Paleósok, ti sosem csaltok? Mennyire elfogadható a diétában havi 1-2 alkalommal egy kis kilengés? És mennyire vetné vissza azt?
Nem vagyok paleós, de igyekszem közel állni hozzá :D
Nem csalok, kivételt tartok, teljesen direkt. Azért a több, mint 2 hónappal ezelőtti életmódváltásom óta a mai volt messze a legdurvább: 2 hatalmas, egy lekváros és egy kávékrémes, öntetes palacsinta rengeteg tejszínhabbal és egy pizza (félig vega, félig négysajtos), plusz 2 gömb fagyi, egy Balaton szelet, s egy csomó egyéb, de azok normálisabbak. Majd meglátjuk, lesz-e hatása :D Kíváncsi vagyok rá :D
Az elején több kilengés volt, bár közel se ilyen tökéletes antipaleós napokkal, nem is szoktam ennyit enni egy nap :D Most már kezdek ráérezni, mi merre, mivel is tudok jóllakni. De ma el kellett töltenünk a napot Budapesten és elég logikusnak tűnt az általunk ismert jó kis hely meglátogatása, ami eddig se fordult elő minden évben.
Az alkohollal mi a gond? Bár vannak olyan elképzelések, hogy az gond lehet a fogyókúrában (nem mintha a paleo az lenne alapból), az én hiedelemvilágom nem ilyen. Vagy a paleo tiltaná, bár nem találkoztam vele? Szerintem csak a gabonásokat tilthatja, a bort pl. nem.
No, következő nap még volt egy szülinapi ebéd (úgy délután 3-4-ig nem tudtam enni, az ilyen kivételek mindig hosszútávon jóllakatnak, de nem olyan kellemesen, mint a normál étkezésem), most megint tele vagyok, de már visszamentem a korábbi súlyra, úgyhogy úgy látszik, a testem továbbra is jó stagnálásban, ha épp nem szénhidrátszegényen eszem.
Az alkohol nem zavarja a fogyásomat (meleg van, sörözni szoktam, bármennyire is nem paleo), viszont az ilyen cukros-gluténos kivételeket tényleg valami extrém alacsony szintre fogom szorítani, mert nem vágyom rájuk, de nem esnek jól. A családi szülinapozáson sem kell tortát enni, most már biztos vagyok ebben. Sokkal jobb lett volna nélküle.
Úgyhogy maradok a jóleső kilengéseknél :)
egészséges, nem kell magvakat enni, de szabad.
Olyan dolgokat kell enni, amik egészségesek és olyat nem, ami nem egészséges. Ennyi az egész. És modern kutatásokon alapul, nem 50 éveseken :D
nem eszünk pl gabonákat, cukrot, ízfokozót ... stb..
Én azért nem csalok, mert:
1. kigyógyulni szeretnék betegségekből
2. és kigyógyultan is maradni :-)
3. gyereket szeretnék /meddő vagyok/
4. mert rosszul is érzem magam a "csalások" után fizikailag /puffadok pl...egyébként nem is nevezném csalásnak
4. meg ha az ember el szeretne érni egy CÉLT, akkor nem csaphatja be magát, felesleges lenne
De az ember simán eldöntheti, hogy néha eszik ezt-azt...és én nem is csinálnék belőle lelkiismereti kérdést :-D. Ha kedved van csináld :-D, nyílván nem fogsz belehalni, csak tudd a felelősséged :-)...hogy a kezedben a döntés. Néha szerintem kifejezetten tanulságos tud lenni egy "csalás", mert megtapasztalhatod, hogy mennyi nem esik jól, amit eszel és hogy miért is csinálod valójában :-)...
De azért nem paráznám túl ezt a dologot.
Ha úgy döntök, hogy megeszek valami nem paleót, akkor nem szoktam megbüntetni magam :-D...megbűntete a gyomrom.
:-)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!