Paleóval mennyi idő alatt múlik el a IBS?
Gábor azt írja, hogy lassan, mert az immunrendszer, olyan mint egy dühös kutya, már messze jár a postás, de még mindig ugat.
Vagyis a szivárgást kiváltó ételek elhagyása megszünteti az áteresztő bélfalat, de idő kell, míg a szervezet leáll a reakciókkal.
Szóval csak szigorúan tartani az étrendet, és elfog múlni!
Nekemis ilyen betegségem van.(Crohn.), de én nem hiszek ebben a paleoban, úgyhogy el sem kezdtem! szerintem ez nem fog rajta javítani...
hány éves vagy?
8-as, igen, a FINOMÍTOTT ch-t is tiltja, de attól még eszem ch-t, csak gyümölcsökből, magvakból stb. nyerem. Egyébként nem ez a paleo egyetlen fő szabálya, a glutént, a kazeint, a burgonyaféléket és a hüvelyeseket is elveti.
9-es, nem támadásképp írtam, de nekem ez kicsit fura hozzáállás, hogy "nem próbáltam, mert nem hiszek benne". Miért hagyatkozol a hitedre egy olyan kérdésben, amelyben akár tapasztalatokat is szerezhetnél? Az emésztőrendszeri tünetek nem kellemesek, én bármit megtennék, hogy rendbe jöjjek, nem zárok ki egy potenciális gyógymódot, csak azért, mert biztos úgyse működik. A paleo mellett egyelőre kitartok, aztán ha hosszú idő után sem érzek változást, akkor majd mással próbálkozom. Csak jó lenne tudni, hogy másoknak bejött-e vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!