Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » A töltött káposzta paleo?

A töltött káposzta paleo?

Figyelt kérdés
2013. jún. 6. 14:41
1 2 3 4 5
 11/46 Andizsuzsi ***** válasza:
80%

" majd pont egy fehérje megemésztéséhez nem sikerült..."

Hát pont. Most mond, ilyen tökéletlenek vagyunk. Én legalábbis, te lehet, hogy javított változat vagy. 40 év múlva kiderül...

2013. jún. 7. 11:58
 12/46 A kérdező kommentje:
Én csak a testem jelzéseire figyelek. Soha nem voltam beteg, de mindig rosszul éreztem magam a bőrömben, a régi táplálkozásom mindig megfeküdte a gyomrom, gyakran puffadtam. Az új életmód teljesen új élményeket nyújt. :)
2013. jún. 7. 12:35
 13/46 anonim ***** válasza:
0%

Hogy a fenébe ne volna "paleo"...! Sőt, még a rántott borjúláb áfonyával, meg a magyaros csirkepaprikás tejfölös uborkasalátával, az is paleo...!

Ne röhögtess!

Hülye kérdéseket (olyat, amiről TUDOD IS, hogy hülye kérdés) miért teszel fel itt?!

Dixi!

2013. jún. 7. 12:39
 14/46 A kérdező kommentje:
miért lenne hülye kérdés?
2013. jún. 7. 14:09
 15/46 anonim ***** válasza:
30%

Osztom „Makoscsiga” (nagyon jó, tehát: "Mákoscsiga"!, nagyon jó!) véleményét (és mindazon NÉVTELENÜL jegyzetelőkét is [bár őtőlük azért hiányolok, legalább egy „bátor” nick-et…], aki (és akik) HELYÉN KEZELIK ezt a paleo-őrületet… Merthogy itt egy hasonló — mesterségesen gerjesztett, ÜZLETI HÁTTERŰ — baromságról van szó, mint a néhány év előtti TOJÁS-ELLENES világkampány esetében… Miért is?

Először is azért, amire „Makoscsiga” utalt: KI A FRANC VOLT OTT, AMIKOR A PALEO-KORABELI EMBEREK ÉTKEZTEK…?! Merthogy eredetileg igenis arra hivatkozva jött be, ez a TÖKKELÜTÖTT kampány, hogy az ősember EGÉSZEN MÁS KAJÁKAT EVETT, mint mi! No, de ki a franc vitatkozott ezzel valaha is? Sztem senki sem.

Az viszont TOTAL-FULL-MAXIMUM-OVERDRIVE BAROMSÁG, hogy a szervezetünk a kora-ősember idejétől (kérdés, mikortól is datáljuk ezt egyáltalán…?) még nem szokott volna hozzá, a „civilizált” étkekhez! (Kérdés, kit és mit is nevezünk civilizáltnak…?, merthogy Amazóniában [Brazília], Pápua-Új Guineán, valamint Ausztráliában JELENLEG IS élnek még ŐSEMBERI SZINTEN létező őslakos emberek, akik civilizáltnak is számítanak meg nem is, merthogy csaknem mezítelenül járkálnak a vadonban, viszont mobiltelefon lóg az oldalukon…, és esznek is bizony mindenfélét, pld.: „paleo”-szintű dolgokat - magvakat+leveleket+rovarokat stb. -, viszont jól megfűszerezett, „felcicomázott” ételeket is, ha elvetődnek egy városba…)

Látni kell, hogy EZ EGY SZÍNTISZTA ÜZLETI TRÜKK, semmi egyéb! Ennyi!

Ha a rántott hús nem volna megfelelő táplálék az ember számára, a KUTYA SEM ENNÉ MEG! És ezt akár szó szerint is értheti, bárki! Merthogy a kutyák IMÁDJÁK a rántott húst! Ha az nem volna megfelelő és egészséges a számukra (is), FELÉ SEM SZAGOLNÁNAK!

Most ne jöjjön nekem senki se azzal, hogy: de hát, ha folyton rántott húst esznek, elhíznak és érelmeszesedésben fognak kimúlni! Naná, hogy…!

Na, de ha a kutyák őseit nem háziasította volna magához az ember, ki tudja hány tízezer évvel ezelőtt, viszont a szavannán vagy a sztyeppén élő kutya-ősök KORLÁTOZÁS NÉLKÜL juthattak volna hozzá a nyershúshoz — mert az mondjuk csak úgy nőtt volna egy fán… —, vagyis, ha nem kellett volna nekik nap-mint-nap a préda után loholva fárasztani magukat ahhoz, hogy hozzájussanak a napi betevőhöz, AKKOR IS SZÍV-ÉRRENDSZERI ELMESZSEDÉSBEN MÚLTAK VOLNA KI! Merthogy NEM AZ a fő probléma, ha túlságosan tápanyagdús (értsd: zsíros, vagy szénhidrát-gazdag, esetleg tejszínes, cukros, csokoládés stb.) ételt eszel, hanem az, HA NEM MOZOGSZ MELLETTE ELEGET!

Ennyi!

Dixi!

