Mennyi tojást ajánlott max. Elfogyasztani egy nap, ha a hússal hadilábon állok? Kötelező egyébként naponta a hús?
Nagyon szeretem a tojást, tehát ebből a szempontból nincs problémám a fogyasztásával. A húst is szeretem, de ezelőtt is max. hetente egyszer ettem, és most, hogy áttérnék a paleo életmódra, nem szándékoznék növelni a húsfogyasztásomat, viszont fogyni szeretnék legalább 10 kg-t. Egy éve nem eszem cukrot, ritkábban lisztes dolgokat, kenyeret két naponta, és így egy éve (a második szülésem óta) stagnál a súlyom. Se föl, se le.
Nagyon bízom a paleoban, mert nagyon szeretnék fogyni, és mindemellett viszonylag könnyűnek, és annál egészségesebbnek találom.
A kb. heti húsevés egy igen elterjedt táplálkozási mód (Taoista harcművészek) és igen egészséges. Nem vonják meg a húst, mert tudják milyen fontos. De ennyi elég is nekik.
A szigorú gluténmentesség segíthet, érdemes vércukor és inzulinszint (ill. rezisztencia) vizsgálatokat megejteni, csak hogy lássa az ember kezdéskor mivel van dolga.
Harcművész, hogy érted, hogy már csak luxus a gyakori húsfogyasztás, és nem szükség? Nem okoz gondot akkor, ha csak zöldségen meg tojáson él valaki? Szerinted mennyi húsfogyasztás az ideális pl hetente? (20,L, 169/62)
A kérdezőnek: szerintem se félj a tojástól, én 3-4et simán beverek naponta, de menne több is. Csak figyelj arra, hogy ne váljon egyoldalúvá a táplálkozásod, amire van némi esély, ha nem nagyon eszel húst.
16. valószínűleg ez az a kérdés, ahol hogy mi a legjobb már egyénenként eltér.
Heti 1 húsevéstől kezdve a mindennapos húsevésig, mind jó. Erre léteznek a bonyolultabb táplálkozástudományi módszerek, ezek túlmutatnak azon hogy zöldség és húsevés.. ilyen például a kínai 5 elem (taoista) táplálkozás, különbséget tudnak tenni két ember között, például húsfogyasztás kérdésében.. Ehhez nem értek eléggé. Szerintem nagy hibát itt már nem lehet elkövetni..
Mitől van a hadiláb? Húst ezer módon lehet fogyasztani. Már többeknek írtam: 1 kg darált pulyka, 1/2-másfél kg reszelt zöldség (akármi, nálam a karfiol + sárgarépa a nyerő) + lenmagliszt + 5-6 tojás, kavarod, tepsibe, sütőbe vele. Egy óra alatt kész a fasírt, én felkockázom, a zömét bevágom a mélyhűtőbe. Köret nem kell hozzá.
Hús/zöldség arány: azon múlik, mennyi hús ízt akarsz vagy nem akarsz.
Fűszer: nálam mndig más, a mostani adag garami masala + római kömény egy kis csípőssel. Hagymát, fokhagymát nem teszek bele, mert ebédre viszem :-)
Nem ezt eszem minden nap, de ott van kéznél, ha szükség van rá. nincs húsíze, bár én szeretem a húst...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!