Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Paleóval mennyi idő alatt...

Paleóval mennyi idő alatt múlik el a IBS?

Figyelt kérdés
Tapasztalatokat várnék! Mennyi idő kellett és milyen szigorúan tartottátok a diétát?

2013. ápr. 16. 19:17
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
34%

[link]

A saját példádat tudnád tényként kezelni? (nem kötekedés, ez most 100% őszinte, gyermeteg kíváncsiság hajtotta kérdés)

2013. ápr. 29. 21:29
 22/27 Makoscsiga ***** válasza:

OK, feljött 12o ezer találat. Ez meg egymilló találatot ad:

[link]

Mégse hiszem, hogy létezik a télapó.

"A saját példádat tudnád tényként kezelni? "

A gyógyulás az tény, de az hogy a paleo volt az OKA, azt nem. De ezt már Hippokratész is tudta, hogy egyedi esetek alapján nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, és szisztematikus vizsgálatokra van szükség. (Utána miatta.)

Szóval továbbra is várom, a TÉNYEKET...

2013. ápr. 29. 21:43
 23/27 anonim ***** válasza:
34%

Ha színvonalas vitára vágynék, nem a gyakorikérdéseken írnék.

IBS-ed van? Meg akarsz gyógyulni? Akkor kipróbálod a paleót, mert értelmesebbet úgysem tehetsz /vonatkozik ez mindenkire/. Nem akar gyulladásban összenőtt vastagbelet a Crohn beteg? Kipróbálja a paleót.

Lényeg hogy jobban legyenek, nem a mi vitánk. Annyi vitán vettem már részt korrektük érvelve.. ha sok ezer embernek valami jó, azt fogadjuk már el egy jó lehetőségnek, szimplán a jóakarat nevében. Mert azt akarod hogy a betegeknek jó legyen, és sokak példája alapján jó is. Muszáj ezt túlbonyolítani? Annyira egyszerű lenne: aki egészséges, az sz.arik bele AMÍG nem lesz IBS-es, aztán meg paleózik mert meg akar gyógyulni (vagy marad beteg, egyéni döntés). Ennyire végtelenül egyszerű. Nincs igazi vita, mert fölösleges.

2013. ápr. 29. 21:59
 24/27 anonim ***** válasza:
47%

szia mákoscsiga, engem idéztél:)

neked is ilyesmi betegséged van?

amúgy Hápi csak a saját igazát fújja, neki van egy elképzelése, hogy hogyis lehet ez az egész, meg mit mi okoz és biztos van is benne igazság, DE : Neki nincs ilyen betegsége ( szerencsére.), és nem tudhatja pontosan ez mivel is jár, és hogy kinek mitől lesz jobb.

én már hónapok óta nem vagyok jól, mostanában meg már alig tudok enni (egyébként lenne étvágyam...), és ugyanúgy megvannak a tüneteim... tehát nem(csak) az étkezés a hiba(nálam), volt, h "paleós kaját" ettem és ugyanúgy fájt mint a nem paleóstól. :)

nem paleó kéne ide, hanem gyógyszer, ami örökre meggyógyítja az ilyen betegeket ! na ezt támogatnám !

2013. ápr. 30. 10:31
 25/27 anonim ***** válasza:
23%

A gyógyszerek arról híresek, hogy örökre meggyógyítják a betegségeket. Maró gúny, ez nem hallatszik írásban.

Hogy nekem milyen betegségem vagy állapotom van, az legyen az én titkom. Kedves mindenkitől aki makk egészségesnek gondol, de logikusan: ha én úgy ettem valaha mint egy átlag versenysportoló, akkor miért is ne lett volna mondjuk IBS-em? Sokkal esélyesebb hogy volt, mint hogy nem volt, már elméletben. Gyakorlatban meg tény ami tény, nem voltam egészséges.

Utolsó válaszoló, ha rendesen tartottad a szénhidrátszegény, tej és gluténmentes táplálkozást, nem fogyasztottál lektineket, akkor újra át kell gondolni, hogy jól tartottad-e. Mennyi időn át nem sikerült javulnod. Alternatív kiegészítés lehet még a (HITELES!) akupunktúrás kezelés, köpöly terápia a táplálkozás rendbetétele mellett.

2013. ápr. 30. 11:28
 26/27 Makoscsiga ***** válasza:
48%

"szia mákoscsiga, engem idéztél:) neked is ilyesmi betegséged van? "

Nem, szerencsére nem, csak olvastam azzal a betegséggel kapcsolatban ezt a bélférges cikket. Esetleg legközelebb megkérdezheted az orvosodat, hogy ő hallott-e erről a módszerrről valamit. Esetleg kinyomtathatod neki... Most nézem, hogy a magyar interneten is lehet már erről (igaz kicsit bulváros) cikkeket találni:

[link]

A szájkaratés sráccal tényleg csak akkor foglalkozzon az ember, ha nagyon ráér. :-D Az a baj, hogy tényleg mindent szögnek lát... tényként jkelent ki olyan dolgokat, amire az égvilágon semmi bizonyíték. De nem is akarok több karaktert vesztegetni rá.

2013. ápr. 30. 16:13
 27/27 anonim ***** válasza:
20%

Ennyire nyilvánvalóan azért nem kell erőltetni a szimpátia kimutatását, zavarba fogok jönni.

A bélférgek ("természetes parazitáink") témájáról komoly cikkek foglalkoznak, a magyarra fordított szakirodalomban is (okos embereknek köszönhetően).

[link]

Valakiknek ez újdonság, nyilván az embernek (titeket is beleértve) nincs ideje mindenről tájékozódni.

2013. ápr. 30. 16:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!