, meg akkor is ordít az intelligens embör — pláne, hogy ordít —, ha egy tehén rálép a lábára…!)

Arról pedig már korábban is nyilatkoztam itt, eme platformon, hogy a NYOMTATOTT NAGYBETŰS ÍRÁSMÓD, az NEM KIABÁLÁS! (Lásd: gyakorikerdesek.hu — „Hogyan nyaljak be a matek tanáromnak?” kérdésre adott 7. sz. válaszomat — hyper-text protokoll címe: http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdesek..

Ugyanott utaltam arra is, hogy ENNEK A PALTFORMNAK A HIÁNYOSSÁGA (t.i. az, hogy nem lehet benne formázott [értsd: dőltbetűs v. vastagított etc.] szöveget bevinni) késztetett és késztet most is arra, hogy ahol KIEMELTEN FONTOSNAK TARTOM, ott a nyomtatott nagybetűs írásmódot alkalmazzam!

TÉMA-FELVEZETÉS

Kedves „Andizsuzsi”! Vettem a FÁRADSÁGOT (tehát NEM a „fáradtságot”, amiként azt Te írtad…, merthogy NEM valami „fáradt” dolgot vettem a kezembe, azért, hogy válaszoljak neked, hanem FÁRADOZTAM annak érdekében, hogy azt megtegyem! Vagyis itt NEM egy tárgyesetű melléknévi igeneves mondatszerkezetről, hanem egy műveltető képzős igei mondatszerkezetről van szó [amely egyébként a mondat-struktúrában a „tárgyat” képezi], vagyis a kifejezést e szerint kell [kellett volna] alkalmaznod! Világos és érthető a különbség?!), szóval vettem a fáradságot, hogy ALAPOSABBAN utánanézzek ennek a hmmm…, paleo-őrületnek. (Eddig is annak tartottam, de most már teljességgel bizonyossá vált a számomra, hogy: SZÍNTISZTA MONETÁRIS [„pénzügyi”] SPEKULÁCIÓ!

TÁRGYALÁS

Forrás (az általam tett megjegyzések nélkül…): [link]

1. A Paleo diéta előnyei [Tehát DIÉTA IS — lásd még: [link] nemcsak egy „életforma”, ahogyan „Andizsuzsi” rótta fel nekem, rámripakodva…! — B-R. B.]

1.1. Az étrend nagy mennyiségben tartalmaz zöldségeket és gyümölcsöket, halakat. [Nagyon jó, de… — A magyarázatot lásd lejjebb! — B-R. B.]

1.2. Az étrend segítségével elkerülhető lehet az étkezéseket követő farkaséhség. [Hogy micsoda?: étkezés UTÁNI farkaséhség? Én csak ELŐTTE vagyok „farkaséhes”, mit egy róka, ha-ha-ha… — B-R. B.]

1.3. A vitamin és ásványi anyag kiegészítés biztonságosabbá és kímélőbbé teszi az étrendet, a módosítások a szív- és érrendszer, csontok és az emésztőrendszer épségét is segíthetnek megóvni. [Ez is jó, de VAN ERRE JOBB metodika is!, éspedig: napi 3-3,5 deci, JÓ MINŐSÉGŰ vörösbor! (Nem több…) — B-R. B.]

2. A Paleo diéta hátrányai

2.1. Ha kihagyod a tejet és a tejtermékeket az étrendből, gyorsabb lehet a fogyásod, de valószínűleg nem viszel be a szervezetbe elegendő kalciumot.

[Hát ez nagy gond…! A Ca ugyanis LÉTFONTOSSÁGÚ — hogy úgy mondjam: CSONTKEMÉNY fontosságú — a szervezetnek! — B-R. B.]

2.1. AZ ÉTREND TUDOMÁNYOS HÁTTERE CSAK RÉSZBEN MEGALAPOZOTT

[kiemelés tőlem — B-R. B.], az ősi étrend pontos másolása lehetetlen: soha nem fogsz rendszeresen csigákat, hernyókat, lárvákat, sáskákat és más ősi csemegéket falatozni, hiába népszerűek ezek a furcsa fogások pl. Afrikában és Ausztráliában! [No comment… — B-R. B.]

2.2. A vörös húsok, zsíros ételek (általunk nem javasolt) rendszeres és az átlagosnál nagyobb mennyiségű fogyasztása bizonyos daganatos megbetegedések kockázatát is fokozhatja AZ ÉTREND TARTÓS KÖVETÉSEKOR!

