Paleódiétázók! Nektek kb milyen arányban van a fehérje-zsír-ch beviteletek?
Miért minket kérdezgetsz? Számtalan cikket találsz a témában a neten.
Miért akarnánk rávenni? Mindenki azzal mérgezi magát, amivel akarja.
Én nem vagyok teljesen paleós, de voltak szigorúan paleós napjaim. Az első napom volt a legdurvább, akkor 2x annyi zsírt és 3x annyi szénhidrátot ettem, mint fehérjét. Egyszer csak húst ettem zöldséggel, akkor a zsír volt a legtöbb, utána a fehérje (2/3 annyi, mint a zsír) és utána a szénhidrát (feleannyi, mint zsír), ugyanakkor feleannyi volt a kalóriabevitelem, mint az előzőleg írt esetben és sokkal jóllakottabb voltam. De a testem igényei sem ugyanazok mindennap.
Máskor pedig eme két véglet között volt, nálam a kivételes húsra épülő napot kivéve mindig a fehérje a legkevesebb, a másik kettőből pedig bármelyik lehet a befutó, attól függően, hogy mivel lakom jól.
Kedves kérdező!
Nem kell ezt az arányt méricskélni, Gábor írja, hogy a jelenlegi természeti népek között mindkét véglet megtalálható. Úgymint a szinte csak növényi, és a szinte csak fehérje-zsírt fogyasztó népek.
A lényeg, hogy egyik sem fogyasztja a paleóban kerülendő ételeket. A kereten belül akkor és azt eszem, amikor megéhezem, és amire gusztusom támad.
A paleóra meg miért is akarna bárki rávenni?
Mi haszna lehetne ebből bárkinek?
A paleó csak kárt okoz az élelmiszer és a gyógyszeriparnak!
A vérnyomás gyógyszereim után az allergia gyógyszereimet sem kell szednem.
Hová vezetne az, ha mindenki paleózna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!