Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Mennyi tojást ajánlott max....

Mennyi tojást ajánlott max. Elfogyasztani egy nap, ha a hússal hadilábon állok? Kötelező egyébként naponta a hús?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 12. 09:28
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Most már azt mondják hogy a tojásban nem ártalmas koleszterin van... ezek után döntöttem úgy, hogy nem érdekel ki milyen hülyeséget ír miben mi van x idő után már úgyis az ellenkezőjét bizonyítják aztán megint az előzőt... Én eddig naponta max 3 tojást szoktam enni kül megutálom. Egyébként fehérje turmix is van ha a fehérje miatt aggódsz.
2013. ápr. 12. 11:04
 12/30 A kérdező kommentje:

Nagyon szeretem a tojást, tehát ebből a szempontból nincs problémám a fogyasztásával. A húst is szeretem, de ezelőtt is max. hetente egyszer ettem, és most, hogy áttérnék a paleo életmódra, nem szándékoznék növelni a húsfogyasztásomat, viszont fogyni szeretnék legalább 10 kg-t. Egy éve nem eszem cukrot, ritkábban lisztes dolgokat, kenyeret két naponta, és így egy éve (a második szülésem óta) stagnál a súlyom. Se föl, se le.

Nagyon bízom a paleoban, mert nagyon szeretnék fogyni, és mindemellett viszonylag könnyűnek, és annál egészségesebbnek találom.

2013. ápr. 12. 12:56
 13/30 anonim ***** válasza:
Ha húst spórolás miatt nem eszel, akkor felhívnám a figyelmed, hogy a csirkéseknél a piacon árulnak húsos csontot 250 Ft/kg áron. Ez gyakorlatilag a filézés után maradt mellcsont, amit ha megfőzöl húslevesnek rengeteg húst nyersz ki belőle, ráadásul nincs bőr meg püspökfalats, stb, mint pl. ha hátat vennél. Bezöldségezed és két napig is tudsz belőle jóllakni, megvan a fehérje is, a zöldség is.
2013. ápr. 12. 13:36
 14/30 anonim ***** válasza:
67%

A kb. heti húsevés egy igen elterjedt táplálkozási mód (Taoista harcművészek) és igen egészséges. Nem vonják meg a húst, mert tudják milyen fontos. De ennyi elég is nekik.

A szigorú gluténmentesség segíthet, érdemes vércukor és inzulinszint (ill. rezisztencia) vizsgálatokat megejteni, csak hogy lássa az ember kezdéskor mivel van dolga.

2013. ápr. 12. 13:42
 15/30 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!!!
2013. ápr. 12. 13:53
 16/30 anonim ***** válasza:

Harcművész, hogy érted, hogy már csak luxus a gyakori húsfogyasztás, és nem szükség? Nem okoz gondot akkor, ha csak zöldségen meg tojáson él valaki? Szerinted mennyi húsfogyasztás az ideális pl hetente? (20,L, 169/62)

A kérdezőnek: szerintem se félj a tojástól, én 3-4et simán beverek naponta, de menne több is. Csak figyelj arra, hogy ne váljon egyoldalúvá a táplálkozásod, amire van némi esély, ha nem nagyon eszel húst.

2013. ápr. 12. 14:14
 17/30 anonim ***** válasza:
Valahogy én is így próbálom, heti 1-2 alkalommal hús, más napokon, főleg vacsira főtt tojás, tejföl, kefír, hasonlókból próbálom fedezni a fehérjét.
2013. ápr. 12. 14:43
 18/30 anonim ***** válasza:
88%

16. valószínűleg ez az a kérdés, ahol hogy mi a legjobb már egyénenként eltér.

Heti 1 húsevéstől kezdve a mindennapos húsevésig, mind jó. Erre léteznek a bonyolultabb táplálkozástudományi módszerek, ezek túlmutatnak azon hogy zöldség és húsevés.. ilyen például a kínai 5 elem (taoista) táplálkozás, különbséget tudnak tenni két ember között, például húsfogyasztás kérdésében.. Ehhez nem értek eléggé. Szerintem nagy hibát itt már nem lehet elkövetni..

2013. ápr. 12. 15:33
 19/30 anonim ***** válasza:
29%
HETI 3-4 tojás az ajánlott. Napi 3-4 baromi sok.
2013. ápr. 12. 15:36
 20/30 poiu ***** válasza:
100%

Mitől van a hadiláb? Húst ezer módon lehet fogyasztani. Már többeknek írtam: 1 kg darált pulyka, 1/2-másfél kg reszelt zöldség (akármi, nálam a karfiol + sárgarépa a nyerő) + lenmagliszt + 5-6 tojás, kavarod, tepsibe, sütőbe vele. Egy óra alatt kész a fasírt, én felkockázom, a zömét bevágom a mélyhűtőbe. Köret nem kell hozzá.

Hús/zöldség arány: azon múlik, mennyi hús ízt akarsz vagy nem akarsz.

Fűszer: nálam mndig más, a mostani adag garami masala + római kömény egy kis csípőssel. Hagymát, fokhagymát nem teszek bele, mert ebédre viszem :-)

Nem ezt eszem minden nap, de ott van kéznél, ha szükség van rá. nincs húsíze, bár én szeretem a húst...

2013. ápr. 12. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!