[kiemelés tőlem — Ez a hír aztán qrvára szarul hangzik! Vagyis: ha valaki rendszeresen és az átlagosnál nagyobb mennyiségben fogyaszt vörös húsokat és zsíros ételeket (amit persze TI nem javasoltok), és emellett még „paleozik” is, akkor NAGY VALÓSZÍNŰSÉGGEL RÁKBETEG LESZ! Következtetés: ha nem „paleozok”, ám rendszeresen és az átlagosnál nagyobb mennyiségben fogyasztok vörös húsokat és zsíros ételeket (amit persze TI nem javasoltok), akkor KEVESEBB ESÉLLYEL LESZEK RÁKBETEG! Értem: NEM FOGOK „PALEOZNI”! — B-R. B.]

3. A alább következőkben a Wikipédiából, a szabad encikllopédiából idézek ( [link]

Megengedett [t. i. a paleolit(-diétában, ill, étkezésben) — B-R. B.]:

• Gyümölcsök (kivétel, mert gyorsan felszívódó szénhidrátot tartlamaz)

[Ez egy értelemzavaró bejegyzés, a Wiki-ben sajnos így olvasható… — B-R. B.]

• Zöldségek (kivéve: paradicsom, paprika, padlizsán, a reális paleóban benne vannak egészséges emberek számára)

[Az én étkezésemben MINDEGYIK benne van! És már miért is ne lenne benne. — B-R. B.]

• Állati húsok, zsírok

[Ez mintha bizonyos mértékig ELLENTMONDANA a 2.2. pont alattinak… — B-R. B.]

• Halfélék, tenger gyümölcsei

[Nagyon jó, mert én EZEKET „paleozás” nélkül is IMÁDOM…! De… — A magyarázatot lásd lejjebb! — B-R. B.]

• Tojás

[JÉÉÉ…! Hurrá! — B-R. B.]

• Olajos magvak/csonthéjas gyümölcsök (mandula, kesudió, törökmogyoró, pisztácia, fenyőmag, dió, tökmag, gesztenye stb.)

[Nagyon jó, mert én EZEKET IS IMÁDOM…, „paleozás” nélkül is…! — B-R. B.]

• Hidegen sajtolt növényi olajok (olívaolaj, kókuszzsír)

[O. K.! Ez nálam is „kívánatos”, „paleozás” nélkül is… — B-R. B.]

• Gombák

[Dettó — B-R. B.]

Tiltólistán amire "érzékeny" az ember (emésztés, egészségügyi kihívás) és még:

• Gabonafélék (búza, árpa, köles, zab, rizs, vadrizs, rozs, kukorica, cirok, stb.) glutén, lektin, gyorsan felszívódó szénhidrát miatt

[Na ez, SZÍNTISZTA BAROMSÁG! Sztem egy átlagos (nem nyavalyás és beteg) ember számára EZEK IS „javallottak” (kivéve a vadrizs+cirok…) — B-R. B.]

• Hüvelyesek (babfélék, borsók, szója, amerikai mogyoró, stb.) glutén, lektin, gyorsan felszívódó szénhidrát miatt

[Dettó, mint előbb! — B-R. B.]

• Tej és tejtermékek (reális paleolit étrend megengedi a kemény sajtokat) a tej összetevői miatt

[Jé, de érdekes…! — B-R. B.]

• Szolanin vagy lektin tartalmú zöldségek (burgonyafélék, paradicsom, paprika)

[Na EZ IS, SZÍNTISZTA BAROMSÁG! Sztem egy átlagos (nem nyavalyás és beteg) ember számára EZEK IS „javallottak” — B-R. B.]

• Hidrogénezett növényi olaj, transzzsír, margarin

[Na és…? Ezt már 30 éve tudjuk…! — B-R. B.]

• Cukor

[Sztem, egy átlagos (nem beteg) ember számára a NORMÁLIS cukorbevitel NEM JELENTHET GONDOT! — B-R. B.]

• Készételek

[NA NE TESSEN MÁN RÖHÖGTETNYI…! Ez SZÍNTISZTA FAJBAROMSÁG! Komolyan gondolja, akár egyetlen „paleo”-őrült is, hogy a paleolit-kor jelentős (több százezer évre tehető) hányadában élt ősemberek NEM ETTEK VOLNA FŐTT ÉTELT?! A tűz már legalább 500 000 éve „feltaláltatott”…! — B-R. B.]