2013. jún. 7. 14:58
 16/46 seepheerd válasza:
Az. A rómaiak óta.
2013. jún. 7. 17:07
 17/46 seepheerd válasza:
40%
B-RB megmondta a tutit :)
2013. jún. 7. 17:10
 18/46 moosenstein ***** válasza:
Ja, B-RB-nek sok a szbad ideje ;)
2013. jún. 8. 11:03
 19/46 anonim ***** válasza:
51%

Baksai-Róka Béla válaszára reagálva:

Szeretem az ilyen elméleti okoskodást.

Tök mindegy mi a teória és mit evett-nem evett az ősember. Ezt nem tudhatjuk teljesen ez így van és/de nem is csak erre alapoz a diéta mögötti elmélet!!! Ezt figyelmen kívül hagyod.

A dolog lényege, hogy ez a diéta működik, tökmindegy hogy tudjuk-e mit evett az ősember...

Paleo előtt és utána pont ugyanannyit mozogtam. Paleo előtt mégis beteg voltam, diéta váltás után már nem voltam beteg.

Akkor ezt magyarázd meg!

És mielőtt felhoznád, hogy szart ettem előtte és sokat belőle...hát nem. Vékony voltam előtte-utána is és nem szart ettem, hanem azt amit egészégesnek hírdetnek.

A paleo businessről meg, hát nyílván ez is üzlet egy idő után, mert igény is lesz rá. Néha nem rossz egy kis könnyítés, hiszen sok főzéssel jár, ami bazi fárasztó.

Bár persze megéri, hiszem fájdalmaktól kímél meg és jó életminőséget biztosít...a szó szoros értelmében.

De nem kell a paleo businessben részt venni...rajtam egyedül a piaci kofák kersenek sokat, nem a paleo business!

Sosem értem valaki miért a hülye teóriát ragozza és köt bele minden részletébe, azt meg nem látja hogy mennyi embert szabadított meg a bajától.

De úgy tűnik a világ már csak ilye :-).

Szóval értem én hogy támadod, mert az jó szórakozás.

Tedd, ha ez téged örömmel tölt el.

Egyben jegyezd meg azt is, ha majd egyszer szarul leszel esetleg azért kipróbálhatod, hátha segít majd neked is!

;-)

2013. jún. 9. 10:16
 20/46 anonim válasza:
75%

,,rántott hús nem volna megfelelő táplálék az ember számára, a KUTYA SEM ENNÉ MEG! És ezt akár szó szerint is értheti, bárki! Merthogy a kutyák IMÁDJÁK a rántott húst! Ha az nem volna megfelelő és egészséges a számukra (is), FELÉ SEM SZAGOLNÁNAK!,,

És a gumicukor? Azt a kutya is szereti, fagyit, csokit stb. Még a saját vagy más kutya ürülékét is megeszi olykor... A hagymát viszont nem. Ez nem volt túl jó példa. A rántotthús fehérje tartalmú. Inkább egy rántotthús mint egy adag mákostészta....

----------------------------------------------------------

,,Merthogy NEM AZ a fő probléma, ha túlságosan tápanyagdús (értsd: zsíros, vagy szénhidrát-gazdag, esetleg tejszínes, cukros, csokoládés stb.) ételt eszel, hanem az, HA NEM MOZOGSZ MELLETTE ELEGET!,,

Eleve a zsíros, szénhidrátos, cukros stb ételt nem lehet tápanyag dús ételnek nevezni!!!

A mozgás csak 20%ban számít a helyes életmódban. A kaján 80% múlik. Ha valaki sok, több ezer kalóriás szénhidrátot eszik, akkor egész nap a konditerembe kell legyen, hogy leadja a plusz kalóriákat és aztán csodálkozik ha rosszul lesz elájul, nem csak a fáradtságtól. Hanem mert a vitaminok, ásványianyagok... hiányoznak a szervezetből

... a Tápanyag.

Kedves kérdező!

Minden diéta csak egy segítség a helyesebb életmód kialakításához vagy rátalálásához. Nem kell semmit szigorúan betartani katonásan, csak egy olyan rendszert megtartani ami a legjobb neked. Ha ez a Paleo akkor azt.

Minden szervezet próbálja magát fenntartani valahogy, alkalmazkodik a ,,civilizált ételekhez,, mert nincs más lehetősége. Tehát lehet elél egy ember pl. csak gumicukron is vagy kakóscsigán(egy ideig) mert azt tömik belé, de nem ez a legjobb számára. Aki ismeri az anatómiát és hogy mire van szüksége egy emberi szervezetnek az fogja tudni saját maga felállítani saját diétáját. Diéta=Étrend. Ne hallgass arra aki el akar tántorítani a diétádtól ha úgy látod ez a legmegfelelőbb számodra. Saját szervezetedért te vagy a felelős mint ahogy az egészségedért is. Ha mások hasznot húznak abból hogy híreszteljék ezt a fajta diétát vagy a többi másik rengeteget, attól még nem biztos hogy rosszak is! Én csak annyit jegyeznék meg, hogy a húst kivéve minden természetben megtalálható élelmiszer egészségesebb mint mondjuk főzve. Sok sikert és kitartást kívánok! Dina

2013. jún. 9. 12:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!