Ez jó tápanyagfelosztás? : 35% zsír,33% fehérje,32% szénhidrát.
Először is: a százalékok mindig a kalóriaértékekre vonatkoznak. Nem tudom, te így érted-e? Vagyis: 525 kcal zsír (kb. 57 gramm), 500 kcal fehérje (kb. 125 gramm), 480 kcal szénhidrát (kb. 120 gramm)?
A másik kérdés, hogy éppen mit csinálsz? Súlyt tartasz? Fogyózol? Tömegelsz?
A kalóriabázis által kiszámolt adatokat írtam le.
Az a helyzet, hogy nem igazán tudom az utóbbi kérdésedre a választ, mivel valójában nem szeretnék 52-3-nál több lenni, vagyis akár kevesebb is lennék, mivel most normálnak érzem magam, s én karcsú szeretnék lenni, de a menstruációmat is nagyon szeretném, ha visszatérne... Ezért egy nap jó sok kalóriát veszek magamhoz, s hétfőtől csütörtökig edzőteremben átlagosan másfél órát mozgok, hogyha már híznom javalott, akkor legalább izom legyen. S most várom a vöröset, mint a Messiást, s ha megjön utána nagyon óvatosan csökkentem a kcalt, azaz korábbtól ellentétesen szálkásítok, nem pedig fogyózom. Amúgy bő 1hónapja elmentem a nőgyógyászhoz, s ultrahang szerint minden rendben. (Belsőleg nem-tapasztalatlanságom miatt) Fel is írt valamit, de úgy döntöttem anyummal, hogy inkább nem borítjuk fel a hormonháztartásom mesterséges bogyókkal. Szóval mondjuk azt, h tömegelek, de valójában szálkásítanék.
Sok szénhidrátot eszel. Tudom, ma ez az 'ajánlott'.
De te nem ajánlottan beteg akarsz lenni, zöldségekkel egyél szénhidrátot, úgy nem lesz túl sok.
Szia!
És végül ez az arány (eloszlás)bevált neked? Hasonló problémám van, és próbálom én is belőni, melyikből egyek többet. Ahogy a leírtakból leszűrtem, nagyjából úgy eszem, mint te. Hogy érzed, neked jó volt ez a felosztás a mozgással, mindennel együtt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!