És most jöjjön néhány elkeserítően száraz tény…

4. 1945. óta NINCS OLYAN, HOGY: „EGÉSZSÉGES” ÉTREND! Miért is? Felvázolom.

4.1. Az atomhatalmak 1945-től 1998-ig TÖBB MINT 2000 KÍSÉRLETI ROBBANTÁST HAJTOTTAK VÉGRE [kiemelés tőlem — B-R. B.], mely során TÖBB MILLIÓAN HALTAK MEG VAGY LETTEK BETEGEK A RADIOAKTÍV SUGÁRZÁSTÓL [kiemelés tőlem — B-R. B.]. A szörnyűségek mellett azonban hatalmas érdeklődés övezte a kísérleteket. Amerikában voltak olyan hónapok, amikor Hollywoodban film-nyersanyaghiány miatt álltak a stúdiók, mert az összes raktáron lévő filmet egy-egy kísérlet dokumentálására használták. Az egyik leghíresebb atomfotós, Michael Light nemrég könyvet jelentetett meg az amerikai kísérleti robbantásokról. A fotós managere elmondta, hogy az egykori hadi fényképész a kiemelkedő emberi barbárságnak szeretett volna emléket állítani 100 nap című albumával.

Forrás: [link]

4.2. 1945. és 1998. között több mint 2000 atomrobbantást hajtottak végre a Földön. Ebből több mint 1000 robbantás az USA, 700 feletti pedig a Szovjetunió nevéhez fűződik. A nukleáris robbantások száma, gyakorisága és a robbantásokat végző állam látható a linkként elérhető animált térképen: [link]

Forás: [link]

5. 1945-től 1963-ig A FÖLD LÉGKÖRÉBEN KORLÁTOZÁS NÉLKÜL (tehát nem a föld alatt!) történtek az atomrobbantások!

Vagyis tehát: 18 ÉVEN ÁT VALÓSÁGOS ATOMHÁBORÚ FOLYT EZEN A BOLYGÓN!

Ezen „kísérleti” robbantások közül pedig EGYETLEN EGY SEM volt kisebb hatóerejű, mint az 1945-ben Hirosimára ledobott, cca. 15 kT robbanóerejű bomba! Hogy jobban érzékeltessem: a 15 kt az 15 000 tonna trinitro-toluol [TNT] felrobbanási erejével egyenértékű…!

Nem semmi, ahogy mondani szokták…! De a Föld nyílt légterében végrehajtott atombombák között volt nem is egy, amely 20 Mt robbanóerővel bírt! Ez azt jelenti, hogy azoknak a bombáknak a hirosimainál több mint 1 300-szor volt nagyobb a pusztító erejük!

FEL KÉPES EZT FOGNI EGY „PALEO”-HÍVŐ?!

5.1. A II. világháború, különösen az 50-es évek atombomba-robbantási kísérletei után mindenki számára egyre inkább világossá vált a világűr szennyezésének, az atomerő ember- és környezetpusztító felhasználásának a veszélye. Ezzel szemben csak az atombombarobbantáshoz szükséges kapacitással rendelkező országok kölcsönös megegyezése jelenthetett biztosítékot. Az atomhatalmak által 1963-ban aláírt megállapodást nevezik atomcsend-egyezménynek. Az egyezmény szerint amelyhez minden állam csatlakozhat, s eddig több mint száz ország már csatlakozott - a szerződő felek minden robbantási kísérlettől tartózkodnak, kivéve a föld alattit, amelyet a jelenlegi eszközökkel nem lehet megbízhatóan ellenőrizni. Az egyezményt Franciaország és a Kínai Népköztársaság nem írta alá, mert folytatni kívánták atomerejük fokozását. Az egyezmény továbbfejlesztéseként a SZU és az USA megállapodtak abban, hogy csökkentik a hadászati célokat szolgáló hasadóanyag-termelésüket, s ilyen anyagot nem juttatnak a világűrbe. 1975-ben a SZU javasolta az ENSZ-nek, hogy kössenek nemzetközi egyezményt az atomfegyver-kísérletek általános betiltására. 1976-ban a két nagyhatalom szerződést írt alá, amely kimondja: tilos a 150 kilotonna feletti, békés célú föld alatti robbantás. Egyúttal kötelezettséget vállaltak, hogy ezután csak előre bejelentett, föld alatti robbantásokat hajtanak végre.

