Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Szegényeknek nem való a paleo?

Szegényeknek nem való a paleo?

Figyelt kérdés
Több hónapja paleózok. Mikor volt pénzem, és tudtam venni kis húst, tartalmasabb zöldségeket, több gyümölcsöt, akkor energikus voltam, jól éreztem magam. Jelenleg a templom egerénél is szegényebb vagyok (amúgy gimis koleszos vagyok). Tanulás mellett sok energiára van szükségem, így régebben majdnem minden étkezéskor rengeteget ettem: tojás, retek saláta cékla, hagyma, egy éthordó nagyságú műanyag tálba, tele. Ilyenkor jól is laktam, volt energiám. Most meg anyagilag csak azt engedhetem meg magamnak, hogy egy ökölnyi zöldséget megegyek egyszerre (pl 2 kisebb répa). Húst se tudok venni, tojástól meg éhesebb leszek. És fáj a szívem, az zavar a legjobban. Belenyilall és szúr. Akkor volt ilyenem, mikor koplaltam 1 éve, és úgy fogytam le. Szerintetek mit tegyek?
2013. ápr. 14. 10:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%
Nem boltban kell venni kaját, hanem piacon vagy termelőtől, és akkor van benne anyag. A másik meg az, hogy ha energia kell, akkor energiadús kaját kell enni, nem nyúlkaját, mert akkor éhendöglesz.
2013. ápr. 14. 10:32
 2/11 anonim ***** válasza:
42%
Senkinek nem való, mert árt az egészségednek. Ez csak egy újabb divat.
2013. ápr. 14. 10:49
 3/11 anonim ***** válasza:
75%
marha gyorsan hagyd abba ez igy koplalás!
2013. ápr. 14. 11:05
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyél zabot! Nem paleo, hanem erős kompromisszum, viszont olcsó és még mindig jobb, mint a koplalás, vagy a hagyományos nyugati táplálkozás. Zabból sütni is lehet, nagyon finom a zabkása almával, most pedig lassan jön a gyümölcs-zöldség szezon, talán ha olcsóbbak a zöldségek, tudsz venni némi húst is.
2013. ápr. 14. 11:49
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek a négyessel, jön a zöldségszezon és jó ötlet a zab - de a lenmag sem oly drága, s nyilván inkább sült zöldséget egyél, mint nyerset valamirevaló zsiradék nélkül, elvégre az utóbbi kalóriatartalma igen csekély... Persze nem lakhatsz jól zsiradékkal, de azért valamit oda tud tenni, amúgyis szükség van rá. A tojást azért nem zárnám ki teljesen, túl sok értékes anyag van benne...

Nehéz, ritkán voltam nagyon szegény s itt még vadon is rengeteg diót találok, no meg gyümölcsöt is olykor...

Ami a kérdést illeti, határozottan könnyebb, ha az embernek van pénze rendes ételt venni, a valóban nagyon szegényeknek (nem akiknek 2 literes kólákra és cigire jut...) tényleg nem fér bele egy egészséges életmód, legalábbis nem boltban véve a cuccokat :( A paleónak nem kell drágának lennie, de olcsóságban esélye sincs versenyezni a nem egészséges, de az életben maradáshoz elégséges legalapabb szinttel, ez van.

2013. ápr. 14. 19:44
 6/11 anonim ***** válasza:
46%
válts át gyűjtögető életmódra
2013. ápr. 15. 12:21
 7/11 anonim ***** válasza:
67%
A szíveddel érdemes foglalkozni, ha úgy érzed keveset eszel.. meg kell oldani, hogy többet egyél. Tudsz olcsóbb zöldségeket beszerezni?
2013. ápr. 15. 13:40
 8/11 ●●●● ***** válasza:

Próbálj olcsó zöldségekből bespájzolni, lefagyasztani egy csomót, amikor akciós. Pl. káposzta kilója 100-150 Ft, és a piacon lehet gyönyörű tojást kapni 30 Ft / db-ért (sokkal olcsóbb, mint a boltban).

Ami a húst illeti, belsőségek jóval olcsóbban kaphatók, és nagyobb a tápértékük. Pl. marhamáj, szív, 300-500 Ft / kg, és rendkívül tápláló. Mindennapra nem ajánlott, mert túladagolhatod az A-vitamint meg a rezet, de heti 3x simán bevállalható. Amikor lejjebb voltam anyagilag, egy rakás májat bezabáltam, mert olcsóbb volt, mint a hús, meg szeretem is.

Amikor van valami akciósan, vegyél többet és fagyaszd le, ha a koliban ezt meg tudod tenni.

A zsiradékból már tényleg drágább a jó minőségű, hát arra rá kell szánni a pénzt, viszont az energiatartalma nagy. Sokkal jobban telít a kaja, ha a zöldségek mellé vajat vagy egyéb jó zsírt is eszel (csak ne margarint vagy növényi olajat, akkor inkább semmit).

2013. ápr. 22. 21:01
 9/11 ●●●● ***** válasza:
Az utolsó vagyok, és csak azt tenném hozzá, hogy minden elismerésem, hogy az anyagi gondjaid ellenére is teszel az egészségedért. Hidd el, meg fog térülni. Mi is voltunk nagyon szegények, így utólag el se tudom képzelni, édesanyám hogy bírt felnevelni. A sok munkatársam meg nyavalyog, hogy nincs pénzük egészséges ételre, közben meg 4x annyit elköltenek készételekre meg alkoholra, mint én. Nagyon drukkolok neked, de a szívedre tényleg vigyázni kellene. Nem sok a stressz? Az is hozzájárulhat.
2013. ápr. 22. 21:18
 10/11 anonim ***** válasza:
53%

A többiek jó tanácsokat adtak.

Növeld a zsír bevitelt, kacsa, liba zsír, vagy disznó...az is sok energiát ad és jól lakat.

Kitarást!

2013. ápr. 25. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!