Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Mennyi tojást ajánlott max....

Mennyi tojást ajánlott max. Elfogyasztani egy nap, ha a hússal hadilábon állok? Kötelező egyébként naponta a hús?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 12. 09:28
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Napi 4 tojás ~ 160 ft. Nem kevés, de azért nem baromi sok :D
2013. ápr. 12. 16:44
 22/30 anonim ***** válasza:
75%

" HETI 3-4 tojás az ajánlott. Napi 3-4 baromi sok."

Ezt évekkel ezelőtt mondták, amikor még úgy tartották, hogy a rossz koleszterinnek a tojás az oka. Ez mára megdőlt, úgyhogy naponta nyugodtan el lehet ennyit fogyasztani. Sőt már az is bebizonyosodott, hogy a tápláléknak nem sok köze van a koleszterinszinthez.

2013. ápr. 12. 17:59
 23/30 A kérdező kommentje:
Én nem akartam vitatkozást szítani, azért köszönöm a válaszokat! Nincs gondom a hússal, mert szeretem, de az eddigi életem során is hetente max. egyszer ettem húst, többször nem kívántam, nem kívánom semmilyen formában, és ha életmódot váltok, akkor sem szándékoznék növelni a mennyiséget.
2013. ápr. 12. 20:23
 24/30 poiu ***** válasza:
OK. A tojás nem méreg, de a kérdés még nincs lezárva. Paleos barátaimnak: a szavannán a tojás ritkán elérhető, szezonális táplálék lehetett...
2013. ápr. 13. 09:22
 25/30 anonim ***** válasza:
94%

De akkor strucc tojás volt! :D

Kínában nagyon erős hatású tápláléknak tekintik, valóban sok erőt ad, fölöslegesnek tartják a sok tojás fogyasztását. Amúgy meg jó zsírforrás, ugye számít a zsírok homogenizáltsága az emésztés végett (ezt végzi az epénk). A tojás eleve jó ilyen szempontból.

2013. ápr. 13. 09:26
 26/30 anonim válasza:
100%
Mi ez a tojás őrület? Én hetente egyszer eszem húst, és kb hetente 5 tojást eszem összesen. És érdekes módon híztam/erősödtem. Sok zöldséget eszem, sok salátát, sajtot. Ha fehérjére vágysz simán üsd be a google-ba hogy fehérjetartalmú zöldségek és találsz rengeteget. Nekem van vega sportoló barátom is, ős még tojást sem eszik és erős mint az állat!
2013. ápr. 18. 09:25
 27/30 anonim ***** válasza:
! Senki nem mondta, hogy vega nem lehet a topon !!!
2013. ápr. 18. 11:16
 28/30 anonim válasza:
Ehhez csak annyit tennek hozza,h vajon tudod-e ki az a mao ling? Az a kinai kosaras az NBAbol. Egy tanulmany kimutatta,h ahogy nott a kinai GDP,es a kozeposztalynak jutott mindennap hus az asztalra, az elmult 20 evben kb. 10 centivel nott az atlag testmagassag. Tehat alaposan gondold meg, hogy vajon miert van 4 db tepofogunk!
2013. ápr. 19. 13:46
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

#28: Miért kéne meggondolnia? Ha nem akar gyakran húst enni, mert nem kívánja, s nem is kötelező az egészséges élethez, akkor miért is nyomná le erőszakkal a torkán?

Az ilyen összehasonlítások pedig nem mondanak sokat. Ha egy átlagos ember étrendjéből kivennéd a húst, könnyen lehet, hogy romlana az étkezése, mert rosszabb dolgokkal pótolná a kiesett húst (persze a húsok közt is nagy különbségek vannak), de ha egy értelmes emberrel tennéd ezt, aki odafigyel a táplálkozására, akkor nem hiszem.

2013. ápr. 22. 12:46
 30/30 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha átállsz a paleora, akkor majd érzed miből mennyit akarsz majd fogyasztani.

Én régen nem ettem sok húst, viszont ahogy átálltam nekem nagyon szükségem van húsra...én úgy érzem nem tudok jóllakni csak zöldséggel...a legtöbben szerintem elkezdik jobban kívánni a hús. De persze van olyan is, aki nem...és sokszor ennek oka van, pl az ő szerevezetük nem kezeli jól...hisztamin gond stb...

Egyél annyit, amiennyi jól esik...de a lényeg légy jóllakott :-), akkor is ha fogyni akarsz!

Sok sikert! Menni fog!

:-)

2013. ápr. 25. 18:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!