5.2. Hosszas tárgyalások után 1963. augusztus 5-én, a Szovjetunió, az Amerikai Egyesült Államok és Nagy-Britannia képviselői Moszkvában aláírták a nemzetközi atomcsendegyezményt (Nuclear Test Ban Treaty), amely megtiltja az atombomba kísérleteket a légkörben, a világűrben és a víz alatt.[1] Az amerikai szenátus szeptember 24-én ratifikálta, az egyezmény 1963. október 10-én lépett életbe.[2][3] Az egyezményhez azóta több mint száz ország csatlakozott, viszont Kína és Franciaország máig sem.

2013. jún. 11. 18:42
 24/46 anonim ***** válasza:
32%

Hölgyeim és Uraim!

Amint azt itt dokumentáltam, 1945. és 1963. között tehát KOMPLETT LÉGKÖRI ATOMHÁBORÚ ZAJLOTT LE EZEN A BOLYGÓN!

Az EGÉSZ BOLYGÓ SUGÁRSZSENNYEZETTÉ VÁLT, AKÁR HISZI EZT VALAKI, AKÁR NEM!

NINCS TEHÁT „egészséges” étrend! Világos?!

Minden étkünk, amit csak megtermelünk: SUGÁRSZENNYEZETT talajban, SUGÁRSZENNYEZETT vízzel „táplálkozik” — és mi AZOKAT az étkeket esszük…!

NINCS TEHÁT „egészséges” étrend! Világos?!

Lehet és kell is persze TÖREKEDNI egy egészségesebb életvitelre, de EHHEZ NINCS SZÜKSÉG a „paleo”-szemfényvesztésre! (Sztem az AIKIDO, az egy ÉLETFORMA…!)

BEFEJEZÉS

A mai tinédzser és kamasz, valamint fiatal felnőtt korosztálynál nap-mint-nap gyakorta látom, hogy firgetik-forgatják a fejüket, izgetik-mozgatják a karjukat, mintha feloldani szándékoznának egy görcsöt, ami azt a testrészüket bántja… És valóban!

Hölgyeim és Uraim!

Mit gondolnak, miért, és főleg: MITŐL van ez…?! Megmondom: a fent említett atomháború következménye! Az egész szervezetük — leginkább pedig a csontrendszerük — TELÍTVE VAN a nukleáris kísérletek nyomán a Föld légkörébe kiszóródott SUGÁRZÓ ANYAGOKKAL — legfőként: stronciummal, thoriummal és rádiummal!

Én NEM EMLÉKSZEM ARRA, HOGY GYERMEKKOROMBAN AKÁR CSAK EGYETLEN EGYSZER IS csináltam volna olyasmit, amiről a BEFEJEZÉS első mondatában említést tettem…! Meg is mondom az okát, hogy miért nem tettem sem én (sem talán egyetlen kortársam sem) ilyesmit, anno, kiskamasz és kora-felnőtt koromban, vagyis a 8-tól 25-28 éves korom között kiterjedő időben (és nyilván korábban sem), vagyis nagyjából: 1963. és 1982. között.

Azért nem tettem ilyesmit, mert az Édesanyám szervezetében a velem való várandóssága idejéig és az alatt, még NEM HALMOZÓDOTT FEL OLYAN MÉRTÉKBEN az előbb említett nukleáris „hulladék”-anyag (noha már ős is csaknem 10 éven át kapta azt az „ajándékot”...), amely felhalmozódást később nekem a vérén keresztül átadhatott volna!

Az én korosztályom azonban már nem volt ilyen szerencsés! A mi szervezetünk az eltelt évtizedek alatt TELÍTŐDÖTT a nukleáris szennyezőanyagokkal! És mi ÁTADJUK (átadtuk) ezt a szennyeződést az utánunk jövő generációnak — vagyis a GYEREKEINKNEK! Ők pedig majd továbbadják azt a saját gyerekeiknek!

Ma már én is nyekergek-nyikorgok it-ott, és igazából CSAK A MOZGÁS — az aktív mozgás — az, ami segíthet ezen valamelyest! (Ne jöjjön most nekem senki se azzal, hogy: de hát erről szól a „paleo”…!)

Értem én — és bizonyos fokig el is fogadom — a paleolit-étkezési „kultúra” előnyeit, de a helyzet az, hogy:

1. 1945. óta NINCS OLYAN, HOGY: „EGÉSZSÉGES” ÉTREND! (az indoklást megtettem!)

2. Amiről a „paleo” szól, vagyis ami belőle tényleg hasznosítható, az SZOKVÁNYOS ÉTKEZÉSI KULTÚRÁVAL, valamint AKTÍV SPORTTAL (futás, úszás, küzdő-sportok stb.) IS megvalósítható! Mindössze ÉSSZERŰEN kell táplálkozni: sót kerülni, (répa-)cukrot nem merőkanállal habzsolni, nyershúst lehetőleg nem enni, a kiadós húsételeket módjával fogyasztani stb. Mindezt azonban úgy, és ahogyan a „paleo” húkusz-pókusz teszi… — NEVETSÉGES! (Csak zárójelben mondom: ha a „paleo”-ban — ahogyan „Andizsuzsi” mondta — szó sincs gyümölcslevekről, akkor MIT ÉR AZ EGÉSZ?! SEMMIT! A gyümölcslevek fontosak [ha mégoly’ nukleáris-szennyezettek a „gazda”-gyümölcsök, akkor is…]) A FOLYADÉK-BEVITEL ÉLETFONTOSSÁGÚ! Azt nem lehet CSAK ÉS KIZÁRÓLAG csapvízzel (vagy annak valamely változatával) megoldani!

3. Ez az egész „paleo”-mizéria voltképpen EGY ÚJ VALLÁS! Olyan vallás, ami HITTÉTELEKET szajkóz és próbál sulykolni a fejekbe! Hittételekkel azonban nem érdemes vitatkozni…

A „hívőknek” viszont nem árt néhány dolgot TISZTÁBBAN LÁTNI…!

Erről szólt ez a jegyzetem.

Dixi!

u.i.: A jegyzetem kettévágása azért volt szükséges, mert ez a nyamvadt portál NEM VOLT KÉPES egyben befogadni azt...!

2013. jún. 11. 18:44
 25/46 anonim ***** válasza:
32%

Helyreigazatás a 25-ös jegyzet legelejéhez:

Természetesen NEM "visszélnek", hanem: VISSZAÉLNEK, úgy a helyes...!

2013. jún. 11. 18:47
 26/46 anonim ***** válasza:
50%

Második helyreigazítás, a 25. jegyzet 3. ponjához:

a tényleges Wikipédia-lokalitás: [link]

2013. jún. 11. 18:54
 27/46 anonim ***** válasza:

Kedves Baksai-Róka Béla,

Javaslom, ha beteg leszel (tegyük fel rákos, vagy "csak" cukorbeteg, BÁR ez esetedben "szinte kizárt")AIKIDO-zz sokat, fuss, mozogj, igyál sok gyömölcslevet és vizet és használd a "SZOKVÁNYOS ÉTKEZÉSI KULTÚRÁT". Aztán majd drukkolok, hogy gyorsan meggyógyulj!

Sok sikert kívánok hozzá!

Addig is van, hogy valakinek a paleo helyett már egy pszichiáter is sokat tudna segíteni...

Továbbá "a kevesebb néha több", ezen is elgondolkodhatsz, hiszen sok időd van úgy tűnik...

2013. jún. 12. 16:18
 28/46 Andizsuzsi ***** válasza:

Jézus, ember! Mit szedsz?

A fáradtságért elnézést mindenkitől, tényleg súlyos hiba volt.

2013. jún. 12. 16:38
 29/46 moosenstein ***** válasza:

Baksai-Róka Béla - en nagyon elveztem az esszedet! :) Koszonom!

Amugy eddig meg nem tekintettem ugy a sok kiserleti robbantasra, mint ahogy te teszed. Nagyon erdekes az atomhaboru koncepciod.

2013. jún. 12. 16:57
 30/46 anonim ***** válasza:

Sztem, Ti (értem ez alatt a „paleo”-hívőket) ROSSZABBAK VAGYTOK A „FÉNYEVŐKNÉL”...! Szemellenzőt viseltek, mint a lovak! (Már amelyik...)

Egyébiránt...:

Aki egy egyébiránt korrekt statisztikai elemzés minden lényeges szempont szerint monoton vészjósló eredményei láttán csökönyös következetességgel hurrá-optimista következtetésekre jut, az vagy elmebeteg, vagy notórius hazudozó, vagy megátalkodott manipulátor, vagy maga Orbán Viktor! (Esetleg mind a négy egy személyben + a „paleo”-sok mindannyian együtt…)

— Vulpes „Scepticus” Optimus Prætor (Baksai-Róka Béla)

2013. jún. 12. 17:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!